Numărat și găsit prea ușor!

 
Vor curge râuri de cerneală după victoria magnifică a lui „El magnifico protestante” în fața Micului Pinocchio. Sunt destule ziare care în care o să aveți ce citi, în care se proceda la studierea votului și la întoarcerea lui pe toate fețele.
Nu sunt analist politic și nu o să scriu despre asta, ci voi rămâne în spațiul religios și mă voi limita în a-i citi un mesaj biblic celui care a crezut că prin manipulare, prostire pe față și minciună va câștiga inima poporului. Chiar dacă o să-mi permit să actualizez un pic acest text sper că îl veți recunoaște ușor: Daniel, capitolul 5.
 
Iată ce am extras de acolo:
 
 1. În România au avut loc alegeri. La acestea au participat 14 candidați.
 2. Dar dintre ei, se distingea cu ușurință unul: premierul! Acesta și-a permis să manipuleze, să mintă să dezbine, în speranța că va câștiga alegerile
 3. Și-a folosit televiziunile de partid, poșta și influența în guvern pentru a prosti oamenii și pentru a-i deposeda de voturile lor.
 4. A lătrat la LTRN 3, și-a bătut joc de diasporă, a dat pomeni electorale cu duiumul, iar acum așteaptă rezultatul alegerilor.
 5. După închiderea urnelor,  o mână nevăzută a scris pe ecranele televizoarelor niște cifre pe care sociologii și politologii nu le înțelegeau: 54,81 45,18
 6. Atunci premierul a îngălbenit și gândurile atât l-au tulburat încât nu a mai avut curaj nici măcar să rostească un mic discurs pentru cei care l-au susținut.
 7. Ponta a strigat în gura mare și i-a chemat pe cei care au făcut sondaje înaintea alegerilor: Palada, Dâncu și Pieleanu și a zis: veți primi contracte frumoase dacă îmi veți explica această tărășenie,
 8.  dar aceștia nu au putut explica dinamica votului.
 9. Știind că vor urma alegeri parlamentare peste doi ani, lui Ponta i s-au înmuiat genunchii de groază.
 10. Dar Daciana, auzind tânguiala lui, i-a spus: „Victore, este un soft pe care în cheamă Google, pe el trebuie să îl întrebăm.
 11. Tot internetul recunoaște că este cel mai capabil să îți dea răspunsurile necesare.
 12. De aceea, chiar și mentorul tău, Năstase, a ținut cont de recomandările lui.
 13. Atunci Google a fost accesat de cei din staff și Ponta a tastat: „Tu ești programul ăla șmecher,
 14. care ești capabil să găsești lumină, pricepere și o înțelepciune nemaipomenită în tot webul de pe mapamond?
 15. Am chemat sociologii și analiștii politici, dar aceștia nu au putut explica aceste cifre.
 16. Am aflat că tu poți să răspunzi la ecuații grele; acum, dacă vei putea să îmi explici aceste procente, vei fi pus la „default” pe computerul meu.
 17. Google a răspuns: Ține-ți setările tale pentru alte programe, eu oricum sunt cel mai bun. Totuși, îți voi da niște explicații.
 18. Premierule, predecesorii tăi din PSD reușiseră să făurească un partid-stat puternic și eficient
 19. și din pricina mărimii lui, toate celelalte partide, asociații civice și instituții ale statului tremurau înaintea lui. Căci PSD-ul numea pe cine voia și demitea pe cine voia; înălța pe cine voia și cobora pe cine voia.
 20. Dar când i s-a îngâmfat inima a fost învins în alegeri și despuiat de privilegii
 21. a fost izgonit în opoziție, iar toate filialele și organizațiile au suferit înfrângeri; până când cu trădări și intrigi ați reușit să îl demiteți pe MRU și să câștigați alegerile.
 22. Dar tu, Victore, șeful lui, nu ți-ai smerit inima și nu ai învățat din experiență
 23. Baronii tăi au furat peste tot, corupția a înflorit, poporul a fost aruncat într-o mocirlă mediatică, fără să îți pese de ceva sau de cineva și nici de Dumnezeul la care pretinzi electoral că te închini.
 24. De aceea ai obținut aceste cifre
 25. Iată ce înseamnă ele: 54,81 reprezintă voturile lui Iohannis, iar 45,18 voturile tale.
 26. Și iată și tâlcuirea acestor procente: înseamnă că BEC-ul te-a numărat, iar aventura ta campania prezidențială a eșuat lamentabil.
 27. Facebook-ul a luptat împotriva ta, iar diaspora ți-a dat lovitura de grație.
 28. În partidul tău vor avea loc lupte interne, între clanul Dragnea și grupul de la Cluj.
 29. Îndată Google a fost instalat în computerul premierului,
 30. dar tocmai în acea noapte i s-a cerut socoteală pentru rezultatele slabe din alegeri
 31. Iar în locul lui a fost pus la conducerea partidului Ioan Rus, în vârstă de 59 de ani