Caiafele de ziua a șaptea

            Viața bate filmul, zice-se. Am citit Evangheliile, am văzut și filmul lui Zefirelli, dar niciodată nu am înțeles atât de bine ca acum ura cu care a fost întâmpinat Isus la judecată. Și poate că nu aș fi înțeles niciodată cu adevărat acest lucru dacă nu aș fi trecut eu însumi printr-o întâmplare asemănătoare.
            Au trecut deja aproape 24 ore de la momentul „execuției” mele publice și având privilegiul că NU mai trăim într-o societate condusă de biserică mă bucur că pot să vă vorbesc, în loc să mă odihnesc într-un mormânt de piatră. Sunt bine și nevătămat, în deplinătatea tuturor facultăților mintale cu care m-a hărăzit natura și vreau să vă împărtășesc trăirile mele din ziua „decapitării” adventistului ce eram.
            Nu o să vorbesc despre motivele ridicării calității de membru de către biserica mea. Ar fi mult de discutat, cu argumente pro și contra și fiecare parte ar susține că are dreptate. Așa că trecem mai departe, presupunând că am fost vinovat cu adevărat și că meritam această măsură. Dar vreau să discut cu voi modalitatea în care a fost dusă la capăt această judecată și apoi să decideți singuri dacă biserica a procedat corect în cazul meu, sau nu.
            Și vă invit ca de acum încolo să priviți Biserica Adventistă în lumina pe care credeți că o merită.
 

           Personaje active:

- Pastor local, Bogdan Dumitru, în rolul unui Ana contemporan
- Delegat de la Conferință, conducător al tuturor ostilităților,  pastor Liviu Dumitrașcu - Caiafa anului 2016.
- Comitetul bisericii locale.
- 40 de membri ai comunității Nucșoara.
- În spate, ascunși bine, membrii comitetului Conferinței Muntenia, dintre care măcar unul ar fi trebuit să fie prezent și nu un pastor oarecare.
- Subsemnatul, Adrian Tudosie – alias Spartan of Adventomania.
 
            Filmul evenimentelor a început cu o scrisoare trimisă Conferinței de către pastorul Dorin Sisu, care, deranjat de articolul în care pomeneam despre nenconcordanțele dintre doctrina Mileniului și realitatea obiectivă a simțit nevoia  să ia atitudine ( dar nu și să ofere explicații viabile). La aceasta s-a adăugat o scrisoare loco, iar  cu aceste două sesizări la activ, Conferința a pornit circul.
            Sabatul trecut s-a derulat primul episod în care am stat de vorbă cu pastorul Dumitrașcu, apoi a urmat o ședință de comitet la care s-a stabilit că trebuie să dau explicații. Ieri la prânz am mers la comitet să le ofer varianta mea și din acest moment a pornit un tăvălug de evenimente care s-a încheiat, în numai cinci ore, cu excluderea mea. Repet, nu pun în discuție motivele pentru care am fost exclus pentru că pot fi subiective. Dar în ceea ce privește modalitatea în care am fost „executat”, acești Ana și Caiafa moderni au dovedit că nu sunt cu nimic mai prejos decât tristele personaje de acum 2000 de ani: aceeași grabă, aceleași maniere, același dispreț față de regulamentele bisericii pe care spun că o servesc. Să le luăm pe rând!
 
            Cum spuneam, am mers la comitet pentru a oferi explicații în ceea ce privește conținutul acestor misive. Mă așteptam să mi se citească cele două scrisori și apoi să răspund acuzațiilor aduse, așa că mi-am pregătit un document cu explicații și am mers la întâlnire. Nici pomeneală însă! Într-o atmosferă de tip Auschwitz, domnul pastor Dumitrașcu și-a intrat în rol și a început să mă interogheze în ceea ce privește crezul meu, de parcă eram la examinarea pentru botez: „Ați afirmat pe blog asta și asta... credeți că Biblia este cuvântul insuflat al lui Dumnezeu... ...? I-am răspuns cu un citat din Ellen White, HLL cap. 60, ultimele paragrafe:
 
      „În materie de conștiință sufletul trebuie lăsat liber. Nimeni nu trebuie să stăpânească asupra minții altuia, să judece în locul altuia, sau să-i prescrie ce e dator să facă. Dumnezeu dă fiecărui suflet libertatea să gândească și să urmeze propriile sale convingeri. Fiecare din noi are să dea socoteală despre sine însuși lui Dumnezeu. Nimeni nu are dreptul de a contopi individualitatea lui cu a altuia.
      În toate lucrurile unde este vorba de principiu, fiecare să fie pe deplin încredințat în mintea lui (Rom. 14,12.5). În împărăția lui Hristos nu există apăsare de domni, nici o impunere de maniere. Îngerii cerului nu vin pe pământ să domnească și să ceară cu forța adorare, ci ca trimiși aducători de îndrumare, sunt trimiși să colaboreze cu oamenii pentru înălțarea omenirii.
 
            Foarte autoritar a început să dicteze secretarului bisericii „nu a răspuns corect la întrebare” și a tot încercat să mă oblige să declar ce voia domnia sa. I-am răspuns că acesta este răspunsul meu și că am venit să mă apăr, expunând punctul meu de vedere, nu să răspund la interogatoriul dumnealui.
            Abia în urma unor intervenții a celor din comitet și cu un vot de 6 – 2 mi-a fost permis să vorbesc. Acesta este primul abuz: a trebuit să se voteze pentru ca eu să prezint argumentele mele. După ce am terminat, am repetat că în chestiuni de conștiință, atâta vreme cât Dumnezeu m-a creat cu o conștiință liberă și EGW confirmă acest lucru, am dreptul să nu răspund acelor întrebări care vizează crezul meu. Le-am mulțumit pentru că m-au ascultat și am plecat.
 
