Adevărata rugăciune de mijlocire

 
De curând comunitatea adventistă din România (și nu numai) a dat un examen la care a eșuat lamentabil. În favoarea unei distinse domnișoare bolnave grav s-au inițiat lanțuri de rugăciune, s-a vorbit la TV, s-au strâns bani... dar degeaba!
Dumnezeul atât de implorat de către adventiști a rămas impasibil și s-a făcut că plouă; un eșec imens pentru o biserică încrezătoare în steaua ei, un eșec pus cu lașitate pe seama lui „așa a vrut Domnul... nu știm noi căile Lui... etc.). Sincer, după o astfel de pierdere de timp și energie, dacă aș fi fost printre cei care au înălțat rugi fierbinți, m-aș fi simțit tare dezamăgit: „Cum, Doamne, atâția oameni s-au rugat pentru această tânără, iar Tu... nu ai făcut nimic? Pot eu oare să mai cred în Tine, pot eu oare să te mai prezint oamenilor, dacă Tu, care ai fi putut face atât de ușor o minune, nu ai făcut-o
Nu intenționez acum să critic biserica pentru acest eșec, pentru că nu asta mi-am propus. În schimb, mă grăbesc să arăt comunității adventiste unde greșește și fac asta din următorul motiv:
 
Luni seara, pastorul Romică Sârbu a suferit un accident de mașină, iar starea lui este gravă, se află (sau se afla aseară) în comă indusă. Bineînțeles, mașina de propagandă adventistă s-a pus în mișcare și încă de ieri dimineață am primit un SMS pe acest subiect, iar Facebook-ul a fost „inundat” cu invitații la rugăciune, ceea ce pe mine m-a bucurat. Da, apreciez acest lucru: mecanismul favorit de bârfă al adventiștilor a funcționat în mod pozitiv de data aceasta, iar biserica a fost informată în scurt timp despre accident: rugați-vă pentru el și mergeți să donați sânge.
Mă alătur și eu acestui efort distribuind aceste informații (detalii găsiți probabil pe facebook), dar mai mult de atât vreau să arăt unde a greșit biserica rugându-se fără efect pentru domnișoara T.A. și ce trebuie făcut ACUM, dacă comunitatea adventistă chiar dorește să-l ajute pe pastorul Romică Sârbu.
 
În primul rând vreau să atrag atenția că Dumnezeu NU TREBUIE RUGAT!!! Are suficientă dragoste pentru oricare dintre noi, inclusiv pentru Romică, astfel încât NU are nevoie de implorările noastre. Ba sunt chiar convins că se simte deranjat de aceia care cred că are nevoie de intervenția mea sau a voastră ca să ridice un deget.
În al doilea rând vreau să vă asigur că puteți să interveniți în acest caz și că eforturile voastre vor avea efect, dacă veți învăța acum ce înseamnă cu adevărat „rugăciunea de mijlocire”.
Explicația mea are două surse: una profană – fizica cuantică, iar cea de-a doua se regăsește în cuvintele lui Isus: „când vă rugați pentru un lucru, să credeți că l-ați și primit și-l veți avea”!
Îmi permit acum să fac o parafrazare: „când vă rugați pentru Romică Sârbu, să credeți că starea lui este bună, că medicamentele și eforturile medicilor au efect, că se reface rapid, iar aceste lucruri se vor întâmpla”!!!
Și mai adaug un lucru: Isus a spus femeii cu hemoragie internă că „credința ta te-a tămăduit”, deci nimic altceva. Pe baza spuselor lui Isus pot să vă spun și eu vouă că credința voastră, și NU rugăciunile, îl pot ajuta pe Romică Sârbu!
Cheia demersurilor voastre se află în cuvintele „să credeți că l-ați și primit și-l veți avea”. Nu o spun de la mine, ci de la Cineva care cunoștea și fizică cuantică și care ne-a lăsat la îndemână o modalitate de a ne ajuta pe noi înșine și pe semenii noștri. Una simplă, dar extrem de eficientă dacă este folosită după cum a zis Isus.
 
Așadar, ce trebuie să facem?
 
           1. Luați-vă timp, măcar câteva minute pe zi și îndreptați-vă mintea către această persoană. Dacă vreți să o faceți sub formă de rugăciune e OK, iar dacă considerați că meditația este mai bună, iarăși este foarte bine.
2.  Gândiți-vă la acest caz și folosiți mintea voastră pentru a-l vedea pe Romică că face progrese. Imaginați-vă că medicamentele își fac efectul, că rănile se închid, că lovitura de la cap este vindecată. Faceți un efort mental ca să-l vedeți (în minte, evident) că se ridică din pat, că se recuperează repede și că starea lui se îmbunătățește vizibil.
3. Pronunțați cuvintele: Romică se face bine, starea lui este mai bună, face progrese.
4. Dacă vă pasă, învățați-i și pe alții să facă la fel. Cu cât mai multe persoane își îndreaptă credința în vindecarea lui către cer, cu atât mai mult îl vom ajuta.
 
Știu că mediul adventist este refractar la nou și preferă să meargă pe vechile cărări. Știu că pentru mulți, acest îndemn la credință practică, la folosirea minții pentru a împlini sfatul lui Isus este ceva nou, dar repet, nu este deloc ceva greu de făcut. Asta  a făcut și sutașul din din vechime: nu s-a rugat lui Dumnezeu pentru o intervenție divină, ci a crezut că robul său se vindecă, fără măcar la Isus să meargă să-l vadă.
Destui dintre voi s-au rugat pentru T.A. fără efect, pentru că ați pus la lucru rugăciunea fără credință. Este vremea acum (ATENȚIE, TIMPUL E SCURT!!!) să lăsați la o parte rugăciunea tradițională și să folosiți în schimb CREDINȚA. Așa a zis și Isus, așa vă spun și eu!
 
