Greu de exclus, ultimul episod!

            
            Dragi cititori,
 
            Probabil că aceste rânduri sunt ultimele pe care le scriu în calitate de membru de mâna a cincea al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. În urmă cu o oră comitetul comunității Nucșoara a votat cu o majoritate „covârșitoare” de 4 la 3 ca numele meu să fie înaintat în fața bisericii cu propunerea de excludere.
            Mai mult ca sigur, la ora 17 va fi convocată o adunare administrativă în care cazul meu să fie adus în fața comunității... vorba ceea, bate fierul cât e cald. Și foarte probabil că lobotomizații de ziua a șaptea vor vota cu scor mare excluderea mea. De atunci încolo... voi încheia un capitol al vieții mele întins pe durata a aproape 22 de ani și va începe unul nou, chiar mai frumos și mai interesant.
 
            Ce va fi, nu știu. Însă cu siguranță voi căuta în continuare să înțeleg care este adevărul, cu conștiința împăcată că nu mai sunt afiliat niciunei mișcări religioase și cu adevărat liber. Atât de liber încât niciodată nu voi mai permite vreunei persoane sau instituții să se interpună între mine și Dumnezeu, indiferent  cine, ce și cum.
            Voi continua să scriu aici pe Adventomania conform credinței și conștiinței proprii, încrezător că împreună  vom găsi acel adevăr care eliberează.
                                                                                               
                                                                       Spartan, același ca întotdeauna!
            Voi reveni cu amănunte!
 
Update 1: 

         C'est fini la comédie! Mercenarul Conferinței și-a făcut datoria! Dacă trăiam acum 600 de ani, acum eram cu un cap mai scurt. Noroc cu ateii care au separat statul de biserică, pentru că acum scriam din ceruri :-))

 
Update 2:
       Atât de grăbiți au fost mercenarii încât au uitat să aibă măcar un minim de bun simț: nimeni nu m-a anunțat că am fost propus pentru excludere și că urmează o adunare administrativă. Probabil că le-a fost frică să piardă o așa mare ocazie...
      Deja sunt emoționat de câtă dragoste divină simt din partea bisericii mele...
 
Update 3:
       Iată scorul final!
- 25 voturi pentru excludere
- 15 voturi contra
      Asta într-o biserică cu 153 de membri. Dacă cerul ar fi populat cu astfel de adventiști, mi-ar fi groază să fiu printre mântuiți!!!

Comentarii   

#1 Vezi MANUALUL BISERICIINg 20-02-2016 22:22
La pag.80, alineatul 2, scrie:

Drepturile fundamentale ale membrilor - Membrii au dreptul fundamental de a fi anunțați din timp despre întâlnirea în care se va discuta problema disciplinară și dreptul de a fi ascultați în apărare, de a aduce dovezi și martori. Nicio biserică nu trebuie să voteze retragerea calității de membru a unei persoane căreia i-au fost negate aceste drepturi. Biserica trebuie să anunțe membrul ÎN SCRIS , CU DOUĂ SĂPTĂMÂNI ÎNAINTE DE ÎNTÂLNIRE, incluzând motivele pentru care este convocată adunarea administrativă.

Nerespectarea acestor prevederi ar trebui să atragă nulitatea votului. Dar probabil nu interesează. Nici pe tine, nici pe ei.
#2 LibertateNecunoscutul 21-02-2016 06:12
Cu toată sinceritatea, felicitări!
#3 fii demn!!!realistul 21-02-2016 09:11
Prin curajul de a spune tot ce gandesti,ai dovedit mare demnitate,si sinceritate spre deosebire de cei care spun ce trebuie sa convina sistemului,dar alta gandesc, esti net superior!!! Esti un englez adevarat,nu un parlit de roman(CURVA)!!! Asa a fost intotdeauna oamenii care gandesc si sunt sinceri,sunt maziliti,iar prostii avansati !

Un sut in fund este un pas inainte,SUCCES !

Si mai e ceva,zilele frumoase sunt inaintea ta,impreuna cu libertatea in Hristos,in timp ce restul au ramas la remorca unui sistem religios dar fara HRISTOS !

in concluzie ai piedut un ac si ai gasit un diamant .
#4 PARADOXUL BAZSrealistul 21-02-2016 09:31
La intrarea in biserica esti primit cu vorbe alese,felicitar i poze si flori,iar la excludere nu esti cel putin anuntat de ce va urma,iar daca esti mai slab de inima poti face o criza de inima si sa mori.
DACA HRISTOS AR FACE ASA CEVA EU NU ASI VREA SA AM DEAFACE CU EL,DAR BISERICA A TRUNCHIAT ADEVARATA IMAGINE A LUI,DIN PACATE...

Si mai e ceva paradoxal,desi biserica nu stie dinainte ce poate oferi un nou botezat,este primit cu osanale,la excluderea lui nu se tine cont de tot ce a facut pt biserica si este huiduit ca pe maidan un caine vagabont.

La primire se respecta manualul,iar la excludere nu se mai tine cont nici de bunul simt macar . CE JALNICI AM AJUNS !!!!!!!!!
#5 Am o mare curiozitaterealistul 21-02-2016 09:54
Daca tot a inceput curatenia de primavara de ce nu sunt exclusi si cei care muncesc vineri seara,cei care mint,cei care fura,cei care inseala,cei care calca porunca a saptea etc,etc.
Era sa uit pe marii patroni care au angajati si muncesc in sabat,iar eii sunt sfinti in biserica. DREPTATE SI ADEVAR ,SUNT DOAUA CUVINTE STRAINE DE NOI !!!
#6 Un caracter de fățarniciUcenicul 28-02-2016 00:07
Și-au dovedit caracterul

You have no rights to post comments