            Conform bunului obicei adventist, am ajuns acasă, am mâncat și m-am culcat. Nu înainte de a verifica telefonul mobil, asigurându-mă că este deschis, în ideea că dacă este cazul să se ia măsuri împotriva mea, voi fi anunțat. Poate nu mă credeți, dar am dormit bine; telefonul nu a sunat și nici chef de mers la biserică după-amiază nu aveam, având în vedere stresul acelei zile.
            Într-un târziu am aflat că o decizie în dreptul meu fusese deja luată cu un vot de 4-3 și o abținere (un membru s-a abținut de la vot pentru că propunerea lui pentru o măsură mai blândă nu a fost luată în seamă), fără ca vreun pastor din cei prezenți să se deranjeze să mă informeze și pe mine (al doilea abuz) că urma imediat ședința administrativă. Era deja prea târziu să mai pot merge să îmi apăr cazul: deși manualul îi obliga să îmi dea două săptămâni pentru a-mi pregăti apărarea și să fiu înștiințat de motive, nu am primit nici măcar un telefon. Ce poate fi mai grav decât faptul că s-a lucrat pe la spate, fără a avea dreptul să îmi apăr cauza? Acesta este cel de-al treilea abuz grav săvârșit de cuplul Dumitru & Dumitrașcu, inimaginabil într-un stat de drept și într-o biserică așa zisă „a lui Hristos” care, culmea, zice că militează pentru libertate religioasă în societate.
 
 
            Redau mai departe câteva lucruri din timpul ședinței administrative, așa cum mi s-a povestit:
            Totul s-a făcut cu mare grabă, fără a lăsa măcar ca toți doritorii să vorbească, deși au ridicat mâna. Abia în urma unor insistențe, pastorul Dumitrașcu a citit în viteză materialul pe care îl prezentasem comitetului, apoi a grăbit cât a putut votul. Aici consemnez al patrulea abuz: NU s-a verificat dacă există cvorum, deși există această obligație!
 
 
           
Conform unei hotărâri administrative mai vechi, s-a stabilit că în biserica noastră trebuie să fie prezenți cel puțin 50 de membri, deci să fie măcar 26 de voturi într-o direcție. Nimeni nu a verificat acest lucru, iar votul final a arătat că au votat 40 de persoane (25-15 pentru excludere) și câteva abțineri. Având în vedere că la țară oamenii se grăbesc la casele lor seara, la momentul votului nu există certitudinea că mai era un număr suficient de membri pentru a asigura legalitatea acestei adunări administrative. Și nici numărul de voturi pentru excludere (25) nu a atins numărul minum de 25+1 din cvorum, pentru a da măsurii o minimă legitimitate.
 
            Cum vi se pare? Din 9 membri de comitet (unul absent) s-a luat o hotârâre cu 4-3 și o abținere, iar din 153 de membri s-a luat o decizie cu 25 de voturi pentru și cu 15 împotrivă? Ca să nu mai spun că la ora 12, când s-a terminat seviciul divin a fost anunțată posibilitatea să fie făcută o adunare administrativă , nu o certitudine.
            Având în vedere că dimineața participă în jur de 100 de membri la serviciile bisericii iar după-amiază cam jumătate, rezultă în mod sigur că o treime din membrii bisericii nu a știut de faptul că voi fi judecat, iar cealaltă treime doar a avut o vagă bănuială că s-ar putea ajunge la o adunare administrativă.
            Evident, faptul că marea majoritate a membrilor comunității mele nu a fost informată de acest demers este al cincilea abuz grav; pe lângă celelalte patru semnalate... ce mai contează unul în plus sau în minus pentru domnii pastori prezenți acolo?!?
            Iar ultimul abuz a fost săvârșit după ce pseudo-judecata a luat sfârșit: pastorul Dumitrașcu s-a cărat imediat, fără a semna măcar procesul verbal în care trebuia consemnată excluderea mea cu toate datele necesare, astfel încât să își asume responsabilitatea pentru ceea ce a făcut.
 
            Având în vedere aceste fapte săvârșite pe față, fără perdea, în prezența a zeci de membri ai bisericii, e clar că se nasc niște întrebări care necesită răspunsuri urgente din partea Conferinței Muntenia. Dintre ele, cea mai mare este următoarea:
            Cum a permis conducerea bisericii ca un fost șofer de ambulanță să ajungă pastor „la apelul bocancilor”, iar apoi să fie uns la șefia televiziunii, deși competențele domniei sale s-au dovedit îndoielnice? Ce fel de profesionist este acela care, în direct și la o oră de maximă audiență face o gafă colosală care a ridiculizat în mass media postul Speranța TV și inclusiv Biserica?
 
 
            Cum este posibil ca acest personaj plin de tupeu să preia apoi un district pentru câteva luni, iar apoi să fie uns ca manager peste proaspăt-creata clinică adventistă PREMED? Ce putere miraculoasă face ca un om fără veleități extraordinare să fie uns ca director de televiziune (unde e nevoie de fler, creativitate, dicție, limbi străine, gramatică, etc.) iar apoi să fie atât de bun încât peste noapte devine un manager ideal (unde sunt necesare alte calități umane) pentru un proiect abia înființat?
            Cu ce vă are la mână personajul, domnilor Pârlitu, Ionescu și Bădescu, ca să numesc doar pe cei trei administratori principali ai Conferinței Muntenia?
            Pe baza căror competențe ați ales să trimiteți (fără delegație scrisă, s-a dovedit asta) un om nepregătit pentru a rezolva o problemă delicată, care dovedește că habar nu are de conținutul Manualului Bisericii sau este atât de mândru și plin de sine încât consideră că este mai presus de reguli și regulamente?
            Cum ați angajat ca pastor un tinerel nerușinat, care își permite să acuze grav un membru de comitet că se dedă la mârșăvii, dar care dovedește și el că habar nu are de litera Manualului. Pe ce bază vă angajați oamenii domnilor administratori, pe pile și relații??
           