Pentru cei care au nevoie, fac un rezumat la ceea ce trebuie să facă, dacă vor să ajute un bolnav, pe Romică sau pe altcineva: să se gândească la acea persoană, să și-o imagineze că este sănătoasă, sau că răspunde la medicamente, că se ridică din pat, că se simte bine, că merge, că s-a trezit din comă, etc. Nimic mai mult, deși pare puțin, față de lungile rugăciuni fierbinți către Dumnezeu, cu care am fost obișnuiți!
Urmăriți în continuare acest articol, pentru că în comentarii o să explic mai pe larg ce spune și fizica cuantică despre credință și imaginație și cum Isus a spus exact același lucru.
Iar dacă vă pasă de Romică, învățați-i și pe alții ce pot să facă pentru el!!
 
P.S. Am pus la articol o fotografie.  Când vă gândiți la pastorul Romică Sârbu gândiți-vă că este la Speranța TV, sau acasă, sau la amvon și NU LA SPITAL. Vă asigur că nu o veți face degeaba!

Comentarii   

#1 Se spune ca ”esuarile” noastre fac parte din ”planul ” lui Dumnezeu !iluminatul 30-09-2015 10:28
Spartan ,

Din pacate astfel de accidente au loc zilnic , si nu doresc nimanui asta !

In contextul celor scrise de tine, se naste totusi o intrebare
...”?.”..evit sa o pun , insa sunt sigur ca este pusa tacit in mintea fiecarui credincios sau membru al familiei lui Romica !

In alta ordine de idei, daca suntem destui de maturi sa eliminam componenta ”asa a vrut Dumnezeu ” sau Satana dupa caz , explicatia vine tocmai din domeniul fizicii pentru ca nu poti rula cu inconstienta pe un drum acoperit cu apa ( nu este cazul lui Romica)

In cazul nostru, la acest tragic accident au contribuit o serie de factori si mai putin este vina lui Romica ! Singura lui ”vina” (daca o putem numi asa ) a fost ca se afla in secunda fatidica pe acel sector de drum .

Cat despre treaba cu rugaciunea ”cuantica” , eu zic sa ne punem increderea mai intai in medicina si abia apoi sa tragem nadejde in minunile pe muchie de cutit ! Nu de alta dar nu ar fi pentru prima oara cand ”dumnezeu” se dovedeste a fi mut si surd ! stii foarte bine cati oameni mor anual nevinovati datorita conflictelor cu tenta religioasa . La fel de adevarat este si faptul ca foarte putini se fac bine fara ca medicii sa stie cum !.

Sanatate multa domnului Romica si multa putere familiei si copiilor dansului . L-am cunoscut personal si mi s-a parut o persoana destul de agreabila si implicata sincer , mai ales in taberele de vara organizate prin tara .

Bine ai revenit domnule Spartan ! ..asteptam vesti bune legate de acest caz !
#2 criminalul din Valenirealistul 30-09-2015 21:23
\Pana acum acest pericol al soselelor a mai omarat 3 oameni si de fiecare data a iesiot basba curata. Are omul bani vile si mosii,deci a cumparat politia locala, ASTA ESTE ROMANIA TE OMOARA SI NIMIC NU PATESTE,CA ARE BANI SI PLATESTE... Cum de un asemenea individ mai avea inca permis de conducere???? Si culmea tupeului obraznic se lauda acum prin comuna lui ca bucuresteanu e de vina si ca va platii toata viata.Deja am semnale ca a incercat modificarea dosarului acest monstru bogat,dar cred ca acum a platit si el cu propriul copil.
#3 Spartan , voodooo , biberonul , ochelarii de soare ideologic & alienatii !!!iluminatul 02-10-2015 16:43
Spartane ,

Nu-ti mai irosi timpul sa dai explicatii celor care nici macar pana acum nu au inteles ca la baza rugaciunii este imaginarul . Numai religiosul alienat este capabil sa confunde la nesfarsit realul cu imaginarul. .Sa-l perceapa pe Dumnezeu ca medic iar pe medic, Dumnezeu !

Rugaciunea aia despre care toata lumea vorbeste ar trebui sa aiba loc doar in camaruta ta , punct . Nu are ce cauta in public si nici pe liste de asteptare ! Sa te dai mare ca te-ai rugat pentru x sau y , parerea mea ca este si o forma de laudarosenie . Poate asta este si motivul pentru care nimeni nu a reusit pana in prezent sa mute un fulg , daramite un munte ! maini , picioare , urechi nu am auzit sa creasca in urma miilor de rugaciuni ale bolnavilor .

Domnule Gabriel sunt sigur ca te-ai rugat de multe ori sa te tina domnul sanatos !... intrebare : ai fost vreodata bolnav ?... ai luat vreodata medicamente ?...poate pentru slabit ))..doar esti adventist si te hranesti sanatos , nu ? ...se vede din fotografie :lol:


Citez : Citat:
” Toata familia mea se roaga pentru fratele Romica si speram din tot sufletul sa fie redat familiei si bisericii pe care o slujeste ,pe deplin sanatos ,...”.
si trebuie neaparat sa te lauzi cu asta !....te-ai gandit vreo secunda ca exista varianta sa fie redat familiei si pe deplin nesanatos ?...cum te-ai simti la o veste ca asta ?..

Alina Stoica , am o intrebare pentru tine ....una de IQ 75 : Daca Harul este de ajuns , ce rost mai are sa te rogi la ceva ce oricum ti-a fost dat !...usurel ca gandirea rationala provoaca ” tepe cerebrale”.....

