Năpârlirea bisericii

Nu îmi plac deloc șerpii. Dar o fotografie interesantă găsită pe planeta www m-a făcut să meditez un pic la un aspect din viața acestor animale. Nu știu dacă și voi gândiți ca și mine, așa că vă invit la un exercițiu de imaginație, iar ca subiect de gândire vă ofer poza de mai jos, care pe mine m-a pus pe gânduri.
Am privit-o, dar nu m-am oprit aici ci am căutat câte ceva prin wikipedia despre acest fenomen: năpârlirea șerpilor. Așa am aflat că fotografia nu este trucată, ci reprezintă un adevăr din lumea animală: unii șerpi sunt capabili să-și lepede pielea veche, uscată, mătuită, învechită și (atenție!!!) prea mică, cu una nouă, strălucitoare și proaspătă.
Nu știu cum gândesc șerpii, dar cred că dacă NU ar putea năpârli s-ar simți tare incomozi într-o piele veche și uzată de timp, în care să aibă mereu senzația că nu mai încap, că nu se pot mișca și nu pot crește. Și mai cred că odată eliberați de pielea cea veche se simt mult mai bine: frumoși, liberi, gata să se integreze în natura din care fac parte.
 
Poate am fabulat gândindu-mă la simțămintele șerpilor, dar voi fi foarte direct povestindu-vă ce simt eu acum, în anul de grație 2015, ca membru al BAZȘ.
A fost o vreme când mă simțeam bine în „pielea” de adventist. A fost perioada tinereții mele (spirituale), în care tot ce zbura din paginile Bibliei și a Profeticei Doamne era înghițit fără prea multă gândire și părea chiar sățios. A fost vremea în care, activ fiind în departamentul de tineret am avut parte de niște tabere memorabile și de primele mele ocazii în care am simțit că, fiind adventist, în biserică pot să cresc.
Și a mai fost timpul în care am fost câțiva ani buni alături de o grupă de școlari (liceeni și viitori studenți acum), încercând să le deschid mintea și să-i ajut să se pregătească pentru viață.
Am și alte amintiri frumoase din timpul tinereții mele spirituale și nu o să le regret niciodată, chiar dacă acum judec cu alți ochi acele momente. Nu cred că aș fi fost mai bun, mai rațional, mai inteligent dacă nu aș fi parcurs acești ani împreună cu biserica mea. Dimpotrivă, am învățat multe lucruri bune în calitate de adventist de ziua a șaptea, iar cel mai mare dintre toate pot spune că este conștiența că există Cineva, că vin de undeva, că sunt aici pentru un scop și o să viața nu se termină odată cu  „te odihnește-n groapa ta”.
Păcat însă că trebuie să folosesc timpul trecut vorbind despre fericita interacțiune dintre mine și biserică. Odată cu trecerea timpului  (spiritual vorbind) văd că m-am dezvoltat, dar concomitent am din ce în ce mai mult senzația că biserica – „pielea” în care am crescut, a rămas mică. Simt că nu mă mai încape și nu numai atât: este și învechită, degajă un miros stătut, aparține altor vremuri și altor mentalități. Într-un cuvânt, trebuie aruncată și înlocuită cu ceva nou!
 
Să nu credeți că spun că totul trebuie aruncat; șarpele își păstrează trupul, aruncă doar pielea cea veche! Tot așa, biserica ar trebui să nu renunțe la valorile fundamentale ci doar să „întinerească” și să redevină suplă (în idei), trăind la timpul prezent și nu conform ideilor de acum două secole. Din când în când acest proces de năpârlire ar trebui inițiat, pentru ca ceea ce este vechi să dispară și să fie înlocuit cu ceva nou și proaspăt.
Care ar fi momentul potrivit? Simplu: la fiecare ocazie când biserica se reunește într-o Sesiune a Conferinței Generale ( mi se pare numai mie că sună ciudat în limba română??) ar trebui să se inițieze o acțiune de „năpârlire” în care ceea ce este vechi să fie dat uitării, iar ceea ce este nou și poate fi de folos să fie adoptat pentru viitor.
 