            Dragi cititori,
            Dacă cu mine, care sunt vestit ca fiind un bun cunoscător al dedesubturilor bisericii și care am șansa de a fi prezent în casele voastre prin intermediul acestui blog, conducerea bisericii și-a permis să abuzeze în mod grosolan de drepturile mele, vă gândiți de ce abuzuri sunt în stare acești oameni în fața unui om de rând?
            Dacă nu le-a fost frică să ignore regulamentul în fața mea, deși cunoșteau bine că nu tac în fața abuzurilor, vă dați seama ce se întâmplă în acele comunități în care oamenii sunt docili și neinformați în ceea ce privește drepturile lor?
            Dacă aș fi fost în locul lor, ca un om care am învățat multe în viață, ei bine, în acest caz aș fi fost atent ca și ultima virgulă a manualului să fie respectată, pentru a nu a da apă la moară unui „rebel” cu influență. Dar pe cei doi ori nu i-a dus capul, ori s-au crezut infailibili în ochii noștri și ai lui Dumnezeu încât și-au permis să calce atât regulamentele bisericii cât și regulile bunului simț.
            Acesta este nivelul pastorilor bisericii, acesta este nivelul liderilor bisericii: niște mercenari trimiși să colecteze banii de la membrii bisericii, să tune și să fulgere, să intimideze, să judece și să excludă. În loc să iubească, să simtă împreună cu membrii, să consilieze și să oblojească rănile sufletului.
           
            Aici merg banii dumneavoastră! Să alimenteze un cuib de lupi îmbrăcați în haine de oaie (nu toți, îmi cer scuze pastorilor cu adevărat dedicați misiunii lor și care merită tot respectul) interesați doar să lucreze cât mai puțin pentru câți mai mulți bani.
            Aici merg banii dumneavoastră! La o organizație în care demnitatea și cinstea sunt respectate chiar mai puțin decât în partidele politice care au ruinat această țară.
            Aici merg banii dumneavoastră. Plătiți niște indivizi care se cred semizei, identici până la măduvă cu șefii de partide care nu mai pot merge nici la WC fără coloană oficială, imuni în fața legilor făcute tot de ei, dar valabile doar în dreptul proștilor de rând. Vă întreb: mai suportați și îi mai suportați?
 
            Eu unul nu, așa că fac ceea ce pot mai bine, adică scriu. Îmi cer însă scuze pentru lungimea acestui articol, dar cred că este bine să fiți informați în ceea ce privește conduita corpului pastoral din Conferița Muntenia. În același timp mulțumesc tuturor acelora care au fost (și sunt) solidari cu mine. Sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat, dar în același timp sunt bucuros.
            Da, pentru că încep să observ din ce în ce mai mult impactul pe care internetul îl are asupra bisericii. Văd  din ce în ce mai tare că popilor și preoților începe să le fie frică de facebook și internet, asemenea politicienilor (vezi cazul polițistului Godină la Brașov). Suntem din ce în mai mulți, suntem din ce în ce mai puternici.
            Și putem fi și mai puternici dacă ne facem cunoscute gândurile. Suntem și mai tari și mai respectați, cu fiecare like și cu fiecare distribuire care arată putreziciunea oricărui sistem corupt, indiferent că este vorba de administrație, politică sau biserică.
 
            Haideți să le arătăm că contăm în această țară, că contăm în acestă biserică. O puteți face distribuind acest material prietenilor voștri. O puteți face prin intermediul comentariilor și mai ales pe facebook.
            Arătați-le acestor „domni”, pentru că nu pot fi numiți frați, că este o limită peste care nu le permiteți să sară. Spuneți-le direct că greșesc. Luați-vă la întrebări pastorii, citiți Manualul, pentru a nu fi victime ale infatuării lor.
            Gândiți, informați-vă, și cereți să vă fie respectate drepturile.
            „Fiți cap și nu coadă”! Aceasta este și dorința mea, dar și a lui Dumnezeu pentru voi. Împreună putem face ca lumea asta, dar și biserica, să devină mai bune, spre fericirea și bunăstarea tuturor. Dumnezeu să ne ajute la aceasta, amin!
 
            P.S. Un prieten mi-a promis că îmi face legătura cu un avocat care se pricepe în acest domeniu și în cursul acestei săptămâni mă voi documenta în ceea ce privește demersul legal de a-mi apăra drepturile terfelite  de către angajații bisericii. 
           Dacă în cursul acestei săptămâni conducerea Conferinței nu va remedia aceste abuzuri la care este parte activă prin numirea celor doi pastori pentru a mă denigra în public fără să îmi acorde dreptul la apărare, îmi rezerv dreptul de a apela la instanțele civile ale acestei țări. Constituția este mai presus de orice, inclusiv față de biserici.
            Sper totuși  să nu se ajungă acolo, dar nu de mine depinde!
 
            Cu stimă, același din totdeauna și pentru totdeauna, vă mai spun doar atât: je suis Spartan!
 
 
            Pour toujours, forever y para siempre!
 
 

Comentarii   

#1 culmea curajului !!!realistul 21-02-2016 19:02
Sa mearga LIVIU DUMITRASCU la biserica de pe centura,si sa procedeze la fel si cu Mihai Gadea .

Un membru al bisericii trebuie sa plateasca pt orice greseala,dar pastorii nu platesc !!!
ps; a nu se intelege ca eu asi vrea ca el sa fie exclus.
#2 Un comentariu din sala de judecatăSpartan 21-02-2016 20:23
Un prieten de-al meu, încă membru la Nucșoara deși locuiește în București (și care ieri a fost prezent la simulacrul de judecată orchestrat de perechea Dumitru - Dumitrașcu) m-a rugat să postez în numele lui următoarele rânduri:

Vorba ta, macar daca au facut un lucru trebuia sa-l faca litera dupa manual, dar ai fi zis ca domnul Dumitrascu are ceva personal cu tine si mai apoi cu noi, ca se grabeste sa scape dintr-o situatie in care a fost pus fara voia lui, chiar daca prin cuvinte s-a dezis ca este o problema personala!