Dar sa revin la autosuficienta provocata de imaginar numita de unii rugaciune de altii respiratia sufletului . Alina, poate poti sa imi explici cum poate sufletul sa se vindece ! Este cumva un organ al corpului uman si eu nu stiu ! Dar ce ma mir , cum Duhul este o persoana tot asa si sufletul are reteta secreta recomandata de pastorul sau preotul local.

Spartane , ma intorc la lucrurile noi cu care vrei sa-i sperii pe fratii tai de ”credinta” !

Acuma pe bune , si daca ar exista sanse infime ( teoria relativitatii) ca acest imaginar sa se intample , papagalii vorbitori n-ar ramane socati deoarece rezultatul s-ar incadra perfect in previzibil : ”asa a vrut Domnul ”, noi ne-am facut datoria .

Cu alte cuvinte rezultatul ar conduce la un sens unic in ambele variante !...Ce ? nu ti s-a intamplat niciodata sa lasi capul in jos , sa inchizi ochii (din respect pt cei din jur) , chiar daca mintea ta era plecata in alta parte !?..doar amin-ul conteaza , sa fie spus in cor , sa dea senzatia de unitate :-x

Asa ca rogu-te frumos , nu mai incerca sa deranjezi fanii echipei care dorm cu fularul credintei la gat crezand ca daca striga tot meciul, cu toate ca echipa este slab pregatita , ar castiga printr-un miracol . Cunosti foarte bine rezultatul meciului Brazilia – Germania !....siguranta credintei vs adaptarea la realitate

Prin urmare , atat in religie ca si in retail nu poti afirma ca un anumit produs de pe piata , ( rugaciunea formala) este slab calitativ ? pt ca exista destui creduli ce se hranesc cu el. Si daca ei se simt satui, care este problema .
Mai mult decat atat , jignesti zeci de mii de cumparatori ai produsului, care il considera foarte bun, sau care nu vor sa admita cu toate dovezile pe masa ca exista si alte produse mai bune !

Analogic vorbind , crezi ca miile de imigranti nu s-au rugat inainte sa renunte la tot si sa plece (actioneze pt o viata mai buna ) !?...daca functiona credinta aia declarata si dusa in extrem, nu ar fi ramas acolo sa ”castige ” .... :oops:

Si cu toate acestea cei mai multi nu au renuntat la ”covoras si cifra 5 ” ...si inca se roaga sa ajunga in tara promisa de Allah....(mai nou, se pare ca Allah la origini a fost german ) ;-)
#4 Dupa voia LuiNg 03-10-2015 00:02
La 1 Ioan 5,14.15 se introduce o condiție pentru răspunsul la rugăciune conform așteptării rugătorului: Cererea să fie după voia LUI.
Se pare că dacă nu știi voia lui Dumnezeu într-o problemă, nu te poți ruga în legătură cu ea.
Dumnezeu este atot.... atot.... atot.... , ceea ce înseamnă că felul în care El acționează (sau îngăduie) este cel mai bine posibil. Noi oamenii suntem limitați, de regulă avem motive egoiste, care la nivel de ansamblu sunt antagonice. În astfel de situații, Dumnezeu pe cine să asculte, cui să răspundă în termenii ceruți? Nouă ne-ar plăcea ca Romică să se refacă complet; Tacu Liliana dădea și un motiv drăguț. Dar și persoanei din cealaltă mașină i-ar plăcea ca Romică să se facă bine din motivul sugerat de Realistul #2.
Dacă Dumnezeu ar conduce universul (multiversul), viețile noastre, chiar după cele mai bune intenții ale noastre, ar fi un dezastru. Cred că EL conduce după capul LUI, o face fff bine, e în grafic cu toate lucrurile, și dacă Îi cerem ceva după voia Lui, prevăzut deja în graficul Lui, ne dă,dacă nu, nu.
#5 frumos, dar incompletSpartan 03-10-2015 07:51
NG,
Sună frumos această teorie au atot... atot... etc. Hai să mergem pe această linie mai departe: Dacă Romică se va vindeca, am putea zice că s-a vindecat datorită rugăciunilor noastre, deci NU a fost voia lui Dumnezeu ca să se întâmple acest acceident, iar El ne-a ascultat și a reparat situația aducând-o la parametrii inițiali (doar pentru Romică), adică însănătoșirea.
Dar... dacă nu a fost voia Lui ca acest accident să se întâmple, atunci de ce s-a întâmplat? Nu știa Dumnezeu că se va întâmpla, că lumea se va ruga pentru el, șamd.?

Dacă însă lucrurile vor merge rău, în sensul că Romică nu se va restabili complet, sau orice altceva rău se poate întâmpla, deduc că rugăciunile au fost ascultate, dar ignorate pentru că alta era voia celui de Sus. Păi dacă voia divină e ca pacientul nostru să nu se facă bine, deduc că acest lucru nu se întâmpla fără să aibă loc accidentul. Pasul logic următor în acest caz este să spun deci că Dumnezeu a făcut ca mașinile lor să se ciocnească, deși ar fi fost suficientă o întârziere de O SINGURĂ SECUNDĂ ca accidentul să nu aibă loc.
Ar avea sens ceea ce spui, dacă ar fi vorba de a te ruga pentru lucruri rele sau pentru lucruri morale. Da, ar avea sens ca Dumnezeu să nu asculte rugăciunea unui hoț care pleacă la furat; dar în cazul de față este vorba de altruism pur, nici urmă de egoism.