Sincer, sunt pesimist că o astfel de ocazie va fi folosită pentru a reîmprospăta adventismul. Cauzele sunt două:
Unu, corpul bisericii s-a atașat prea mult de „pielea” cea veche (servicii divine banale, predici seci, formalisme, manual cu probleme, etc.), care pe mine mă irită, dar în care ei se simt încă destul de confortabil. Nu știu dacă este adevărat în natură, dar intuiesc cumva că șarpele experimentează și ceva durere atunci când năpârlește; tot așa, efortul de a gândi la ceva nou este prea dureros pentru majoritatea membrilor adventiști ca să încerce să se schimbe.
Doi... vă rog să observați în fotografie că un organ al șarpelui – capul, are foarte puțină piele. Adică, tehnic spus, nu prea are mari beneficii dacă o schimbă cu una nouă sau nu. Cam așa stau lucrurile și în biserică: conducerea – cei ce reprezintă „capul” se simt încă foarte confortabil în pielea actuală (salarii, sedii luxoase... vezi Madridul, Apple-uri, muncă puțină, etc) așa că oare ce motivație ar avea să inițieze schimbarea „pielii” de sus și până jos?
 
Închei această meditație scrisă oferindu-le răspunsul știut, dar ignorat, apelând tot la exemplul șarpelui din natură:
Să presupunem că pielea cea veche este rezistentă. Atunci se pot întâmpla două lucruri: ori șarpele nu mai crește și este condamnat să rămână la dimensiunea pielii, ori se sufocă, deoarece pielea îl ține strâns și nu mai poate respira.
Dar dacă pielea cea veche și-a pierdut din rezistență atunci intervine alt scenariu. Corpul crește datorită celulelor noi,  se acumulează presiune din ce în ce mai mare, iar la un moment dat pielea cea veche face „buuuum!!”. Care ar fi urmările? Nu știu, dar cu siguranță că pot exista victime colaterale.
Tot așa, într-o mentalitate învechită nu poate viețui decât  o biserică incapabilă să evolueze, nu una care dorește să se dezvolte. În interiorul unei biserici încremenite în timp și care nu dorește să se reîmprospăteze, cei care citesc, se educă, se preocupă de prezentul și viitorul lor, gândesc și doresc să trăiască în actualitate, încep să se simtă aidoma mie: înghesuiți, plictisiți și doritori de ceva nou și proaspăt.
În cazul acesta, doar cei bătrîni și cei care se mulțumesc să stagneze din punct de vedere spiritual vor fi majoritari, aidoma unui corp bătrân, plin de zbârcituri și cu simțurile atenuate.
 
Dacă biserica nu inițiază cât mai curând acest proces de „năpârlire spirituală” o așteaptă două scenarii pe care le putem intui din exemplul șarpelui:
Cazul unu - „pielea” va rezista și din biserică vor pleca toate mințile luminate (deja se observă acest fenomen), iar corpul bisericii va fi din ce în ce mai bătrân și neputincios (atenție, domnule cap, că tu ești alimentat de către corp!!) și în final va muri, lent – dar sigur!
Cazul doi – pielea se șubrezește în mod natural, iar la un moment dat va bubui și s-ar putea naște încă o mișcare de reformă (sau mai multe), care va bulversa adventismul.
 
Dintre toate soluțiile posibile ar fi de dorit ca „pielea veche” a mentalităților de mult apuse să fie lepădată în mod natural și biserica să se dezvolte și să se adapteze la lumea în care trăim.
Bine ar fi să fie așa: vom vedea în curând dacă anul 2015 va fi anul năpârlirii sau nu!

Comentarii   

#1 refren străvechi...Spartan 04-07-2015 17:06
Ceaușescu reales
La al XIII-lea congres!
#2 doar o parere...realistul 05-07-2015 14:24
Nu fac pe profetul dar parerea mea este ca biserica nu doreste sa accepte fenomenul atat de important,compa rat foarte bine cu ''naparlirea''. Si chiar daca ar incerca ,opozitia majoritara nu ar fi deacord.

Eu cred cu tarie in ''naparlirea'' personala ,care este posibila,iar un exemplu sunt chiar eu care am dat jos cateva randuri de'' piele''.Si ce lejer ma simt .
#3 Good idea!Spartan 05-07-2015 18:45
Realistule,

Recunosc, nu mi-a trecut prin cap ideea să aplic fenomenul năpârlirii și la dezvoltarea personală, dar ai mare, mare dreptate!!!
Pot spune că și eu am dat jos vreo câteva cojoace spirituale și foarte probabil că încă mai am câte ceva de lepădat.

Acum, mergând mai departe cu comparația, pot spune că un „năpârlit” nu mai are cum să se simtă bine într-o biserică ce refuză să năpârlească la rândul ei!

