Cine pe cine (dez)informează?

Dragi cititori, bine v-am regăsit. Se apropie 1 octombrie, data la care studenții încep iarăși cursurile. Nu sunt profesor, nu sunteți studenți... dar tuturor ne prinde bine să ne informăm reciproc și să dezbatem subiecte de interes comun, din care fiecare să avem ceva de câștigat.
Așadar, cu un nou aspect și cu articole noi în pregătire, Adventomania dă startul sezonului de toamnă. Doresc tuturor să aveți putere de muncă, mintea deschisă și... internet la discreție, pentru a lua în discuție noi și noi teme de discuție, astfel încât să facem față provocărilor veacului acesta.
 
În loc de introducere vă invit să dați drumul la videoclipul de mai sus. E scurt, nu are nici măcar o jumătate de minut, dar mă ajută să vă introduc în subiect:
 
ALARMĂ! Suntem bombardați!
 
Nu vă speriați, că încă nu a venit Armaghedonul și nici eu, Spartan, nu am luat-o pe arătură... dar sirena ar trebui să sune, pentru că într-adevăr suntem supuși unui bombardament constant, direct și persistent. Nu cu bombe, obuze sau cu napalm, ci cu minciuni, care mai de care mai frumos ambalate și atent mascate, pentru a fi confundate cu purul adevăr.
Știam de mult timp că trăim în epoca dezinformării, dar parcă în ultima vreme se minte mai abitir ca niciodată. Ziarele respectabile își dau duhul, televiziunile cu adevărat „de știri” nu prea mai există, iar credibilitatea surselor e din ce în ce mai greu de certificat. Ai putea spune, înțelegând aceste lucruri că suntem în pană de informații, dar realitatea este cu totul altfel decât credem noi: informație există cu duiumul, lipsește doar adevărul pe care ar trebui să îl conțină.
 
Se duce... să zicem... echipa de filmare pe teren ca să surprindă efectele unui viscol nu tocmai uriaș. Dacă patronul simpatizează cu puterea, este filmat primarul atunci când oferă ajutor celei mai sărace familii din sat. Dacă însă se dorește minimalizarea situației, pe ecrane apare cârciuma din sat, plină de cheflii cărora puțin le pasă că nu au pârtie pe stradă.
Vin refugiații. La fel, în funcție de interese, se fabrică știrea zilei: ori este filmat un copil care mănâncă o coajă de pâine (pentru a crea compasiune), ori accentul cade pe smartphone-urile deținute de peste 80% din refugiați (așa spun sursele), ca să arate că nu sunt deloc săraci sau amărâți, ci tineri în putere, preocupați de facebook și whatsapp.
O echipă de jurnaliști însoțește un echipaj de poliție. Trece un nene cu 70 la oră în localitate, iar reporterul trebuie să zică și el ceva. Dacă vrea (sau trebuie) să-l apere pe contravenient declară că într-o țară în care drumurile sunt varză este normal să fii ispitit să acelerezi un pic atunci când ai un drum drept și liber. Dar dacă dorința televiziunii este aceea de a crea un curent de opinie jurnalistul spune „70 pe oră...” cu un accent de ai crede că omul tocmai a depășit viteza sunetului, când în realitate este de fapt o nimica toată.
Mai dau un exemplu și gata: prezentatoarea anunță secetă pentru iarna sau primăvara care urmează. Nimic extraordinar pentru unii dintre noi, dar duminica viitoare omul constată la târg că grâul și porumbul s-au mai scumpit cu vreo 50 de bani, pentru că s-a anunțat la meteo că va fi secetă cumplită. La fel se întâmplă și cu petrolul... și cu gazul, etc.; proștii plătesc în plus, șmecherii care trag sforile profită!
 
Vreau să mă opresc pentru câteva momente asupra vizitei Papei la Washington. Mamăă, ce mai șuier, ce mai vuiet în online-ul adventist: gataaa, vine decretul duminical, s-a unit balaurul cu fiara, papa a fost declarat stăpânul lumii, Obama s-a umilit în fața Pontifului de la Roma.
Oameni buni, ce auzim noi la televizor e doar o firimitură din adevăr, un adevăr care de obicei este ascuns muritorilor de rând. Declarațiile televizate date de protagoniști sunt doar de fațadă, menite să dea o anumită aură întâlnirii; dar în spatele ușilor închise se discută lucruri care nu ajung niciodată în presă și nici la televiziune.
Oamenii cu adevărat puternici stau în umbră, nu dau interviuri la televiziuni, nu apar la jurnalul de seară, nu sunt cunoscuți. Dar ei sunt cei care țin în mâini banii și puterea, ei scriu scenariile după care merg bursele, guvernele și economia lumii. Și tot așa, lucrurile importante întâi se fac, apoi ajung să fie cunoscute... și nu invers!
Nu neg că e posibil ca viitorul lumii să fie discutat acum peste ocean, dar exuberanța asta că e momentul în care se împlinesc profețiile mi se pare exagerată. De se va da luna viitoare decretul duminical, îmi asum riscul de a vă informa greșit. Dar și dacă peste vreo 5 ani se va discuta la fel despre acest subiect, bine ar fi ca toți informatorii de ocazie să recunoască că s-au pripit.
Ce va fi... vom trăi și vom vedea.
Dar până atunci vreau să trag un semnal de alarmă că nu tot ce zboară se mănâncă și nu tot ceea ce apare în presă este și adevărat.
Să auzim de bine și numai lucruri adevărate!!!
 