Eu cred că e mai simplu să acceptăm că Dumnezeu NU conduce discreționar acest Univers, ci că ne-a lăsat capacitatea de a ne influența viitorul prin modul în care îl gândim. Eu unul prefer să recunosc că sunt responsabil pentru viața mea, decât să dau vina (dacă mi se întâmplă ceva rău) pe voia Divină.

Presupunând însă că există o astfel de voie a lui Dumnezeu nu înțeleg însă un lucru: de ce nu acceptă cei care susțin acest lucru ideea de determinare??
Ar fi mai cinstit să spui: da, a fost planul lui Dumnezeu ca acest accident să aibă loc, din anumite motive (atenție, dau niște răspunsuri probabile, fără legătură cu accidentul lui Romică):
- victima (victimele) au avut nevoie de o lecție
- noi, comentatorii, avem nevoie de o lecție, iar Dumnezeu s-a folosit de un slujitor credincios de-al lui ca să ne determine să gândim într-un anume fel.
- cineva are un păcat ascuns, iar accidentul îl face să îi pună capăt
- dacă stai în spital 3 luni, înveți mai multe despre dependență, sau te cunoști mai bine pe tine însuți
- accidentul te ajută să îți depășești limitele
- etc.

În concluzie: Dacă Dumnezeu a „aprobat” producerea acestui accident sau dacă răspunde discreționar la rugăciuni, în funcție de un anume plan, SUNTEM DETERMINAȚI, deci adio ideii de liber arbitru. Ce alegem?
#6 Răbdare, preaIluminate.. .Spartan 03-10-2015 08:09
Iluminatul,

Răbdare, prietene!
E nevoie de timp ca să poți începe să digeri astfel de adevăruri. Eu însumi, dacă aș fi citit acest articol (care îmi aparține) acum vreo 10 ani aș fi reacționat la fel, încercând să iau apărarea Bibliei și ideii de Dumnezeu pe care o aveam atunci în minte.

Înțărcarea este grea și cere timp; anii de spălare la creier cer ani de vindecare, deși mai puțini.
Cineva spunea cu o ocazie (și nu este deloc singurul) că dacă vrei să ajungi la adevăr, la un moment dat trebuie să ștergi cu buretele tot ce știi; numai după aceea poți construi ceva nou. Sau... altfel spus, trebuie să te îndoiești de tot ceea ce deja știi, ca să poți crește în adevăr.

Ce mă surprinde cel mai tare?
Dacă aș sta de vorbă cu persoane care au citit măcar tot ce se găsește în limba română despre fizica cuantică, spiritualitate, istoria religiilor, studii despre lingvistica Bibliei, personalitate, etc. și ar emite apoi o părere, aș asculta-o cu toată atenția.
Dar comentează oameni care nu au citit decât Curierul Adventist, Biblia, unele cărți ale EGW și lecțiunea. Iar apoi susțin sus și tare... chiar cu vehemență, că au dreptate.
Îi întreb acum: pe ce baze afirmă acest lucru?
În ce cărți au găsit sprijin pentru ideile lor, în afară de literatura adventistă deja enunțată?
Sau... au avut vreo revelație divină, adică un contact cu Sursa, ca să ignore tot ce s-a descoperit în ultima vreme?
Unde sunt argumentele?

Pentru cei care vor să asculte și un alt punct de vedere decât cel adventist despre ceea ce înseamnă puterea gândirii umane recomand două documentare:
The Secret
https://www.youtube.com/watch?v=k5VZ6t0rzgE
The Shift
http://www.youtube.com/watch?v=LMWfnVId5Bk
#7 "Ce mă surprinde cel mai tare?AL CAPONE 04-10-2015 14:17
""""Ce mă surprinde cel mai tare?
Dacă aș sta de vorbă cu persoane care au citit măcar tot ce se găsește în limba română despre fizica cuantică, spiritualitate, istoria religiilor, studii despre lingvistica Bibliei, personalitate, etc. și ar emite apoi o părere, aș asculta-o cu toată atenția.
Dar comentează oameni care nu au citit decât Curierul Adventist, Biblia, unele cărți ale EGW și lecțiunea. Iar apoi susțin sus și tare... chiar cu vehemență, că au dreptate.
Îi întreb acum: pe ce baze afirmă acest lucru?""""

..Aici avem intrebarea si raspunsul la multe lucruri care se intampla in biserica azs...si nu "numai.
#8 Este o tema greaOM-crestin 05-10-2015 11:23
Nu stiu cine poate raspunde concret la aceasta dureroasa chestiune ptr orce crestin. Pe mine ma framânta chestiunea de ani buni de zile, am sa incerc oferi câteva posibile raspunsuri.

1) Am cunostinta de douo rugaciuni carora sa dat raspuns dupa 25 prima rugaciune si 12 ani a doua rugaciune. Aceste rugaciuni au fost facute de douo persoane diferite si trebuie spus; o crestina si un crestin de conditie modesta, as putea zice fara a gresi lipsite de importanta (sociala), pe care eviti întâlni in viata. Acum dupa cca 45 si respectiv 25 ani pot deslusi cu certitudine colosalu efect al acelor douo rugaciuni, nu doar ptr mine ci si ptr un mare numar de alte persoane. Trebuie sa mai mentionez un aspect; efectul imediat al rugaciuni nu a fost absolut deloc pozitiv ci dimpotriva paraca a atras toate fortele raului asupra acelor subiecti ci nu ptr o zi un an ci tpr an buni de zile, bunaoara la prima rugaciune abia dupa 27 de ani isi va face efectul,