Mai adaug ceva: pentru mine activitatea lui Isus poate fi asemănată foarte bine cu năpârlirea: a lepădat multe idei învechite ale iudaismului și le-a transformat în idei noi, pe care s-a clădit creștinismul.

Dar nu iudaismul „a năpârlit” ci un număr de iudei au experimentat o transformare personală și au devenit astfel creștini!
#4 Surpriza!!!realistul 08-07-2015 07:42
In sfarsit un roman ales la Conferinta Generala,NELU BURCEA,din Peretu jud Teleorman.

Ales cu libertatea religioasa ,functie ce o ocupa si in cadrul UNIUNII DE CONFERINTE din Romania,NELU BURCEA a reusit sa reuneasca la nivel national si international,m ai multe intalniri de lucru cu rezultate remarcabile.

Si pe aceasta cale ai dorim succes si sa nu uite si de Romania !
#5 da” ..a muscat si asta din ” fructul oprit $ ” :)iluminatul 08-07-2015 11:29
Realistule ,

..asta da ”naparlire” fratee :D ..cica a capatat si el un ultim loc la masa bogatilor !!!..mama mia , sa vezi ce mai libertate in plimbari o sa capete si el si familia lui !!!

Pai era numai normal, ca nu-si mai incapea in piele prin Romanika !..apoi crezi ca receptiile(hote luri prin toata Europa) si zecile de mii de km facuti prin toate tarile , crezi ca n-au avut un scop ?

Citat:
Si pe aceasta cale ai dorim succes si sa nu uite si de Romania !
... :-* asta-i bancul zilei , sau ????... sunt efectele caniculei ;-)
#6 Năpârlirea din TexasSpartan 08-07-2015 21:35
Se pare că biserica a năpârlit la 2 capitole din manual.
Unul se referă (dacă am înțeles eu bine) la modul în care trebuie percepută EGW, iar celălalt se referă la schimbarea cuvântului „iminent” cu „curând” în ceea ce privește revenirea lui Hristos.
Cine știe mai multe detalii e rugat să detalieze aceste schimbări.
#7 tot pe loc pe loc pe loc!!!realistul 09-07-2015 05:25
Nimic nou sub soare,suntem condamnati la intoarcerea in ''Egipt''pt inca 5 ani.

Era de asteptat cand a fost reales actualul presedinte,cu aceleasi teorii invechite si ruginite.

Hirotonirea femeii a picat cu 404 voturi impotriva,deci sa inteleg ca rugaciunile de 100 de zile nu au ajuns nici pana la tavan,fara sa mai adaug cata cerneala si timp pt a convinge au fost in zadar.

Iata cum banii nostri sunt cheltuiti,si rezultate aproape 0 !!!
#8 rectificare la #7realistul 09-07-2015 09:02
Total de voturi 2363 din care 977 au votat DA PT HIROTONIREA FEMEII,SI 1381 AU VOTAT NU,dintre care au fost 5 abtineri. DECI CU 404 VOTURI DIFERENTA DINTRE CEI CARE AU VOTAT DA PT HIROTONIREA FEMEII.
Aceasta diferenta nu e mare dar nici mica,asa ca peste 5 ani e posibil sa fie votata ...
#9 tot pe loc,pe loc,pe loc...amadeus 09-07-2015 11:58
Citez pe realistul:
Total de voturi 2363 din care 977 au votat DA PT HIROTONIREA FEMEII,SI 1381 AU VOTAT NU,dintre care au fost 5 abtineri. DECI CU 404 VOTURI DIFERENTA DINTRE CEI CARE AU VOTAT DA PT HIROTONIREA FEMEII.
Aceasta diferenta nu e mare dar nici mica,asa ca peste 5 ani e posibil sa fie votata ...