Am plans aseara, in timp ce ei se rugau sa inchida adunarea administrativa, am plans pentru ca mi s-a refuzat dreptul la​ exprimare si​ dezbatere, am plans pentru ca am vazut oameni, frati ai mei, care au votat cu dusmanie, oameni manipulati si fortati sa voteze dupa ce au cerut o saptamana de gandire! Am plans pentru ca am vazut biserica in care am crescut si care m-a invatat sa-L iubesc pe Dumnezeu si aproapele rupta in doua, batranii oarecum consternati de asa zilele "erezii postate online" de un mai tanar posedat de "forte negative" si tineri, prieteni ai tai care suferau si plangeau odata cu mine, constienti ca poate nu s-au epuizat toate solutiile, sau poate ca se simteau vinovati ca nu au facut destul pentru tine! Recunosc ca sunt 3-4 ani de zile de cand nu ti-am mai citit blogul si nu eram la curent cu ceea ce s-a citit de la amvon, afirm ca si ieri, asa cum bine stii, ca nu sunt de acord cu toate ideile scrise de tine si extrase de ei din blog, ca mai apoi sa fie prezentate la amvon, dar nici cu metodele lor!

Dar pot spune cu convingere ca omul Adi are defectele lui, dar nu este un nebun, este un om care la fel ca si mine se bazeaza pe dovezi, logica si argumente, si stiu ca niciodata nu o sa contrazica un argument bun! Ma intreb oare... in toata gloata de oameni scoliti ai conferintei, nu exista nici macar unul capabil sa-ti confrunte ideile "eritice"​ si sa-ti prezinte argumentele de care atat de mult ai nevoie? Pentru ca daca acum in timpurile acestea nu exista unul, ce se va intampla in timpul de stramtorare cand si mai multi dintre noi vom avea nevoie de sfatul si indrumarea lor? Ma intreb cati din cei care au votat excluderea au puterea ca sa te ierte pentru asa zisa pata adusa comunitatii lor, izvorul adventismului in Prahova? Ma intreb in acesti 6 ani, cati s-au rugat pentru tine? Si daca rugaciunile lor au fost sincere, unde este rezultatul lor? Ma intreb ce se va intampla cu tinerii proaspat botezati, care au asistat la adunarea de ieri si au fost singurii care au declarat prin vocea unuia dintre ei ca se simt vinotati ca ai fost ignorat ani de-a randul?

Si au mai fost frati care, cu riscul de a-i fi judecat gresit, i-am simitit mandri ca ei sunt dintre ce care au incercat te salveze de ideile tale gresite timp ani de zile, dar nu am simtit vina esecului, nu am simtit tristete in sufletul lor asa cum simteam intr-al meu si al altora din jurul meu... Sunt trist pentru ca am incercat sa stau departe de problemele bisericii si imi asum vina ca poate am pierdut un frate de credinta, un prieten pe care l-am iertat dupa problemele avute mai demult, dar in ignoranta mea, nu am fost destul de responsabil sa-l inteleg si sa-l ajut sa treaca peste problemele lui cu biserica, pentru ca sunt convins acum dupa ce am vorbit aseara ca problema ta nu este cu Dumnezeu, ci cu biserica si cu reprezentatii Lui pe pamant!

Si ma intreb acum daca nu dragostea si puterea exemplului ar fi putut, si ar putea fi o solutie mai buna decat aspra mustrare si excluderea? Revin din nou asupra dezbinarii pe care am simtit-o ieri seara, pe de o parte fratii tai adevarati de credinta care din dragostea lor pentru tine sufereau si plangeau, si ceilalti, doar frati. Frati care din punctul meu de vedere aseara au aruncat cu pietre, pietre contemparane, ce nu au ranit fizic, dar au ranit sentimental, mult mai dureros, si nu doar pe cel executat, ci si pe cei ce asistau neputinciosi!

Iti spun fratele meu Adi, ca te iubesc cu o dragoste frateasca si ca asa cum si eu te-am iertat, sunt sigur ca oricat de mult ai gresit fata El, Dumnezeu te va ierta si El, pentru ca prin El eu am puterea sa iert pe altii!

Iar la final chiar daca initial aseara te-am refuzat la propunerea de a scrie un articol anomin pe blog, iti dau acum dreptul sa publici aceste cuvinte, incoerente poate, framantat fiind de sentimente, si imi asum raspunderea pentru ele, si nu asa cum a spus reprezentantul conferintei aseara ca, Conferinta Muntenia isi asuma responsabilitat ea( din punctul meu de vedere as fi asteptat demisii), ci eu sunt gata sa accept orice sanctiune ca membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Nucsoara de Jos pentru cuvintele prezentate mai sus! Dumnezeu imi este martor ca nu imi este frica sa exprim ce simt si ce cred atata timp cat El exact asta vrea de la noi, si nu imi este frica sa spun ce gandesc intr-o tara in care parinti ai prietenilor mei au murit pentru acest drept!

Cu tot respectul pe care ti-l port, consemn cele de mai sus ca participant si martor al adunarii administrative din 20.02.2016 Biserica Adventista, Nucsoara de Jos,
Marius Dima.
#3 Recunoștință...Spartan 21-02-2016 20:25
Mulțumesc, Marius, ești printre puținii pentru care îmi pare rău că am fost dat afară din biserică pe ușa din dos și care te-ai luptat pentru a se face dreptate.
#4 CUTREMUR IN BAZS DIN ROMANIA!!!realistul 22-02-2016 07:35
Domnule Parlitu George,ar fi cazul sa-ti prezinti demisia de onoare dupa gafa monumentala facuta de angajatii tai,platiti din zecimea noastra. Nu mai toleram astfel de oameni in sistemul azs. Sa va intre bine in cap ca nu mai suntem prosti .

Ne vrem biserica inapoi !!!
#5 Bun regasit la emisiunea ”Perspective ”iluminatul 22-02-2016 13:52
Spartane ,

Cu toata dragostea ti-o spun : tu erai de mult exclus , dar abia acum ti-au retras cravata de pionier al utecistilor adventisti . Or , ai uitat de versetul care spune : ” toate lucrurile isi au vremea lor ” ?....se poate spune ca abia acum ai inviat din morti , sau urmeaza un next level pe scara evolutiei tale, ca individ al acestei planete. Hai sa fim seriosi !

Adventismul isi rezerva dreptul de autor pt cele mai mari aberatii teologice si hermeneutice din sec 19 si pana in prezent, dar si pe cele mai mari intruziuni in viata personala a membrilor cultului . Gulagul adventist , mai nou, capata noi valente disonante ! ... Se vaita ca este persecutat , se vaita ca a fost victima comunismului , tipa ca nu i se respecta libertatea religioasa , cand colo ?..el este dracu in persoana .