2) Sunt perfect de acord cu iluminatu ca rugaciunea este ceva intim. Nu sunt de acord cu spartan ca nu trebuie ruga, vorbesc doar inc azul celor care au si primit . , acest dar de la Duhul Sfânt ptr ca nimeni nu se poate ruga si neâncetat fara a fi ajutat de Sfântul Duh, motiv ptr care asistam la atâtea si atâtea rugaciuni sterile, formale fara efect. Cea mai puternica arma a crestinului este rugaciunea! În ziua care nu va mai exista crestin rugator pe pamânt fiti siguri ca antihristu isi va arata fata, iar oameni se vor indraci la culme si tot atunci veti vedea demoni materializându- se.
#9 Este o tema grea 2OM-crestin 05-10-2015 11:40
Vad ca nu a iesit tot textu, trebuie sa rescriu ideile;

Spuneam ca nu exista rugaciune neascultata, toate rugaciunile ajung la Dumnezeu la care se raspunde partial aici pe pamânt dar raspunul complect il vom vedea împlinit in vesnicie ptr ca rugaciunea este strâns legata de vesnicie (vezi Apocalipsa). Exista rugaciuni ce au fost facute de înaintasi nostri si carora nici azi nu sa raspuns dar care sunt in desfasurare in toate generatile pâna la final. De ex; Rugaciunea Domneasca este doar in proportie de 50% împlinita dar aflata si în desfasurare urmând finaliza la sfârsitul vremurilor. Prin umrare; o rugaciune sincera strabate veacurile de aici si ramâne legata si in vesnicie, ba multe din ele vor fi necesare chiar si la judecata finala nu ptr condamnare ci ptr salvarea multor sulfete. In acest sens putem spune am si primit lucru cerut ci nu cum ca l-am realiza prin gândire poszitiva ori practicile carismaticilor ce sutin cum ca se fac minuni pe banda rulanta la ei
#10 Este o tema grea 3OM-crestin 05-10-2015 11:58
Aud-vad multi crestini ajunsi in pragul disperari ptr ca nu primesc raspuns la cererile lor, ma refer concret la tepusu de care vb si Sf Ap Pavel, deci la slabiciuni ce adesea ne darâma, ba când ne este lumea mai draga atunci primim câte o maciuca in moalele capului de nu mai stim de noi, ma refer la crestini ce doresc trai o viata curata in raport cu cugetul lor. Mai nou observ un alt fenomen tot mai multi se roaga ptr un partener iar Dumnezeu nu le da absolut nici un semn iar bieti de ei ard... Deci nu luam in discutie câstig la lotto ori alte tâmpeni ci chestiuni de importanta majora. Pe acest fond la amvoane ori comunitati (absolut toate), se sutine cum ca Dumnezeu a retolvat toate problemele, iar daca vine unul si contrazice.. i-se da cu maciuca in cap. Astfel a luat nastere o forma de fareisesim de cea joasa spita, care in final va declansa depresie, lehamite de Dumnezeu. Cea mai mare plaga a crestinismului suntmiscarile carismatice ce sutin minunile pe banda rulanta. Nu trebuie sa ne mai mire reticienta fata de Evanghelie, de biserica, ateismul , optiunea ptr alte curente religioase.
#11 Este o tema grea 4OM-crestin 05-10-2015 12:14
Personal pot sa va spun urmatoarele; Am rugaciuni carora Dumnezeu nu a dat absolut nici un raspuns, ma refer la tepusuri, dar am vazut rugaciune la care sa raspuns dupa 2000, 1000, 500, 100, 50 ani plus cele douo mentionate in prima postare, 27 respectiv 12 ani. . Spre ex, fie ca ma crede cineva fie ca nu, personal sunt bagat intr-io lucrare ce are la baza rugaciuni foarte îndepartate. Eu personal am avut nu putine decepti fata de Dumnezeu ptr ca nu a dat raspunsu dorit, nu odata m-am întrebat daca nu cumva religia crestina este o farsa bine ticluita, din punct devedere terestru, material nu am nici o dovada concludenta care sa-mi dovedeasca fara tagada ca Dumnezeu in Sfânta Treime este Adevaratu Dumnezeu, faptul ca suntem creati de o înteligenta suprema este evident si ateilor. In plus de aceasta; biserica crestina nu prea este atragatoare, dogmele sunt o tragere de par si fenomenala contradictie ce cu greu poate convinge un om cât decât informat cu o minima cultura. Cu toate acestea..

Eu am daru credintei si al rugaciuni,spun dar ptr ca fara acest dar dat de Dumnezeu este cu neputinta a crede si mai ales a te ruga, când toate par fi pe invers. Peste toate acestea mai teloveste si versetu in care Hristos ne asigura ca tot ce cerem in Numele sau ne va fi dat, ori ca vom face minuni si alte fapte miraculoase, ori unde numai asta nu vedem si totusi; Eu pot spune da.. am ajutat la la revenirea unui om la viata, am zdrobit demoni ce incerca materializa si inca îi tin departe si nu doar eu ci absolut totii crestini carefac rugaciuni, dar nu le vei vedea decât în timp, multe din cereri vor fi împlinite de alti ce ne vor urma dupa plecarea noastra,
#12 Este o tema grea 5OM-crestin 05-10-2015 12:30
In cazul pastorului pus in discutie... este bine ruga dar constienti ca nu rugaciunile noastre il conving pe Dumnezeu ci mai degraba il pot incurca, ptr pastori ,dregatori trebuie ruga zilnic, daca nu o facem adesea o patesc si ei. Eu cred ca azi exista un confilct ascuns intre laici si cler, numai dragoste si rugaciune fata de pastori ori preoti nu mai au laici, ba de cade intr-o belea, pacat grav, ori pateste un acident... dai si dai in el cu tot felu de supoziti. O oarecare vina o poarta si pastori dar trebuie spus ca si oile s-au salbaticit rau de tot. Puteti face o proba, o cercetare, mereti in comunitatea pastorului si ncercati identifica câti se roaga privat ptr pastorul lor, cu exceptie unei batrâne ,douo , trei... ma tem ca mai nimeni nu o face. Acidentul este mizilic fie el si aflat in coma, atacurile fortelor raului împotriva unui pastor, cap, sunt mult mai perfide si extrem de dure. Eu cred mai degraba ca ura laicilor au condus la accident, lipsa rugaciuni ptr el este cauza, acest aspect trebuie sa-l învete totii crestini. Acesta si este motivul ptr care Dumnezeu nu ridica pastori veritabili, din pricina acestor oi slabaticit-bleg ite
#13 Este o tema grea 5OM-crestin 05-10-2015 12:46
In privinta nereusitei cu tânara ptr care sa mobilizat intreg adventismul cu media lui cu tot. De ce sa fie esec? Înteleg ca a murit, ei si? A fost luata la Domnu, exista cazuri când un om trebuie luat de aici prematur, alte cazuri in care subiectu trebuie sta sub boala ce o are, alte cazuri le vindeca Dumnezeu prin medici, altele sunt de nevindecat din mai multe motive.