cred ca mare parte din cei 1381 care au votat sunt cei care nu au stiut sa foloseasca votul electronic...in anul 2015.
de atunci mi-am dat seama cam ce nivel avem la conferinta generala. dai o gramada de bani degeaba,degeaba . Ted Wilson s-a plimbat degeaba prin lumea intreaga , nu si-a dat seama ca biserica lui este inca in lumea a 3 a?
#10 statisticiSpartan 09-07-2015 13:18
Aș fi curios să știu câți membri are BAZS în țările dezvoltate și câți din lumea a treia. Se pare că, statistic vorbind, majoritari sunt cei săraci cu duhul, așa că... ce să ne mai mirăm??
#11 Informare corectaNecunoscutul 09-07-2015 14:50
Sistemul de vot electronic nu a funcționat si s-a votat manul. Tot manual s-a fact si numaratoarea voturilor.
#12 informare corectaamadeus 09-07-2015 23:35
sistemul de vot electronic a fost inlocuit cu cel manual fiindca nu au stiut oamenii sa-l foloseasca.asta in prima sau a doua zi. vina ( daca mai conteaza) nu a fost la sistemul electronic ci la cei ce-l foloseau.
cand le-a cerut la toti sa voteze da, din 2-3000 au votat 1000. restul nu s-au prins in timp util ce au de facut. atunci au luat-o babeste cu biletelul. Culmea ar fi sa zica cineva ca si-a bagat satana coada in calculatoare...
#13 tot un fel informare corectaNecunoscutul 10-07-2015 00:14
Nu stiu daca asta este adevarul, pentru ca nu am facut parte dintre cei care raspundeau de sistemul de vot electronic; acolo au fost mult mai multi,peste 4500, printre care si eu co sotia, si alti cativa, insa doar DELEGATII au avut drept de vot, si s-a stiut de la bun inceput ca au fost 2363 delegati, din care 2358 au votat si 5 care s-au abtinut de la vot.Oare daca rezultatul votului era YES, erati voi mai fericiti??? sa avem peste cativa ani gay si lesbiene in biserica, si apoi chiar predicandu-ne?? ? Nu cred. Eu cred ca indiferent de rezultat, voi ati fi "cartit". (PS. Calculatorul face calcule - dar sistemul electronic de vot se instaleaza pe computere...voi care santeti asa de experti in ale electronicii si nu numai, nu puteti face diferenta intre calculator si computer???..wo w)
#14 măreață CGcredulul 10-07-2015 15:41
Sunt intr-o zonă din lumea a3a și nu sint la curent cu lucrările "măreței CG" dar din spusele voastre se pare ca e de risu plinsu.
#15 crezi ce vreiamadeus 10-07-2015 23:22
Citez pe Necunoscutul:
Nu stiu daca asta este adevarul, pentru ca nu am facut parte dintre cei care raspundeau de sistemul de vot electronic; acolo au fost mult mai multi,peste 4500, printre care si eu co sotia, si alti cativa, insa doar DELEGATII au avut drept de vot, si s-a stiut de la bun inceput ca au fost 2363 delegati, din care 2358 au votat si 5 care s-au abtinut de la vot.Oare daca rezultatul votului era YES, erati voi mai fericiti??? sa avem peste cativa ani gay si lesbiene in biserica, si apoi chiar predicandu-ne??? Nu cred. Eu cred ca indiferent de rezultat, voi ati fi "cartit". (PS. Calculatorul face calcule - dar sistemul electronic de vot se instaleaza pe computere...voi care santeti asa de experti in ale electronicii si nu numai, nu puteti face diferenta intre calculator si computer???..wow)

Dar ar fi bine sa fi coerent in gandire. ce treaba are hirotonirea femeilor cu homosexualii? daca ai un argument logic te ascult...eu nu vad nici o legatura.
scuza-ma ca te intreb, dar de ce ti-ai luat sotia la CG? ce rost are? crezi ca invata sa taca?
si inca ceva, votul nu a fost pt hirotonire sau nu,de asta se ocupa "cineva". votul a fost daca se da autoritate diviziunilor sau nu sa ia aceasta decizie. este o mare diferenta. acum va trebui CG sa decida pentru toti.SI dupa ce dai aceasta putere exclusive Conferintei Generela cu sediu in USA nu mai ai nici o sansa sa spui nu cand CG iti va spune ca trebuie sa hirotonim si femeile.
Oricum, ca fapt divers, hirotonirea- ca-i barbat sau femeie este o practica nebiblica, introdusa odata cu duminica. la acelas conciliu. si tot atunci s-a votat si ca acest lucru(hirotonir ea) sa fie exclusiv pt barbati. putina istorie nu strica-dar de la sursa- ca pe net gasesti doar deformari de adevar.
ps. ai dreptate totusi la diferenta intre computer si calculator. voi fi mai atent pe viitor.
#16 HirotonireaNg 10-07-2015 23:41
Dacă un pastor hirotonit AZS trece la baptiști sau la alții, sau dacă un pastor hirotonit la baptiști trece la AZS, i se recunoaște hirotonirea (de colo -dincolo)?
Dacă da, da...
Dacă nu, de unde și-au luat hirotonirea pastorii AZS la originea BAZS când membrii proveneau din bisericile existente?
Mulți s-au lipit de Mișcarea Adventă fiind excluși din bisericile lor. Hirotonirea de acolo a fost valabilă și dincoace?

