Maeștrii dezinformării

            Îmi propusesem să  nu mai scriu pe blog articole despre telenovela excomunicării mele. Nu are, pur și simplu, rost să îmi irosesc vremea povestind trecutul, când se pot face atât de multe lucruri pentru a înfrumuseța viitorul; adventistul din mine a murit (sau... a fost executat), de acum încolo trăiască omul liber în adevăr!
            Numai că, de curând primii un document de la Conferință semnat și ștampilat de către ștabii de acolo, în care încercau să îmi demonstreze negru pe alb că Manualul a fost respectat, că biserica mă iubește și că a fost îngăduitoare cu mine și nici un abuz nu a fost făcut, deoarece textul Constituției Adventiste trebuie interpretat de la caz la caz, nu este literă absolută.
 
            Cei care nu mai sunteți adventiști puteți citi în diagonală, pentru că nu mai aveți nici obligații și  nici drepturi în acesată biserică. Dar cei care încă vă numărați printre membrii BAZȘ, căscați bine ochii, pentru că nu se știe când vă vine rândul.
            Da, faceți ochii mari de tot, ștergeți-vă ochelarii, dați fontul mai mare la computer, pentru că aveți nevoie să fiți informați. De ce? Pentru că drepturile voastre sunt numai pe hârtie și pot fi reduse sau anulate, dar obligațiile rămân obligații: zecimea să fie oferită fără număr , să manifestați respect pentru cei de sus și... dacă nu știați, ciocu’ mic!
            Redau, pentru cei mai vocali, un citat din Parlamentul României: „ciocu  mic, pentru că acum noi suntem la putere”. Iar ceea ce e valabil în parlament e valabil și în biserică... mesajul e același: noi, adică cei care formăm comitetul Conferinței Muntenia, avem puterea; noi gândim, voi trebuie doar să ascultați!
 
            Nu vreau să pozez în victimă și încă odată repet că nu voi discuta despre motivele excluderii mele. Nu îmi pasă nici de fostele mele drepturi, pentru că acum nu mai am ce face cu ele. Nu am de ce să mă plâng, pentru că libertatea e foarte plăcută, mult mai dulce decât închistarea în dogme și prejudecăți.
            Iar dacă public aceste rânduri nu o fac  pentru mine; le pun aici pentru voi, cei încă rămași  între zidurile înguste ale mentalității adventiste. Scriu pentru a vă avertiza că Sistemul nu are tată, nu are mamă, nu are reguli și nu are Dumnezeu. Sistemul adventist se are pe sine. El trebuie să trăiască, el trebuie să prospere, el trebuie să triumfe.
            Și tot el vrea să fie acela care să vorbească, iar voi să tăceți. Sistemul vrea să vă cheltuie banii fără a da socoteală, iar voi trebuie să îi donați lor fără a pune întrebări. Sistemul vrea să comande, iar voi trebuie să fiți supuși.
            Deși, vă asigur, Dumnezeu nu pentru asta v-a creat, ci pentru a fi voi înșivă!
            Liberi pentru a spune cuvintele pe care vreți să le rostiți, liberi să vă cheltuiți cum vreți banii, liberi să aveți o relație directă cu cerul (fără intermediari plătiți), liberi să vă trăiți frumos și activ anii pe care îi aveți hărăziți pe acest pământ.
 
            Eu nu am vrut să fiu omul sistemului și am protestat. Am gândit în afara cercului strâmt indicat de către stăpânii bisericii, am scris, am dat cărțile pe față. Și... lucru normal pentru o societate totalitarist-comunistă, am fost ejectat fără milă și fără scrupule.
            Rapid, pe înserate, ca nu cumva turma să se dezmeticească și să înceapă să gândească că nu e corect ca unul de-al lor, care a făcut nu puține lucruri pentru biserica locală să fie dat afară pe ușa din dos.
            Iar acum, presați de comentariile voastre și înfricoșați că vor pierde controlul turmei, vor să acopere urmele. Să spele pe jos cu mopul Scripturii și să șteargă urmele cu hârtia igienică a Manualului. Asta vor: să se ascundă în spatele unor pasaje abil adunate și să dea o aparență de legalitate pentru mârșăviile comise.
            Și tocmai asta au făcut de curând: după îndelungi dezbateri au emis un comunicat oficial pe care îmi permit să îl comentez. Martori îmi veți fi voi și Dumnezeu și fie ca dreptatea să triumfe, iar cei ce mint să fie pedepsiți. Sau măcar să fie cunoscuți și opriți din perpetuarea unor astfel de practici.
 