a) subiectu trebuie purta un jug , de il da jos va pune unul din fier in lcoul celui de lemn pus-îngaduit de Dumnezeu.

b) exista cazuri de o gravitate (boli) in care nici Dumnezeu nu mai poate interveni, nu poate schimba legeile puse ptr un subiect , adica sa-l recreieze, vom fi din nou recreati, restaurati dar nu in trupul acesta , vom primi alte haine /alte trupuri. La fel si in cazul pastorului, exista posibilitatea ca sa-i fi fost afectata mintea ori alte organe vitale, posibil ca toata suflarea sa seroage ptr el si in final sa moara, Dumnezeu sa decida ai lua sufletu ptr a nu-l lasa chinui aici atât pe el cât si pe alti. Cum la fe de bine se poate vindeca gratie eforturilor medicilor, in acest caz si Dumnezeu joaca cu el, adica îi mai da zile, dara aceasta ptr ca sa putut rezolva pe cale naturala.
#14 In concluzieOM-crestin 05-10-2015 13:02
Nu exista rugaciune fie si formala care sa nu ajunga la Dumnezeu si care sa nu primeasca raspuns, rugaciuni pe care Dumnezeu nu le onoreaza, iti da raspuns aici in scurta vreme. NU iti dau cutare lucru din motivul cutare, punct. Rugaciuile ce nu primesc raspuns aici, ele vor urma fi realizate fie dupa o perioada lunga de timp, nu ptr ca Dumnezeu are nevoie de timp ci cauzele sunt mult mai importante decât credem noi, spuneam ca sunt legate de vesnicie unele ajung si la judecata finala, de care Dumnezeu are nevoie. Crede cineva ca crestini rugatori au fost alesi asa de florile marului, iar alti ce pot fi mai buni lasati de izbeliste, nicidecum, crestini, alesi ca si ovrei sunt din cele mai rele neamuri, pacatosi cei mai rai au fost alesi,

Un crestin in Hristos va deveni un mic (subliniez(, in Hristos, va deveni un mic hristos ce va juca un rol considerabil la mântuirea multor suflete. Este un imens dar oferit de Dumnezeu celor mai neânsemnati.. o parte din atributiile lui Dumnezeu ne vor fi transferate si nouo si inca de aici, dar repet; Rugaciunea facuta prin Sfântul Duh sa o doreasca orce crestin, dar nu cea penticostala..c arismatica, sa ajute Dumnezeu pe cât mai multi învata ruga, ptr ca cu adevarat nici nu stim si nici nu putem face.
#15 sinucidere in stil adventist...realistul 11-10-2015 15:40
Pe data de 08 oct ac,un frate azs din biserica balta alba din Bucuresti s-a aruncat inaintea tramvaiului in statia Nicolae Grigorescu,chia r in apropiere de blocul in care locuia.
Fratele ramas vaduv de cativa ani si cu datorii mari,nu a reusit sa gestioneze criza prin care trecea,si a hotarat sa termine cu viata mai repede...Cred ca biserica si fratii lui ar trebui sa-si puna niste intrebari serioase,dar ma tem ca doar s-au bucurat ca au scapat de un caz care trebuia ajutat,deh popa si biserica are mana de luat si nu de dat sic!!!

Nepasarea fratilor produce victime,iar sangele fr Ieremia Ioan va fi si pe hainele celor din comitetul biserici faimoase balta alba (neagra) .
#16 Ba nu!!!Spartan 13-10-2015 08:45
Realistule,