A transformat ( NLP methods) oamenii in niste masini , fara creier , bune doar sa cotizeze , sa nu gandeasca , si sa voteze mecanic la orice ineptie propusa de niste maimute cu chip de om.

Altfel vorbind , te doreai liber , acum esti . Ce sa-ti mai faca ?...sa-ti ”suga cerneala din pix” )) virtual vorbind !...daca si-au permis sa-ti incalce atatea drepturi, tie, ca unul care mai cunosti jegul ala de manual hand made , ne putem imagina, cati ” fratiori in domnul ” au fost exclusi in istoria asta mizerabila, comunisto-secur isto-adventista numita pe nedrept ramasita Domnului ..


Vestea buna este ca exista viata si dupa stergerea dintr-un registru de tinere in evidenta a oilor . De asemenea , unde Sola Scriptura au vazut ei in Biblie ca omul botezat in Christos este supus unui proces de ”crotaliere” precum animalele. Cand a eliberat Christos certificat de membru ?...cand a interogat acesta pe cineva pentru botez ?..cand a decretat ierarhizarea intre ”frati” !..

Legat de modalitatea in care ti-au facut vant , mi se pare hilar si dubios in acelasi timp, ca nu au gasit un erudit sa-ti traga un sut in kr. L-au trimis pe interlopul asta ofuscat , cu fata de sinecurist ( un afemeiat notoriu , nu ma credeti ?...intrebati-l pe chelios !) sa rezolve o procedura de finete, a celor mai smecheri din ghetoul situat in Dealul Negustoriei .

Spartane , dupa episodul celebru in care s-a facut de ras in fata cotizantilor Nesperantei Tv, nenea asta a considerat ca trebuie sa-si treaca in palmares o noua gafa monumentala prin faptul ca te-a chemat in direct la emisiunea ” Conferinta si nesupusii sai ” si nici dupa inceperea talk -show-ului nu si-a dat seama pe cine are in fata ! Asta ca sa-si imbunatateasca cv-ul la capitolul ridicolul suprem . :lol:

Stai linistit , nu se moare din asta ...nu esti nici primul nici ultimul care are parte de un asa tratament . Interesant ar fi sa vedem pana cand le mai tolereaza turma prostita, astfel de tratamente :oops: Ba inca sa le mai si sponsorizeze cu bani abuzurile astea cu tenta comunista .
#6 Secvente din emisiunea” Conferinta si nesupusii sai ”iluminatul 22-02-2016 14:09
Ipotetic vb , imi imaginez ca asa decurs emisiunea de Sambata :

Bine v-am regasit , dragii mei frati  teledependenti de ziua a saptea _
-Sunt Limba Fina Dumitrascu , realizator si director de programe , fara calificare, din cadrul masinii de tocat minti Nesperanţa TV. Acum manager fara voia mea, in administrarea unei altei mega-afaceri din banii fraierilor , dar sa revin !

Discutam astazi ,dragilor, in emisiunea Perspectivele Conferintei in relatia cu nesupusii sai , despre credintza in lucrurile care nu au nici o logica, cu invitatul nostru, cumintenia pamantului si” indoctrinatul Adi Tudosie” .
- Nu ma cheama asa...faceti o mare greseala .... Eu sunt Spartanul ! iar scutul meu imi este ratiunea ...nu scuip unde ling , si nu ma las chestionat de niste oameni tot cu un creier si doua testicole ca mine.
- Spartanul , zici ? dap, Spartanul!.. Spartanul de pe adventomania? De ce oare am facut din nou aceasta gafa de proportii?..iar au incurcat astia lista cu invitatii pt excludere ! sau vrea Smotoioaga cu Parlitu asta de sef , sa ma dea afara si nu stiu cum ?..destul mi-am luat-o de la fratili Nica in trecut , si am ramas si fara obiectul muncii . Deci pot sa-ti spun frate Adi ? :lol:

- Nu stiu. Putem sa admitem ca ma cheama cum vreti daca tot m-ati invitat la emisiune.Dar sa stiti ca sunt liber si nu sunt cine credeti dvs .A trecut inchizitia si arsul pe rug .Va rog sa respectati libertatea de gandire a individului in spatiile de inchinare publice .Eu nu am semnat nici un contract de alienare cu nici un Partid si nici cu ideologia acestuia . Eu am investit aici , voi insa furati cu totii la greu .
- Da, da, da !. Din informatiile mele anterioare, dar si din materialele cu sublinieri pe care le am de la sefii mei, se pare ca sunteti un mare ”impatimit” al doctrinei adventiste..atu nci , aaaa, mda,…sa vorbim despre pasiunea dvs. de a merge la vanatoare!..sti u ca trageti bine cu arcul ! :eek:

- Stiti, eu, Spartanul, reprezint categoria nemultumitilor din tarcul denominational adventist , iar pe blogul meu personal ofer posibilitatea oamenilor sa lepede calusul si ochelarii de cal si o pot face liber si necenzurat .Trag bine cu arcul , dar trag bine si cu tasta ...nu ma hranesc cu lapte si nici nu inghit hrana la conserva .. :-)
Tasta ?... cei aia ?..in manual nu scrie !...

-Mi se comunica in casca , trebuie sa va exclud astazi pentru ca saptamana viitoare voi avea alti musterii pe lista . Ma scuzati domnule Spartan , nu am nimic personal cu dvs ,chiar spuneti multe adevaruri , dar ”dragostea mare a lui Hristos” si mandatul pe care l-am primit de la Centru , ma obliga cumva sa intrerup subit ”emisiunea ”!..va promit ca data viitoare imi voi face mai bine temele ....Sa se metioneze in procesul verbal , ca invitatul nu este spalat pe creier si refuza sa raspunda la intrebarile de gradinita care-i sunt adresate .
- Urmeaza un scurt moment de publicitate Sp TV dupa care revenim !.. https://www.youtube.com/watch?v=zVbx1L1FQes
...bai ce-ati facut , ba !.incompetentil or !!!!!!!!
-....Ti-ai dreaq de idioti, mai ma sabotati mult ?...v-am spus publicitate si voi ati pus caseta cu paranghelia in desfasurare din Dealul Negustorilor. O sa vada o tara intrega cum danseaza Parlitu de bucurie ca am indeplinit mandatul . Iar ma dau astia afara , sper sa nu apara pe forumuri si faptul ca am o amanta mai tanara cu multi ani decat sotia mea ! basca , faceam evaziune cu depozitul de materiale de constructii .
-Doreleee, ai oprit bai emisia, da ?...emisia da , dar microfonul inca nu .......!!!!!... :-x