            Iată câteva extrase asupra cărora vă invit să vă dați cu părerea:
           
            1. Ce înțeleg eu de aici? Că în mod oficial, Manualul Bisericii este echivalentul Constituției, care trebuie așadar respectat, și nu interpretat. O să vedeți mai jos că acest lucru trebuie făcut doar de către membri, dar nu și de către pastori.
 
            2. Despre desfășurarea ședinței administrative:
           Aici sunt spuse trei mari minciuni:
 
           - Unu: Comitetul nu a propus convocarea acestei adunări administrative, acest lucru nu apare în procesul verbal. Pastorul Dumitrașcu a convocat această ședință personal și în nume propriu. Bineînțeles, ceea ce e scris în procesul verbal rămâne scris, deci eu îmi asum această declarație. Aștept să văd cum va demonstra conferința că dumnealor au dreptate. 
 
            - Doi: „Adunarea administrativă a fost anunțată comunității ”. Sincer să fiu, mă cutremur cum acești oameni care conduc Conferința Muntenia pot minți și vă pot minți în față, fără nici o jenă. Pe la orele 15.00 s-a votat în comitet excluderea mea, iar la ora 16.00 a început serviciul divin de după-amiază.
            Întrebare: Când a fost anunțată adunarea administrativă? Răspuns: La începerea ei, deși Manualul Bisericii spune clar:

          
  E greu de observat faptul că o parte din membrii bisericii nici măcar nu au avut habar de această adunare administrativă? O săptămână sau două s-au redus la zero minute... dar ce contează Manualul... acesta e făcut pentru fraieri, nu și pentru angajați.
 
            - Trei: Conferința susține că am fost invitat să particip la această adunare administrativă. Păi cum?? Eu le-am spus ce aveam de spus, le-am lăsat un document semnat și am plecat. Abia peste vreo oră s-a votat excluderea mea, așa că mă întreb și vă întreb cum de am putut fi invitat să particip la ceva care nu fusese încă hotărât???
            Martorii oculari spun una, dar la București se scrie alta. Logica arată că nu aveam cum să fiu anunțat... dar ce are de a face logica cu mințile unor oameni disperați să-și ascundă mizeria făcută de șoferul de serviciu?!??
 
            3. Despre cvorum.
          Orice om care a participat la vreo ședință oficială, chiar și la una făcută în biserică după litera regulamentului știe că în primul rând se face prezența, pentru a vedea dacă sunt întrunite regulile ca ședința să se poată desfășura. Apoi se declară ședința legal constituită și încep efectiv lucrările. La Nucșoara, din prostie, grabă sau necunoștință de cauză acest lucru nu s-a făcut. Mai mult, la numărătoarea voturilor s-au contabilizat doar voturile pozitive și negative, dar nu și abținerile. Total voturi exprimate: 25+15=40 de voturi! Cum se poate dovedi oficial și legal că a fost cvorum??
            Aaa... să vă spun de unde vine cifra de 56 de persoane. Pastorul Dumitru a umblat în săptămâna următoare prin sat, numărând voturile mai ceva ca steagurile din nuvela lui Caragiale: „7 la amvon, 20 în stânga, 15 în dreapta... 14 la balcon... gata, avem 56 !!!”
            Unde oare s-a mai auzit în lumea asta ca popa să umble cu lista prin sat: „frate, ai fost prezent... semnează și matale aici...” ?!?
            În lumea civilizată, acolo unde regulile sunt respectate, o astfel de ședință era declarată nulă  de mult. Dar nu și în conferința Muntenia, acolo unde respectul față de propriile regulamente nu valorează doi bani.
 