Te rog Amadeus, dă detalii despre începuturile hirotonirii.
#17 Crezi ce vrei.Necunoscutul 11-07-2015 02:16
Desigur ca fiecare crede ce nu ce vrea, mai degrabă ce înțelege. Despre legătura dintre hirotonirea femeilor si gay + lesbiene , uite cum am înțeles eu. Tara in care ar fi trebuit să fie un exemplu de moralitate pentru restul lumii, America, de curând a legalizat acceptarea căsătoriei acestor viermi, cu mențiunea că bisericile care nu vor accepta oficierea acestor căsătorii, vor fi obligate să plătească taxe enorme( până acum sânt "free tax". Deja am aflat că o biserica SDA americană acceptă aceste creaturi ca membrii, cu toate că a venit ca cuplu, dar, vezi Doamne, nu mai practică relații sexuale. Îmi vine sa râd și să plâng in același timp gândindu-mă că poate ar fi reală această informație. Poate că e doar o vorbă aruncată aiurea.(???) Poate nu.(???) Si biserica respectivă la care am fost membri o perioadă, are de vre-o 4 ani predicatoreasă care se urcă in nădragi la amvon.
La ce te-ai referit când ai întrebat " dacă o să învețe să tacă soția mea? Dacă ești așa curios să ști de ce am luat-o, o să-ți zic: ca să aibă cine să voteze. Câteodată contează fiecare vot.
#18 articol interesant pentru uniiNecunoscutul 11-07-2015 02:45
http://equalordination.com/actual-significance/
#19 ala bala portocala 2 mere si 3 pere fac un kg de stele....amadeus 11-07-2015 09:39
Citez pe Necunoscutul:
Desigur ca fiecare crede ce nu ce vrea, mai degrabă ce înțelege. Despre legătura dintre hirotonirea femeilor si gay + lesbiene , uite cum am înțeles eu. Tara in care ar fi trebuit să fie un exemplu de moralitate pentru restul lumii, America, de curând a legalizat acceptarea căsătoriei acestor viermi, cu mențiunea că bisericile care nu vor accepta oficierea acestor căsătorii, vor fi obligate să plătească taxe enorme( până acum sânt "free tax". Deja am aflat că o biserica SDA americană acceptă aceste creaturi ca membrii, cu toate că a venit ca cuplu, dar, vezi Doamne, nu mai practică relații sexuale. Îmi vine sa râd și să plâng in același timp gândindu-mă că poate ar fi reală această informație. Poate că e doar o vorbă aruncată aiurea.(???) Poate nu.(???) Si biserica respectivă la care am fost membri o perioadă, are de vre-o 4 ani predicatoreasă care se urcă in nădragi la amvon.
La ce te-ai referit când ai întrebat " dacă o să învețe să tacă soția mea? Dacă ești așa curios să ști de ce am luat-o, o să-ți zic: ca să aibă cine să voteze. Câteodată contează fiecare vot.


Daca ma iei cu idei din astea ca America ar trebui sa fie un exemplu de moralitate eu ma retrag din discutie.
Poate sunt multi de nivelul tau care cred aceasta premisa , dar nu este nici biblica, nici reala, nici logica.
Esti roman, citeste-l pe Tutea, poate te convinge ca Romania ar trebui sa fie un exemplu de moralitate pt restul lumii.
in privinta legilor fi mai atent. pastorul (in America) si-a cerut si rolul de ofiter de stare civila. lucru nebiblic si nenecesar.Acum are probleme... daca este platit pentru a face o cununie civila si el nu o face, va trebui amendat, nu? sau dat afara.
nici o lege in America nu te obliga sa faci cununie religioasa a homosexualilor, te oblige sa faci cununie civila fiindca tu ai acceptat sa fi autorizat (si chiar platit) sa faci acest lucru.
nu amesteca lucruri si fi te rog atent la detalii, nu lua tot ce ti se baga in minte fara sa gandesti.
ps. deci sotia nu trebuie sa vorbeasca trebuie doar sa voteze, fiindca votul conteaza, nu pararea ei...
ea poarta "nadragi" ???
#20 greu lucru ceriamadeus 11-07-2015 09:52
Citez pe Ng:
Dacă un pastor hirotonit AZS trece la baptiști sau la alții, sau dacă un pastor hirotonit la baptiști trece la AZS, i se recunoaște hirotonirea (de colo -dincolo)?
Dacă da, da...
Dacă nu, de unde și-au luat hirotonirea pastorii AZS la originea BAZS când membrii proveneau din bisericile existente?
Mulți s-au lipit de Mișcarea Adventă fiind excluși din bisericile lor. Hirotonirea de acolo a fost valabilă și dincoace?