Bai , bai voi auziti ?...taiati la montaj ca va ia mama dreaq ...............................................................................”.Domnu-i iubirea ce mantuieste , domnu-i iubireaaaa , el m-a iubit ”..asa niste muzica ...e mult mai bine ......pana data viitoare, domnul sa va binecuvinteze pe toti ce gandesc precum banda continua de pe autostrada mantuitilor :zzz
#7 Clubul AZS, abuziv numit biserică crestinacredulul 22-02-2016 14:13
Dragă Adi,îți înțeleg amărăciunea,poa te și furia,dar sper ca nu ești naiv să crezi ca ai fost dat afară din Biserică lui Hristos.Tu ai fost dat afară dintr-un club religios creștin cu denumirea AZS.Îți înțeleg frustrarea deoarece ai aparținut acestui club unde membri sint cunoscuți apropiați sau mai îndepărtați, prieteni,cu care ai relaționat dea lungul timpului,și faptul ca mare parte dintre ei îți întorc spatele acum,intradevar e dureros,totuși cel mai mult îți da un sentiment de amărăciune faptul ca tu ai învestit sentimente în acest club,lingă acești oameni,și în schimb ai ce nu merită nimeni..Adevăra te sint cuvintele bibliei care spune:"a venit la ai săi și nu L-au primit",asta se întîmpla cu orice om care este dat afară dintr-un club crestin.Nu trebuie să uităm ca Hristos n-a dat pe nimeni afară. Însă începând cu drăguții de apostoli s-a început epurarea clubului iudeo-crestin de cei ce nu sint pe "calea adevărului" lor.Abuzul în numele religiei și adevărului are rădăcini apostolice.
#8 Aspectul juridiccredulul 22-02-2016 16:04
Este normal și firesc sa-i dai în judecată pe conducătorii clubului AZS filiala romanica.Orice abuz trebuie pedepsit și clubul în solidar cu conducătorii ar trebui să sufere pecuniar.În plus ar trebui prin toate mijloacele media să faci cunoscut comportamentul inchizitorial al conducerii clubului AZS.
#9 Mărire și decaderecredulul 22-02-2016 16:14
Prăbușirea clubului,abuziv denumita biserică AZS a început de ceva timp,semne bune ale decăderii există,conducăt orii își pun singuri tălpi, totuși o întrebare trebuie să ne-o punem: le dăm brici sau îi lăsam să cadă singuri?Să auzim numai de bine :cry:
#10 Pt realiscredulul 22-02-2016 16:54
Ai devenit credul cu cererea de demisie a pilitului?Vino- ti în fire și fii realist
#11 o remarca...realistul 22-02-2016 17:41
Spune Credulul ca oficialul trimis de Conferinta a avut un ''COMPORTAMENT INCHIZITORIAL'' cu privire la excluderea lui ADI TUDOSE,dar totusi inchizitia oferea posibilitatea de aparare,deci eu cred ca de acum incolo daca se va instaura o noua inchizitie va lua lectii de la BAZS.

Cu privire la demitere,nu cred ca mai are cineva bunul simt sa faca asa ceva,dar eu am zis ca asa ar trebui !!!

ps; RAMAN TOTUSI REALIST!!!
#12 esti sigur ca pe tine te-a exclus???amadeus 22-02-2016 22:08
La gafele care le face fr Dumitrascu e posibil sa fi exclus alta persoana, asa ca poarta-te normal, Eu sunt dispus sa vin sa fac spalarea picioarelor cu tine...
#13 vad ca s-a reactivat adventomania... .amadeus 22-02-2016 22:14
Cred ca se cam plictiseau prin birouri si nu prea mai aveau nimic interesant de citit si s-au gandit oamenii sa reactiveze putin forumul asta. Undele gravitationale tocmai ne-au aruncat ,ca biserica, cu 100 ani in urma. Ce vrei?
#14 trafic AdventomaniaSpartan 23-02-2016 05:24
Mulțumiri fie aduse tătucului pământesc din strada Negustori nr. 15. Laudă și mărire să-i fie aduse pentru că a explodat traficul pe blog cu vreo 400%, că a crescut numărul fanilor Adventomania pe facebook și pentru că o lume întreagă începe să înțeleagă de ce sunt în stare trimișii lui în comunități.
Aaa... încă ceva: tinerii din biserica mea, mulți dintre ei prezenți la celebra ședință administrativă ca membri proaspăt botezați au avut sâmbăta trecută o imensă revelație despre menirea acestei biserici pe pământ. Sunt copii deștepți și sunt sigur că majori fiind, or să își aducă aminte de acest episod de fiecare dată când coșulețul pentru zecimi se va plimba printre rânduri.
Cât despre mine... abia acum vor afla care este potențialul meu maxim.
#15 GHICITOARE...realistul 23-02-2016 07:10
Cine stie ce subiect de predica a ales pt sambata predicatorul Liviu Dumitrascu ???

Am aflat eu ,pilda cu oaia ratacita,si cum o pune cu bucurie pe umeri ,o trateaza si o aduce inapoi in staul.

Voi fi si eu prezent sa savurez cuvintele pline da mila si dragoste frateasca,dar si cu un carnetel de notite.

Am inteles ca va fi si o masa de partasie ,pt a comemora cum se cuvine bucuria regasirii oitei neascultatoare.