            4. Dreptul de a fi anunțat.
            Manualul este foarte explicit: comunicarea să fie făcută în scris, cu două săptămâni înainte. Iată însă cu ce argumente de grădiniță explică șefii de la București nerespectarea manualului:
 

 
           
            În sfârșit, Comitetul Conferinței recunoaște că ceva nu a fost în regulă. Dar în loc să declare nulă această mascaradă rușinoasă ei spun că anunțarea cu două săptămâni înainte era un „fapt formal”. Cine le dă lor dreptul să decidă ce este formal și ce este important?
            Un regulament este făcut ca să fie respectat la literă, nu interpretat după cum bate vântul intereselor unei caste de nemernici care au pus curul pe această biserică. Dar ce le pasă lor, când ei disprețuiesc tocmai ceea ce ar fi trebuit să apere...!
 
            5. Concluziile Comitetului Conferinței.
 
 
            Uluitor!!! Cvorumul a fost respectat, eu am fost anunțat, biserica a fost informată, Manualul a fost respectat. Din condei, totul este posibil: câteva rânduri mai sus se admite că au fost nereguli, dar apoi domnii pastori uită ce au spus și declară altceva.
            Ori duhul (nu știu care, dar în nici un caz al lui Dumnezeu) a fost peste ei, ori apa pe care au băut-o s-a transformat în vin și au luat-o pe arătură. Dar logică nu are, indiferent de ceea ce domniile lor vor să comunice.
 
            Concluziile mele.
 
            Foarte rar am scris un articol cu silă. Dar atât de mult m-a scârbit lecturarea acestui document „oficial” încât mi-a pierit orice chef de a-l reciti... darmite să și îl comentez. Dar dreptatea merită să iasă la suprafață, iar mincinoșii să fie demascați.
            Judecați singuri dacă Manualul Bisericii, bun sau rău cum o fi el, a fost respectat. Comparați textele și dați-vă cu părerea și apoi decideți: dacă o organizație nu-și respectă propriile regulamente, ce viitor poate avea ea?
            Decideți apoi ce legitimitate mai au acești măsluitori ai adevărului ca să reprezinte biserică sau să predice de la amvoane. Aproape sigur, peste câteva ore cei mai mulți dintre ei vor predica într-una din bisericile din țara asta. Fără remușcări, ca niște adevărați profesioniști ai dezinformării, nu vor spune nimic despre ceea ce fac ei, dar vă vor umple capul cu lucruri pe care să le faceți voi.
            Vă vor prezenta lucrurile așa cum vor ei, vor interpreta în continuare Biblia după cum interesele o cer, se vor șterge undeva cu Manualul Bisericii. Și mai presus de toate, vor cheltui în continuare banii pe care tocmai îi puneți în coș.
 
 
            Mai răbdați? Îi mai puteți suferi să îi vedeți în biserici sau pe televizoarele voastre?
Voi decideți! Dar eu am datoria să vi-i prezint pe acești „tovarăși” care încă nu au învățat că democrația este valabilă și în biserica din visteria căreia își încasează salariul.
            Spre cunoaștere, iată-i pe cei care au redactat și semnat minciunile mai sus pomenite, așa cum au dorit să rămână imortalizați pe vecie în panoplia de abuzuri și mârșăvii contemporane adventiste:
 

Comentarii   

#1 'smecherii de ziua saptea...realistul 12-03-2016 09:31
Cand vad aceste semnaturi smechere si hoate imi dau seama ce oameni conduc biserica azs. TOTUL DAR ABSOLUT TOTUL E O SMECHERIE,bine mascata,cinste lor si rusine prostilor care alimenteaza cu bani aceasta mare excrocherie,ce sa mai numeste biserica,cica a lui Hristos.

Functionarii din biserica sunt pe picior mare,datorita celor multi si naivi care tin in spate un sistem corupt pana in maduva oaselor.

Nu se mai pune problema de respectarea manualului,din moment ce de Dumnezeu nu se mai tem,si nici de oameni nu se rusineaza.