P.S. 1
Nu aș fi scris acest articol dacă în biserici nu s-ar copia la indigo scenariile de mai sus, pentru că în lumea profană mai există o scuză... dar în biserici, ba! Dar timpul și viața mi-au demonstrat că și în „casa Domnului” se folosesc aceleași tactici bine puse la punct; despre acestea voi vorbi pe larg în articolul următor.
 
P.S. 2
Apropo... voi cum vedeți vizita Pontifului peste ocean? S-a dus să se războiască cu capitalismul sau să se proclame suveran al tuturor națiunilor?

Comentarii   

#1 Alarmaaa !...suntem bombardati cu ”poezii ”= minciuni !iluminatul 12-10-2015 16:45
Si tot din seria ” Povesti cu ata neagra pt ca aia alba este cu izbuc ”... by alias Buciumanu !

Atentie !... nu va speriati , bagati copiii la studiu si rugaciune cu castile ideologice pe urechi ....urmeaza informatii care va pot afecta credinta / emotionala, ca tot ce se rosteste de la amvon este pur adevar !..nu disperati , ca altfel o sa patiti ce a patit fratele Ieremia ( dumnezeu sa-l ierte pt zecimile fara numar pe care le-a pompat in visteria Sucursalei Azs Balta Alba si pentru care a ajuns un hopeless , fapt care a condus la acest act suicidal ). Dumnezeu sa-l odihneasca si sa vina la judecata sa le arate la toti pastorii astia de ”doi si un sfert ” , cat de duplicitari sunt :sad:

Acum vreau sa-i adresez o intrebare domnului Buciuman :

Maestre, in afara de poezii si gesticulari precum maimuta la circ prin biserici, de ce nu ai fost in stare sa-i oferi consiliere psihologica si financiara ( pt ca voi va considerati Unsii Supremi din miezul Universului !) fratiorului ce s-a aruncat in fata tramvaiului . Unde ati gresit voi ? sunteti in stare sa va asumati paternitatea, cel putin morala a acestei tragedii ?!

De ce ai facut anuntul in biserica ca a fost doar un accident de circulatie , ascunzand de fapt esentialul ....ca Omul fusese rapus de grija zilei de maine si a faptului ca nu era nimeni interesat in mod empatic de problemele lui . L-ai vizitat , i-ai dus de mancare , stiai care are restante la utilitati ?..stiai ca si-a pierdut speranta intr-o viata mai buna si ca aici traia la limita de supravietuire !

Ce va mai place shaormaaa , cu de toate : minciuni , minciuni si dosare negre prefacute albe odata cu trecerea timpului !!!

Or , nu pica bine ca se sinucide un adventist ! ... Buciumane, toate povestile tale valoareaza fix zero . Inca o data se dovedeste ca doar predicati mult si traiti la propriu foarte putin . Pe afara este vopsita povestea iar la interior credintza voastra este doar o frectie la o biserica moarta . Va mintiti unii pe altii , pe bune !

Auzi si tu ! ..Un pastor adventist nu are capacitatea sa faca diferenta intre un accident de circulatie si o sinucidere . Tu afirmi una , martorii oculari spun adevarul !

Rusinica (dez)informator uleee ! ..de fapt obiceiurile mai vechi nu se uita , ci doar se transforma ! :-x in Ciobanasi cu trei sute de oi , blege !

http://www.cancan.ro/actualitate/gest-incredibil-facut-de-o-persoana-din-bucuresti-s-a-aruncat-in-fata-unui-tramvai.html
#2 prostimea trebuie mintita...realistul 12-10-2015 20:03
Cum poti sa minti de la amvon si cu mana pe biblie???
Eu am o familie pe scara blocului in care locuiesc,si sotul doamnei s-a aruncat de la fereastra unui spital si a murit. Vecina a spus adevarul cu toate ca stia bine ca preotul ortodocs nu accepta in biserica sinucigasii. OARE FII INTUNERICULUI SA SPUNA ADEVARUL ,IAR FII LUMINII SA MINTA CU NERUSINARE???? AHA STIU DE CE, ERA IN JOC IMAGINEA BISERICII...Nu suport nelegiuirea unita cu sarbatoarea,si sa fiu mintit de pastorul care e platit din banii mei, :zzz

You have no rights to post comments