Te rog Amadeus, dă detalii despre începuturile hirotonirii.


As vrea sa fiu asa de bazat sa pot da relatii despre inceputurile hirotonirii, inca sunt la perioada de cercetare, pot sa ti spun- dupa ce am citit edictele conciliilor de dupa niceea( ulte dar nu toate) ca undeva in anii 400 apare prima regula legata de varsta de hirotonire, pt barbat minim 30 ani iar pentru femei minim 40 ani. edictul alb si negru care sa anuleze hirotonirea femeii inca nu l-am gasit, dar dupa anul 700 apar doar reguli legate de hirotonirea barbatilor, si ierarhizarea pornind de la un singur episcop central( adica papa). din alte surse am aflat ca in anii 300-400 au existat si femei episcopite, dar eu nu am gasit inca documentele. cand aflu le public...
si lucrurile nu sunt f simple- parerile sunt extreme de diverse si contradictorii in privita consiliului de la niccea ,daramite sa le studiezi pe toate celelalte.
cele mai multe detalii despre niceea provin de la o sursa f apropiata si slugarnica lui Constantin,( cam cata incredere ai tu in gadea cand vorbeste despre basescu respectiv voiculescu)
cel putin am de studiu si poate scap de alhzimer ca nu am vre o speranta sa descopar un adevar absolut....
#21 Lui amadeusNecunoscutul 12-07-2015 00:13
Citez pe amadeus : Daca ma iei cu idei din astea ca America ar trebui sa fie un exemplu de moralitate eu ma retrag din discutie.
Poate sunt multi de nivelul tau care cred aceasta premisa , dar nu este nici biblica, nici reala, nici logica.
Esti roman, citeste-l pe Tutea, poate te convinge ca Romania ar trebui sa fie un exemplu de moralitate pt restul lumii.
in privinta legilor fi mai atent. pastorul (in America) si-a cerut si rolul de ofiter de stare civila. lucru nebiblic si nenecesar.Acum are probleme... daca este platit pentru a face o cununie civila si el nu o face, va trebui amendat, nu? sau dat afara.
nici o lege in America nu te obliga sa faci cununie religioasa a homosexualilor, te oblige sa faci cununie civila fiindca tu ai acceptat sa fi autorizat (si chiar platit) sa faci acest lucru.
nu amesteca lucruri si fi te rog atent la detalii, nu lua tot ce ti se baga in minte fara sa gandesti.
ps. deci sotia nu trebuie sa vorbeasca trebuie doar sa voteze, fiindca votul conteaza, nu pararea ei...
0are cat te mai suporta langa ea...
ea poarta "nadragi" ???

Constatare : esi total lipsit de bun simt si nu ma cobor la asa un nivel.
PS. Cand il citeam eu pe Tutea, tu poate nici nu existai pe planeta asta, istetule!!!
#22 evrei sau americani?amadeus 12-07-2015 00:59
Citez pe Necunoscutul:

Constatare : esi total lipsit de bun simt si nu ma cobor la asa un nivel.
PS. Cand il citeam eu pe Tutea, tu poate nici nu existai pe planeta asta, istetule!!!

vad ca incepi sa te faci cunoscut, necunoscutule!! ! adica iti dai arama pe fata... cam repede.
vezi ca am reeditat ultimul mesaj pt ca am gresit ca am scris penultima propozitie. corecteaz-o si tu te rog in citat.
hai sa fim seriosi, de unde ai scos idea ca America trebuie sa fie un exemplu de moralitate? experimentul cu evreii nu cred ca-l mai incearca Dumnezeu si cu americanii. Sau Abraham Lincoln... o fi tot una cu Abraam ???
#23 RELAXARE !!!realistul 17-07-2015 23:50
Concediu placut lui Spartan,si tuturor adventomanilor !!!

You have no rights to post comments