Biblia o interpreteaza cum vor eii,manualul la fel.Vai de cei care se lasa pe mana lor,vor pierii cu totii !!!
#2 Minciună pe fațăSpartan 12-03-2016 13:14
Realistule,
Rar mi s-a întâmplat în viață să fiu mințit în față cu atâta seninătate. Tipii vorbesc de parcă ar fi fost ei prezenți acolo, iar eu eram la București. Dau drumul cu atâta tupeu la vorbe încât, sincer, am fost cutremurat cum de pot minți așa ușor.

Orice om cu logică poate vedea distorsiunea gravă dintre cerințele Manualului și comunicatul lor, între logica firească a evenimentelor și modul în care ei le descriu.
M-a mai frapat ceva: disprețul suveran față de regulile bisericii. Ei, cei care sunt chemați să le respecte și să le apere, tocmai ei sunt cei care le nesocotesc, fără remușcări și fără rușine.

Iar pe deasupra sunt și nepăsători față de imaginea bisericii. Am crezut că apără biserica, dar de unde... se apără doar pe ei. Dacă ar fi luat măsuri cu L.D. și dacă și-ar fi cerut scuze, ar fi putut câștiga un capital imens de imagine: da, a fost o eroare, nu tolerăm abuzurile. Dar așa, pentru că se apără unii pe alții, preferă să terfelească chiar ei imaginea bisericii, ca să-și salveze fundurile.

Le-am spus într-o scrisoare cât de jalnici au ajuns: unii dintre ei au masterate (sper că obținute pe bune), dar au ajuns să curețe mizeria făcută de șoferul de serviciu. Deși sunt liderii acestei Conferințe, toți semnatarii acestui comunicat au dovedit că preferă să șteargă pe jos mizeria șoferului neconvertit, în loc să dea dovadă de respect și demnitate. Dacă nu mă respectă pe mine, măcar de și-ar fi respectat propriile valori!
#3 SCOPUL SCUZA MIJLOACELErealistul 12-03-2016 15:10
SPARTANE, daca ISUS ar veni din cer,si nu ar respecta linia partidului azs,pt a nu destabiliza buna si frateasca ordine a bisericii,ar fi imediat exclus. Si daca ar fi cadrul legislativ de acum 2000 de ani,ar fi bineinteles din nou restignit pe cruce,de pastorii zelosi sa nu se darame niste mituri,din care eii traiesc ff bine.

Asta este adevarata conducere a bisericii,nu este diferita cu nimic de cea a fariseilor,cart urarilor,saduch eilor si a marilor preoti de la templu de odinioara.

Spartane ce te miri asa de tare ca se minte si la acest nivel,din moment ce se fac altele mai groase,asta e mezilic.

Uita tot,si incepe o viata noua,eliberat de mincinosii de ziua saptea. Avem subiecte noi de tratat,avem de lucru ceva mai frumos si mai inaltator,decat aceste mizerii,care ar trebui aruncate la cosul de gunoi.

DOMNUL ISUS ,si persoana Lui ar fi primul subiect important de care sa ne ocupam in viitor.
#4 predicatori cinstiticor 12-03-2016 19:53
Sa traiesti frate ,ops numai esti fratele meu in registrul azs, dar pentru mine esti inca. Un prieten care are o functie de conducere in biserica AZS cofidential odata e spus : Cind ajungi sa ai o functie importante NU AI CUM SA FII CINSTIT .Noi sintem angajatii , noi sintem angajatorii si noi sintem controlorii.
#5 pentru George si...Adrianeva 13-03-2016 16:33
George!! Personal cred ca Adrian nu greseste atunci cand da pe fata toate neregurile care exista in biserica AZS. Faptul ca acele persoane care isi pun intrebari nu comenteaza pe acest blog, nu inseamna ca ei nu citesc. Citind, gandind, incet incep sa paseasca pe acelasi drum pe care ati pasit si voi.
Un lucru e sigur: oricat de mult s-ar incerca o schimbare, biserica nu o va face. Oricat de mult si de multi vor incerca sa faca o reforma, lucrurile vor merge mai departe asa cum sunt. "Reformistii" vor fi exclusi sau de fapt, se vor exclude singuri.
Toate incercarile de a se reforma o biserica nu au dus decat la infiintarea alteia.
Probabil aceasta incercare de a face ceva va constitui formarea unei noi biserici sau fiecare se va alatura unei alte denominatiuni sau...poate unii se vor intoarce plangand " inapoi in staul". Numai in timp vom stii unde vom ajunge.
Viata merge inainte Adrian!! Excluderea din biserica nu te poate opri din a-ti pune intrebari si de a prezenta frumos si altora ceea ce crezi prin intermediul acestui blog... Inevitabil vor aparea si contradictii intre ceea ce crezi acum si ceea ce crede biserica AZS si faptul ca le spui nu te transforma intr-un distrugator ci doar intr-o persoana care vrea sa stie mai mult intr-o lume in care totul se schimba rapid.
#6 Dragoste, iertare , duh , transparenta, manual , Isus= ” formal ”iluminatul 14-03-2016 18:17
Versetul de aur :...”Biseri ca locala nu a respectat litera manualului” , pt ca, oricum doar noi stabilim cand , unde, cum , suntem mai presus de FORMAL.

