Neonazismul religios

 
            A fost odată o țară mare, europeană, dezvoltată. Și în care se trăia bine, fie că erai german, evreu, austriac, turc sau de altă naționalitate. Până când un personaj hidos pe nume Adolf Hitler a considerat că rasa pură, ariană, trebuie să domine, iar impurii să dispară.
            Meticulos din fire și ambițios ca un neamț ce era, s-a ținut de cuvânt și din motive pe care istoria le explică mai bine, a pus în capul listei evreii. Aveau bani, aveau afaceri prospere, erau isteți și se pare că gândeau mai mult decât vecinii lor, așa că împotriva lor s-a declanșat teroarea în toată Europa: întâi au fost obligați să poarte cusută pe haine steaua lui David, apoi au fost înghesuiți în ghetouri și în final a fost declanșat pogromul.
            Cum de a fost posibil acest lucru în urmă cu doar 70 de ani, este greu de spus. Dar în istoria acestei lumi nazismul rămâne ca o palmă dată umanității.
 
            Așa cum de regulă istoria se repetă, iar cei de la putere prea puțin se sinchisesc de greșelile din care ar putea să învețe, neonazismul încă face valuri în lumea în care trăim. Iar o formă mascată a lui am identificat-o acolo unde nici măcar nu aveați idee că există: în biserică!
 
            Eu, spartanul, mă născui cumva „evreu”. Am avut așa un neastâmpăr să nu rămân în coadă, să nu dau cu subsemnatul la nimeni, să nu semnez condica cuiva sau să ascult de mizeriile altora. Ambiția mea de a fi eu însumi m-a costat destul de mult: am trecut printr-un faliment, am muncit într-o țară străină, am avut datorii... dar în ultimii ani mi-am îndeplinit parțial visul: am mica mea afacere, nu datorez nimănui nimic, nu duc lipsă de cele necesare și poate mai important decât toate... sunt independent în gândire.
            Ei bine, chiar într-o biserică populată în mare parte de „germani”, adică de oameni foarte meticuloși în a nu rata cu vreun milimetru închiderea – deschiderea, raportul ȘS, vestea misionară și toate celelalte forme goale ale adventismului contemporan am fost, până acum câțiva ani, binevăzut; și martoră îmi este biserica mea că nu am stat degeaba.
Dar cum în timpul Europei a apărut un Hitler, nici Nucșoara nu a fost lăsată în pace. Neonaziștii religioși ajunși cu sprijin ciobănesc la putere au simțit că e timpul lor și au acționat ca pe vremuri; epurări, manifestări de forță, lupte interne. Și ca să își merite pe deplin numele, „evreii” au devenit ținta lor. Și eu, odată cu ei!
 
Cine sunt „evreii”? Cei cu mintea deschisă. Cei care citesc mai mult decât Biblia și SP. Cei care au reușit să facă ceva și în viața personală, dar și în societate. Cei care s-au zbătut cel mai mult ca biserică să arate bine și au muncit din greu pentru asta.
Care a fost strategia?
1. Marginalizarea! Pe pieptul fiecăruia dintre noi a fost așezată o „stea a lui David” invizibilă. S-a șoptit la urechea celor interesați că suntem anarhiști, că vrem să distrugem biserica tradițională, că avem carențe de vitamina E, G și W, iar interpretarea oficială a Genezei nu ne mai este pe plac. Discret am fost excluși din rândurile celor care vorbeau la amvon, dar și din alte activități. Trași pe linie moartă, ca nu cumva gândirea „evreiască” să păteze cumva spiritul pur ariano-adventist al celor de la putere.
2. Pasul doi, ghetoul! De ceva vreme ni se repetă insistent că „ar fi bine să facem o grupă separată”. Pentru că urechile sensibile ale drept-credincioșilor nu mai pot suferi contradicții de idei sau dezbateri autentice, ci numai susurul dulce al prefabricatelor notițe ale manualului ȘS.
3. Ce poate urma? Exilul, adică scrisorica de renunțare la calitatea de membru! Iar dacă nu-l alegem de bună voie, urmează garantat „pogromul”: adunare administrativă cu tot tacâmul, cu voturi numărate ca în operele lui Caragiale și cu mesaje subliminale aruncate de la amvon.
 
Și cum nu era de ajuns că pe plan local e jale, vine mareșalul von Dracula de pe NegustoriStrasse și dă aripi dictatorilor locali mai ceva ca o doză de RedBull:  Germania (adică biserica!) e a noastră!!! Evreii (adventiștii liberali) liberi au venit, liberi sunt să plece!!! Iar când este apostrofat pe internet, când i se spune că Mântuitorul pe care a promis să Îl slujească a promovat strategia 99 pentru 1, sau că a spus clar că neghina și grâul trebuie lăsate împreună până la sfârșit, tace!
Când i se arată că are un scaun și un birou inclusiv datorită dărniciei „evreilor” se face că plouă!
Ce contează că în Biblie nu se găsește vreun verset care să îi dea dreptate? Avem statut, avem manual... spune cu emfază?
Iar Constituția, în paragrafele... aliniatele... în același corp de lege, uite, îmi dă dreptate: să nu cumva să ciripiți ceva, că e calomnie pură și insultă de cea mai înaltă clasă.
 
Cititori, vă spun aceste lucruri ca să nu vă mirați. Neonazismul religios a ajuns și acolo unde vă închinați voi. Intoleranța a ajuns chiar mai sus, acolo unde merg și banii voștri și este susținută chiar și de unii care sunt plătiți să vă învețe. Lupi deghizați în blăni de oaie vă cer  să vă lăsați mintea la intrare și să deveniți unelte ale Matrixului religios contemporan. Amenințări subtile vă vor ajunge la urechi. Veți fi invitați politicos să ieșiți afară.
Nu veți renunța la dreptul de a gândi - vor veni peste voi presiuni.
Nu o să vă diluați în mulțime, veți fi arătați cu degetul.
Nu veți înceta să fiți berbeci rebeli într-o mare turmă de oi docile, veți fi tăiați de la porție.
Iar când veți primi steaua lui David și veți fi împinși în ghetouri, să știți că sfârșitul este aproape: ori alegeți exilul, ori urmează pogromul.
 
P.S. Lumea civilizată s-a mirat nespus că într-o țară care era mândria Europei a putut apărea un Hitler. Dar a apărut. Așa că să nu se mai mire nimeni că într-o biserică neoprotestantă s-a născut un nou Dracula. Rămâne de văzut dacă micul caporal va crește, sau rațiunea care sper că încă mai există la București va triumfa și va fi adus cu picioarele pe pământ. Vom vedea astfel caracterul adevărat al celor care ne conduc.