De fapt asa a facut si Domnul ISUS,iar noi ca si urmasi ai Lui,procedam la fel AMIN !
#16 Bunul simtcredulul 23-02-2016 14:53
Roland,deși diferențele teologice dintre noi sint imene,iată ca dragostea lu Hristos e prezentă, bunul simț din belșug de asemene.Jos pălăria pt postarea ta pe F,să fii iubit,cu stimă din partea unui credul afurisit .
#17 Scuzecredulul 23-02-2016 16:46
Scuze pt cineva litere care mai lipsesc cîteodată,voi înțelegeți ca sunteți inteligenti
#18 si din partea mea o bila alba...realistul 23-02-2016 16:49
Pentru postarea lui Roland si din partea mea o bila alba,si multa apreciere pt modu sincer in care ai descris adevarata fata a conducerii bazs. Este ceva tipic fariseilor si carturarilor care puneau multe legi aspre pt popor in timp ce ei nu le atingeau cu un deget. Predicatorii se apara si se acopera unul pe altul,indiferen t ce greseli si pacate mari ar savarsi ex; Feresteanu care a facut ravagii in biserica ,a fost acoperit pt a salva imaginea bis,si altii...
#19 Nivelul păstorilor biserici(clubul ui)AZScredulul 23-02-2016 17:20
Adi în articolul sau pomenea de "nivelul păstorilor biserici". Mă între pe mine și vă întreb pe voi,cum credeți ca păstorii de ieri și de azi ar putea avea un nivel mai înalt în meserie și mentalitate dacă aceștia au fost școliți de niște turnători la Se cu.Așa cum societatea românească a trecut ușor peste niște mârșăvii ale securității comuniste,și a acoliților ei,tot așa a procedat și biserică(clubul ) AZS,și urmările amarnice ale acestei noncuratenii le simțim noi toți aztazi în societate și biserică(club), și ne vor mai durea mult timp de acum încolo.
#20 excluderea...realistul 24-02-2016 00:26
Bine spunea cineva;Nimeni sa nu ridice mana pt a exclude pe cineva,daca nu este in stare sa moara mai intai pt el .

A exclude pe cineva inseamna;
-A EXCOMUNICA
-A AFURISI
-A BLESTEMA
-A OROPSI
-A LEPADA
-A EXPULZA
-A PROSCRIE
-A RENEGA
-A INTERZICE

Fac un legamant cu mainile mele azi, ca n NU voi mai actiona in vederea excluderi cuiva,daca nu voi fi in stare sa-mi dau viata pt el.
Afara de satana nimeni nu ar trebui exclus din biserica.
Dumnezeu ne ofera mii de sanse,biserica nici una.

De fapt biserica azs exclude cica apara ADEVARUL,pardon domnilor ADEVARUL SE APARA SINGUR,pt-ca ADEVARUL este ISUS,voi aparati puterea .
Iar de dragul puterii,treceti cu tavalugul peste oameni!

NU VA JUCATI CU SUFLETELE OAMENILOR !!!!!!!!!

ps; Cine exclude pe altul,se exclude pe el insusi, amin !

ATENTIE , ISUS NU A EXCLUS PE NIMENI ,BA DIN CONTRA A PLANS PT EII .
#21 Divorț religios și civil...Spartan 24-02-2016 07:22
Mulțam, Roland!
„Șocul” excluderii mele l-am trecut încă de acum câțiva ani. Pentru un om activ, neobișnuit să stea pe loc, lipsa acțiunii înseamnă excludere. Acum doar s-au parafat actele. Ba, pardon, nici măcar alea, pentru că mercenarul nu a mai stat după ședință nici atât cât să semneze procesul verbal.

Tehnic vorbind... eu încă nu sunt exclus în acte, deoarece nu există vreun document scris și semnat care să dovedească asta. Așa că.... masa și dansul trebuie să mai aștepte: întâi a fost excluderea religioasă, acum trebuie să fie cea „civilă” ca să se parafeze documentele. Sunt curios cine va semna... că bănuiesc că domnu mercenaru nu cred că mai are tupeu să calce pe la Nucșoara.
L-a pălit duhul răzbunării așa de tare încât nici să mai termine mârșăvia nu a mai avut răbdare (sau a realizat grozăviile pe care le-a făcut și i-a fost teamă să mai stea, să nu fie luat la întrebări...).

Aștept acum să mi se dea certificatul de căsătorie cu libertatea, că așa zice regulamentul bisericii, cel tipărit pe hârtie igienică.
#22 biserica ne vrea prosti !!!realistul 24-02-2016 11:43
O romanca este chemata la CASA ALBA,DE PRESEDINTE,pt -ca a reusit sa faca un soarice transparent. Mai mult ca sigur ca va fi chemata la studii in SUA,pt-ca asa au procedat mereu americanii,au atras toti oamenii destepti,iar rezultatul se vede.

Biserica nu invata nimic din istorie,exclude oamenii destepti,si ramane cu prostii,asa ca de unde dezvoltare si prospetime ???
Asta avem ,asta suntem asta vom ramane , MEDIOCRITATEA !!!
#23 mediocritateaFreeYourMind 24-02-2016 21:48
Citez pe realistul:

Biserica nu invata nimic din istorie,exclude oamenii destepti,si ramane cu prostii,asa ca de unde dezvoltare si prospetime ???
Asta avem ,asta suntem asta vom ramane , MEDIOCRITATEA !!!


Ramane cu soferii (de salvare) :D
#24 RUSINICA ! si fara Youtube !FreeYourMind 24-02-2016 21:50
Sa te prezinti in fata bisericii la o ora de maxima audienta (11.00-12.00) si timp de 30 de minute:
-sa-ti prezinti evolutia de la sofer pe salvare –la manager PROMED, via director Speranta TV ;
-sa-ti vorbesti fosti frati din biserica de pe Democratiei ca au fost invidiosi pe tine ca la 31 de ani ai ajuns prezbiter si sa ii si numesti ( Zorinel, Ardeias, Gabi ...);
-sa afirmi ca numai invidia ca ai ajuns tu prezbiter a facut sa apara o noua biserica azs-Betel;
-sa te vaiti ca nici pana astazi n ai primit explicatii de la Hutanu si altii ( chiar daca le ai cerut) pentru ca ai fost demis in miez de noapte de la Speranta TV;
-sa te lauzi ca dintre toti cei angajati in sistem in anii 90 ai ramas doar TU si I.C.;
-sa afirmi ca ai fost trimes la PROMED ca sa l salvezi ( de la ce ?);
-sa prezinti CUVANTUL mai putin decat evolutia personala ;
-sa vorbesti despre Pastorul cel bun care atunci cand gaseste oaia pierduta o ia pe umerii sai si o duce in staul , nu la macelarie sa o faca pastrama si carnati si apoi in doua sabate consecutive sa excuti un om fara sa se poata apara;
NU I RUSINOS DOMNULE DUMITRASCU ? NU ? :oops: :oops: :oops:
Rusinica si pentru cei ce au trimes un om nepregatit sa faca o lucrare murdara ! :eek:
#25 o intrebare pt conducerea bis azsrealistul 25-02-2016 07:44
De ce nu a trimis conferinta de negustori un filozof de la Cernica sa stea de vorba cu fr ADI TUDOSE,si sa aduca argumente si lamurire la subiectele abordate de el.

