Întrebări întrebătoare

 
Hello, adventomani!
 
De data asta vă provoc la un exercițiu de gândire pentru a găsi răspunsuri pertinente la niște întrebări legitime, de prea mult timp ocolotite de către popimea adventistă. Nu am pretenția că mustesc de originalitate, mai degrabă vă pun în față o compilație pe care vă invit să o întregiți.
Aaa... încă ceva! Dacă nu găsiți răspunsuri de unii singuri, vă sfătuiesc să le cereți celor care sunt pe statul vostru de plată, adică pastorilor... doar pentru asta sunt abonați la banii din conturile bisericii; dar nu vă mulțumiți cu „așa a vrut Domnul” sau „îl voi întreba pe Jesus în veșnicie”, pentru că astfel de răspunsuri sunt doar pentru creștinii oligofreni cu doar două cărți citite în toată viața lor.
Vă aștept să completați această serie și să relatați mai departe cum vi s-a răspuns la întrebări. Poate unele răspunsuri vor fi chiar interesante!
 
1. Nașterea și copilăria lui Isus până la 12 ani este relatată în Biblie destul de explicit. Foarte bine sunt redate și evenimentele petrecute în ultimii ani (din unghiuri diferite chiar...). Întrebare: unde sunt (sau de ce lipsesc) relatările despre viața lui Isus de la vârsta de 12 ani până când și-a început lucrarea de învățător?
 
2. Se merita oprirea pământului din mișcarea sa de rotație doar pentru a da curs unei rugăciuni care viza o nevoie locală? Cum au fost oprite continentele, oceanele, masele de aer care sunt într-un echilibru extrem de fragil? Cum au fost repornite fără să distrugă planeta?
 
3. Este dovedit că Biblia nu este o carte, ci o colecție de cărți cu autori diferiți. Atunci de ce extindem o afirmație dintr-o carte ca fiind valabilă pentru întreaga colecție? Exemplu: textul din Apocalipsa cu „cine va adăuga sau va scoate o iotă din cartea aceasta...”.
 
4. Dacă animalele au fost făcute în urma unei comenzi verbale iar omul a fost modelat din lut, de ce organismele lor prezintă similitudini foarte mari (ADN, alcătuire, funcții, etc.)?
 
5. Dacă Dumnezeu a fost capabil să creeze lumea în 7 zile, de ce are nevoie de atât de mult timp pentru „judecata de cercetare” începută, chipurile, în anul 1844?
 
6. De ce ni se prezintă ca fiind semne ale revenirii iminente a lui Isus niște evenimente petrecute în urmă cu sute de ani? Ce relevanță au avut ele pentru acele generații, dacă Isus nu a venit în timpul vieții lor?
 
7. Imaginați-vă un cub Rubik pus peste o minge de fotbal. Cam așa ar trebui să arate Terra cu cetatea sfântă care va fi coborâtă pe ea. Cum vi se pare?
 
8. Mileniul. Chiar așa,  de ce fix 1000 de ani timp de judecată... Dumnezeu este condiționat de cifre rotunde, este limitat în a lucra mai repede (mai ales că deja știe acum soarta fiecărui muritor)?
 
9. Dumnezeu îi împietrește inima lui Faraon, iar apoi acesta este vinovat că nu lasă poporul să plece. Vorbim despre predestinație, manipulare, altceva?
 
10. Dacă șarpele din Eden a fost doar un medium pentru Satana, atunci de ce șarpele a fost blestemat să se târască pe pământ? De ce nu s-a mirat Eva că șarpele vorbea... era ceva natural?
 
11. Nicăieri pe Terra nu găsesc acele patru râuri care să înconjoare fosta grădină Eden. Deci... cine minte și cine spune adevărul?
 
12. Presupunând că curvarul și ucigașul David s-a pocăit cu adevărat, cum a fost el un individ „după inima lui Dumnezeu” dacă înainte de moarte nu a uitat să ceară să fie răzbunat față de Șimei, cel care l-a blestemat?
 
 
13. De ce nu găsesc arheologii nici o dovadă a pelerinajului poporului Israel prin deșert, având în vedere că este vorba despre exodul a peste un milion de persoane?
 
14. Cum acceptăm noi, adventiștii, un canon biblic alcătuit de preoți catolici, având în vedere corupția dovedită a acestora (vezi indulgențele vândute pentru bani)?
 
 
15. Cum putem crede că Dumnezeu a stat lângă scribii Bibliei pentru a nu-i lăsa să copieze greșit vreo virgulă, dar nu îi pasă de miile de înfometați de pe planetă?
 
16.  De unde a existat atât de multă apă încât să aibă o grosime de minim 4000-4500  de metri, înălțimea muntelui Ararat fiind de 5137 m. (presupunând că corabia s-a oprit pe acest munte, nu chiar în vârf)?
 
17. Faceți o comparație între uscarea pământului după potop (minim 150 zile) și uscarea instantanee a pământului în urma separării apelor (ziua a treia). Ar fi trebuit o cantitate colosală de căldură... cum de nu s-a ars pământul?
 
18. Ce au mâncat animalele (în special carnivorele!!)  pe corabie, ce au mâncat după ce au fost eliberate după potop?
 
19. Dumnezeu a dat mană unui popor întreg, ani de-a rândul, dar familia lui Noe, mult mai mică,  a fost nevoită să sacrifice animale pentru a trăi, devenind astfel omnivori. A devenit Dumnezeu mai darnic în timp sau nu inventase încă mana... cum vi se pare?
 
20. Conform înțelegerii adventiștilor, pământul (ba chiar tot Universul, după unii) a fost blestemat atunci când a păcătuit perechea primordială. Întrebare: ce are de a face roca, aerul, solul (chiar și animalele) cu păcatul unei ființe umane? Care este vina lor?
 
21. Întrebare clasică, dar încă fără răspuns: Cum au ajuns animale docile să devină adevărate mașini de ucis (leul, ghepardul, șarpele, vulturul, etc.), având în vedere că tot corpul lor este făcut pentru a prinde și consuma prada? A fost evoluție, blestem, minune... altceva?
 
22. Dacă nu ar fi existat moartea pe Terra, cât de mult s-ar fi înmulțit animelele și insectele... unele dintre ele înmulțindu-se exponențial?
 
23. De ce nu își „recoltează” Dumnezeu zecimea, dacă este a Lui? Ce fel de Dumnezeu este acela care le cere bani unora pentru a-i plăti pe alții?
 
24. Dacă nu exista Soarele ca să încălzească Pământul, cum era posibil ca apa să fie lichidă pentru a fi separată în mări și oceane, Terra pe orbita cui se învârtea?
 
Mă opresc aici cu întrebările (2x12=24) ca să fiu în ton cu această cifră magică. Bine ar fi fost însă să mai pun încă 2 pentru a fi în total 26. De ce?
Nu pentru că ar fi vorba despre „ghinionistul” număr 13 ci pentru că ar putea fi material de studiu pentru 2 trimestre de Școală de Sabat.
 
 
O dau gratis...vă abonați la lecțiunea mea??