Cred că frații din comunitatea lui s-au rugat pentru el, în pur stil adventist: Doamne, ajută-l pe fratele X. că noi nu avem chef să facem nimic pentru el!
#17 spartan și realistulionbuciuman 15-10-2015 11:41
Fratele Ion Ieremia plecase de acasă cu 200 de lui în buzunar și factura de curent care era mult sub suma de 200 de lei. După ce urma să treacă ăpe la ghițeul electrica era așteptat la masă la niște prieteni din biserică unde nu a mai ajuns. Când a vrut să treacă linia de tramvaimai pe deadrptul s-a ferit de un tramvai dat nu a apucat să se emai ferească de cel care venea din sens imvers. A fost lovit mortal.
#18 spartan și realistulionbuciuman 15-10-2015 11:48
de la aceste lucruri care pot fi dovedite cu înscrisuri și martori și până la afirmațiile realistului este exact diferența dintre realități și bărfe. Poate ne transmite realistul raportul de expertijă care stabilește că este vorba de o sinucidere.
În lipsa probelor, bălăcărelile răutăpcioase sunt bune să adune rating
În rest numai de bine !
Spartane, ai putea fi mai puțin grabnic la a a face presupuneri răutăcioase. Poate fi altceva mai onorabil de făcut .
Cu respect, încă!
#19 asta e tare!!!realistul 15-10-2015 22:50
Deci presa minte,martorii de la locul accidentului mint,fratele lui minte cand spune ca nu trebuia sa faca asa ceva fratele sau ,ca a facut si biserica de ras, UNDE ESTE ADEVARUL???
#20 "vindecari prin rugaciune"credulul 16-10-2015 10:34
De citit stirea cu lamiie alaturi:http:// www.dcnews.ro/c uplu-condamnat- pentru-ca-i-au- ucis-copilul-cu -rugaciuni_4867 13.html
#21 Lipsa probelor : ” Mortul ” ..morala : ”Mainile lui Pilat”iluminatul 16-10-2015 11:07
Realistule ,

Se pare ca nici acum nu ti-ai dat seama ca ” fratele Izbuc ” este mult prea inteligent pt a avea macar o umbra de indoiala in dreptul domniei sale . Este prea sigur pe el, precum magicienii in platou ...conteaza doar lumina sa o asezi unde trebuie pt ati iesi numarul perfect .


Spartane ,

La baza explicatiilor dumnealui sta doar ideea ca mortul nu mai poate fi chestionat ! Uita insa , ca notorietatea dansului de pastor si poet ( cu scheletii in fiset-sîc ! )nu poate tine loc de adevar, ca adulatiunea sexului frumos pt zambetele din fata mastii nu mai pot masca nepregatirea pastorilor pt astfel de cazuri regasite in biserica.

Ce sa-i mai aduc aminte ?... Ca decedatul devenise o persoana incomoda( motiv pt care comitetul il trecuse pe lista oilor cu tupeu ) deoarece nu era de acord cu matrapazlîcuril e ce se faceau prin visteria comunitatii in frunte cu prim-prezbiteru l !..hai s-o lasam moarta , ca dansul stie mai bine cate conflicte a generat si pozeaza in sfant !...

Pastore Ion , :-?

Un certificat de deces nu stabileste ce avea un ins in cap in momentul tragediei , iar medicul legist nu se poate substitui martorilor oculari ce spun ca situatia a fost exact invers . Un accident relatat de presa ca fiind suicid nu tine loc de resort al tragediei . Cu atat mai mult, cei care il cunoasteau mai indeaproape sustin ca trecea printr-o depresie pt ca se vazuse parasit si marginalizat !

..Sustii ca era chemat la masa , dar stii foarte bine ”cu o floare nu se face primavara ” !..lucrurile erau mult mai profunde , dar pe voi va intereseaza doar zecimea si prezenta la Biserica , in rest sunteti prea ocupati cu poeziile si predicile demne de papagalii vorbitori .

Daca tot suntem la ora adevarului , cum poti explica membrilor dumitale, afirmatia fratelui (decedatului) : ” imi pare rau de ce a facut frate-miu !!! ..a facut biserica de ras .... nu ne asteptam la asa ceva ”...

Asadar , Universul domnului B.Ion s-ar narui daca oamenii de rand ar afla ce se intampla de fapt in Regatul Balta Alba ! ...

Apropos : Parca era vorba ca iesi la pensie ? ...aha , am inteles ..urmeaza inca o carte cu care sa-ti completezi amarata aia de pensie pe care o primesti pentru loialitatea fata de Sistem , dupa care te retragi ca marfarul pe linie moarta ! :zzz

Te simti cumva ofensat de faptul ca oamenii au inceput sa susoteasca pe la colturi ca este ceva in neregula cu modul in care iti vizitezi enoriasii ?

Eu zic sa va facem pe plac. Sa ne comportam exact ca publicul de la emisiunile de divertisment sau ca aia din platourile emisiunilor cu politicieni .
Ne faceti semn cand sa radem si radem. Ne faceti semn cand sa cantam si cantam . Ne faceti semn cand sa gandim si ....stupoare !!...Serios.?.. Ma intreb: oare cat de mofturosi om fi?.. :oops:
#22 tot in context...realistul 16-10-2015 11:27
Fr izbuc vezi ca ai o membra din biserica de care nu mai stii nimic de vreo trei ani de zile,poate afli de ce este descurajata.

Se numeste Dumbrava Monica,si nu a fost orisicine totusi!!!!!!
#23 Nebuneli prin rugaciune , Credulul :)iluminatul 16-10-2015 15:46
Credulul ,

Diferenta intre a refuza ajutorul medical din motive de patologie religioasa si ati refuza realitatea inconjuratoare , in contextul noilor descoperiri stiintifice, este foarte subtila dar cu un rezultat anticipat . Totul are la baza spiritul infantil . Un copil cand se loveste , vine bunica si îi spune : ” hai sa pupe bunica si trece , si deja copilul se simte mai bine (efectul placebo ) !

Revenind la diferentele dintre extremistii declarati si cei disonanti , aceasta ar consta ca in primul caz se poate muri asumat iar in al doilea sa fii deja mort dar sa nu constientizezi asta .

Sa stai toata ziua cu gandul la Iisus si teama de pacat (cica cu voie !) fara a te implica activ in bunul mers al societatii si sa iti condamni copii la moarte fara ca ei sa se poata apara , imi repugna cu totul . Aici e problema . De ce sa hotarasca o prejudecata religioasa in locul tau .