Acest anunt vrea sa ne arate pana unde a ajuns buba adventista pe pielea Unsilor lui Dumnezeu . Doua nevoi imperative framanta mintile voastre formalistilor.

Una , sa fiti buni conducatori , a doua , sa nu indrazniti sa spuneti adevarului ca e minciuna. :-x

Eeeei, dragi conducatori septici ( gutu-va-n dinti ), formalismul este caracteristica de baza a multor pastorasi sinecuristi, dar nu e doar atat. Dupa cum se poate observa , sunteti un nr de sapte semnatari ..( cifra treptelor desavarsirii ), sau si mai pragmatic : cei sapte mincinosi care au speriat estul *.

Asa cum fizicienii nu sant complet lamuriti daca lumina e unda sau corpuscul, tot asa, natura duala a manualului ( blestem vs binecuvantare )il recomanda , atat ca si hartie igienica cat si servetele de sters pe maini dupa frangerea pseudo-painii la Sfanta Rutina .

Vinul este formal , precum si picioarele in ligheanele mintii , comitetele sunt si ele tot formale. Zecimea este si ea formala , deplasarile prin tari straine sunt tot formale , si tot asa intr-un formalism total.

Daca mai are cineva vreun dram de dubiu, in privinta prostiei colective ce se afla la butoanele conferintei de arhitecti , mari confectionari de sofisme , saltimbanci si clovni la curtea Regelui. :o

Circul si nr de dresaj , tin doar de plasamentul atent al frazelor , intr-un aranjament scortos si manipulativ.

Felicitari domnilor semnatari ! ..Puteti candida lejer la premiul din sectiunea ” Nimeni nu este mai presus de Manual , ca noi ” .

Intrebarea pe care v-o adresez , este urmatoarea : Pana cand credeti ca vor supravietui neofitii in templele prostiei ?...

Parca va si vad, intonand un imn de lauda la adresa unui dumnezeu formal , urmat de o rugaciune la fel de formala , precum si credinta in case closed = formal, precum si mangaiatul pe crestetul soferului de salvare LABUS Dumitraku pt marele serviciu adus comunitatii locale . Asta tot formal , ca deh , il stiti ce poama e , dar va are pe toti la mana, si corb la corb nu-si scoate ochii. Juramantul lui Ipocrizie sapte :lol:


Linisteeee , ridicati-va pe picioare ...se semneaza documentul Ierusalemului Ceresc .

Prosti si neprosti deopotriva , se intreaba daca manualul a reprezentat vreodata ceva in aceasta megaescrocherie umana, cu evidente episoade epidemice. Ce faceti mai ..”credinciosil or ”? ..ar intreba Duhul

Ramane totusi o mare dilema . Duhul este plin de ravna , dar hartia neputincioasa ?..curaj , inca se transeaza problema.

Va propun un exercitiu pana la transarea dilemei . https://www.youtube.com/watch?v=_ziWsVFvG2w

You have no rights to post comments