De cand este pamantul sub stindardul credintei a inebunit lumea ! ..Sper sa nu fiu inteles gresit , dar religia promoveaza negarea realitatii si scufundarea adevarului intr-o mocirla teologica construita pe deformarea limbajului si din ignoranta oamenilor ! Ti se pune in gura si in comportament, lucruri si atitudini pe care in mod natural nu le-ai face . Ex : sa te rogi la ore fixe , musai inainte de masa , sa mananci nush ce ierburi cu iluzia ca vei fi mai sanatos , si alte bazaconii cutumiare ... Sa te temi de o inchipuita persecutie papala sasmd...


Religia nu este altceva decat demonstration logic error ! ..sau mai bine spus copilul antagonismelor leganat de mama utopiei teleologice.

Un exemplu epic de error demonstrandum :” Sa nu ai alti Dumnezei in afara de Mine ”, ..dar teologia a canonizat dumnezeul triunic !...si cati idioti au murit din acest motiv ...altminteri destui de siguri pe prostia lor !...inca se iau la suturi indivizi ce au ajuns la concluzia ca niciodata 1=3.

Apoi, cica ” Sa nu-ti faci chip cioplit ” ...dar orice religie de pe suprafata pamantului are la baza un chip cioplit (profet kicios -mincinos) si o doctrina la care n-ar renunta pentru nimic in lume !

Apoi, cica sa nu furi , minti , etc ....aiuuuurea ...toti crestinii mint in frunte cu preotii si conducatorii lor . Toti mintim si ne furam caciula , dar ne este jena sa recunoastem . Ma duc la biserica ca asa vrea mama , tata , vecinul , traditia si mai putin ca doresc eu . Dau bani ca prostul si ma culc pe o ureche ca asa vrea intreita sefime ..( Uniune – Conferinta – Comitet )

Acum sa-L disecam putin pe Zeu !... Zice ca nimeni nu are voie sa ucida , dar isi ucide propriul Fiu , sau mai grav –se sinucide – pt ca mai tarziu – sa ucida din nou pe cel care din motive numai de El stiute , nu crede in tot cercul asta vicios . Face lumea in 7 zile , dar îi trebuie un mileniu sa o judece , apoi promite ca cei alesi se vor intalni cu cei dragi pe plaiuri aurite , cand de fapt acestia zice-se ca nu-si vor mai aminti nimic din traiul de pe pamant !

Si cu toate acestea El nu este vinovat cu nimic , tot noi oamenii suntem de vina ca nu intelegem planul antagonic la care suntem ”rugati ” sa subscriem !

Ce sa mai vorbim de sfanta competitie intre conducatorii de oi blege ! .. Isus le zice : nici unul dintre voi sa nu fie mai mare , ei procedeaza exact pe dos !.. Dar cei mai afectati in cele din urma , raman tocmai cei dezamagiti de trairea competitiei .

Acum ai inteles Credulule de ce e penibila religia ?..este penibila pentru ca vinde vise oamenilor , cand pentru orice om normal visele sunt gratis ! ..Dar poate cea mai mare penibilitate este aceea de ati justifica credinza pe baza miracolelor ce nu ti s-au intamplat niciodata tie ! ... Totul merge pe principiul sora / profetul a vazut , a visat , bla , bla .

Si intrebarea foarte grea pe care o pun este : Cum sa faci sa rezisti ideii de necolaborare in tot acest ocean competional ?...daca nu colaborezi esti etichetat imediat ateu , daca totusi vrei s-o faci esti obligat sa-ti plantezi ”maduva” lor pe sira spinarii tale . Daca doresti sa devii independent in crez si gandire , ai toate sansele sa fi considerat agnostic ... ;-)

Un posibil raspuns ar fi (..si nu-i obligatoriu !.)... Daca Dumnezeii au o competitie intre ei , cine suntem noi , oamenii , sa rezistam !... :D
Sa auzim de cat mai multa ratiune Credulule :P
#24 o afacere infloritoare...realistul 17-10-2015 01:03
Managerul colosului farmaceutic ''Merck'' Henry Gadsden,acum 30 de ani era dezamagit ca uriasa productie de medicamente era destinata numai oamenilor bolnavi.Acum visul raposatului Henry s-a realizat. Acum nu se mai fabrica medicamente pt boli,ci se inventeaza boli pt medicamente,ast fel ca industria farmaceutica mondiala are o cifra de vanzare de 500 de miliarde de dolari anual.

Extrapoland fenomenul in domeniul religios,lucrur ile stau mai grav,si anume cele 80 000 de religii infiintate pe mapamond trebuie sa-si gaseaca fraieri pt cotizatii,pt-ca cei de la conducere sa triasca in puf...

Suntem vanati si coptati in cupola unei biserici unde ni se spune ca suntem pacatosi si fara o biserica suntem pierduti pt vesnicie... Religia se vinde bine,ca oamenii sunt fff usor de manipulat .Moastele aduc cel mai mare profit,iar fiecare biserica are moastele sale,si prostii sai.
#25 Miracolele unora....temeli a altoraţăranul 17-10-2015 20:21
[Dar poate cea mai mare penibilitate este aceea de ati justifica credinza pe baza miracolelor ce nu ti s-au intamplat niciodata tie ! ... Totul merge pe principiul sora / profetul a vazut , a visat , bla , bla .] -------
Cum stabilești vindecarea/reve nirea dintr-un accident(aproap e fatal,descris in acest articol)ca fiind un caz de vindecare naturala versus miracol/minune( Dumnezeu a intervenit si mâna Lui a rezolvat problema) Argumenteaza...
PS.Felicitari sotilor Gheorghe si Cornelia Stefan pentru fericita vindecare a copilului!

You have no rights to post comments