De ce a trimis un necalificat,car e nu a citit nici titlurile de la cartile citite de fr ADI ???????

NUMAI UN NECALIFICAT PUTEA SA-L EXECUTE MISELESTE !!!!! O RUSINE CE VA RAMANE IN ISTORIE !

Ar fi cazul sa nu mai stea teologii la borcane,si sa iasa pe teren !
#26 Un gand bun pt ”fratili ” Liviuiluminatul 25-02-2016 12:09
Citat:
sa vorbesti despre Pastorul cel bun care atunci cand gaseste oaia pierduta o ia pe umerii sai si o duce in staul , nu la macelarie sa o faca pastrama si carnati si apoi in doua sabate consecutive sa excuti un om fara sa se poata apara;
NU I RUSINOS DOMNULE DUMITRASCU ? NU ? :oops: :oops: :oops:
E hai , sa-i aducem aminte ca dincolo de toate mizeriile care se intampla in biserica Adventista ar fi bine sa invete repede asta pentru altarul de dimineata si seara https://www.youtube.com/watch?v=qq39CiM-mmM

FYM ,

...Eu cunosc adevaratele motivele pt care a fost dat afara pe usa din dos de la Sp tv .

L D , l-a avut invitat intr-o emisiune pe Nica , iar acesta din urma a fost pur si simplu umilit intr-o disputa pe anumite idei si argumente .
Dupa terminarea emisiunii , actualul director, i-a atras atentia ca este un nesimtit si ca o sa vina vremea facturarii defectelor de caracter ale cheliosului . Well , cum s-a instalat in fotoliul de director l-a mazilit de urgenta pe soferul de salvare ! ..asta ca un ultim act de reparatie ”morala ” :P

Sper ca isi mai aduce minte toata lumea de emisiunile lui LD , ceva de genul : Smecherul intreaba - idiotii raspund :lol:

Te-ai gandit vreodata ca a fost special trimis , pt a gasi conducerea un motiv suficient de puternic pt a fi dat afara si de la Promed. ?...asa ai avea acoperirea perfecta !!! :-* think about that ;-)

ps : sunt foarte multe voci care contesta fisa postului LD in raport cu calificarea necesara .

Asta cred ca-i bun doar pt emisiunile lui Capatos , pe bune :)
#27 dedicatii... pentru Liviu si companiaFreeYourMind 25-02-2016 13:15

Cred ca la asta te refereai iluminatule !
dar se mai poate ;
#28 New entry in cartea de imnuri AZSiluminatul 25-02-2016 14:32
Pt predica de Sambata îi propun ”fratelui ” Liviu sa cante cu sala acest imn .

Plecati-va lui domn ”Sistem”
Oriunde astazi va gasiti
El vi l-a dat pe Liviu , zau
Sa fiti in suturi azvarliti ..

Veniti ca prostii, multumind
Ca v-a tampit , nu singuri voi
Pe cruce zace domnul ” Plic ”
Iar la amvoane , doar lingai ..

Sunteti ca sclavi in mana Lui
Cuminti ca oaia bleaga stam
Daca nu lor , atuncea cui
Pe langa lapte , creier dam ...

Cat banul e destinul Sau
Cu trup si suflet agatati
Se scrie dogma pe bideu
In teorie suntem ”frati” .!!!
#29 HAZ DE NECAZrealistul 25-02-2016 22:20
:lol:
#30 Filozofi și necalificați... ..pt realist și nu numaicredulul 25-02-2016 22:30
Realistul,văd ca perseverezi în credulitate :D ,unde ai văzut tu în clubul AZS păstori pregătiți și filozofi?La Cernica sunt școliți colectori de taxe,ciobani poate,nu păstori și mai ales filozofi :D
#31 motivele?amadeus 26-02-2016 13:27
poti sa ne spui te rog motivele pentru care ai fost exclus din Biserica Adventista? Punctual si asa cum sunt ele formulate in procesul verbal. Orice membru sau pastor care are suficienta inteligenta incat sa creada si sa stie teoria relativitatii poate fi exclus? Sau ar trebui exclus? Implicatiile religioase ale relitivitatii sunt in contradictie cu principiile bisericii adventiste. Poate biserica sa gestioneze acest dezacord? Fr Presedinte stiti despre ce vorbesc?
#32 proces verbal?emi 26-02-2016 14:48
amadeus,de pe ce planeta esti?De unde sa stie omul ce a fost scris in procesul verbal?Alea sunt secrete pazite cu strasnicie,numa i la un eventual proces in instanta se poate afla ce scrie,alfel nu ai drepul sa stii pentru ca
ar iesi la iveala alte minciuni.O spun din experienta!
#33 PVSpartan 26-02-2016 15:23
Procesul verbal de la ședința de comitet a fost dictat cuvânt cu cuvânt de către Dumitrașcu. Cel de a adunarea administrativă nici măcar nu fost scris...
#34 biserica nu are secrete,,,,amadeus 26-02-2016 23:19
In biserica adevarata nu sunt secrete. Daca o biserica are asa ceva asta inseamna politica. Ce -i asa mare problema sa publici procesul verbal al unei excluderi.(cu acordul celui exclus binenteles )... astept si eu sa vad cum arata un proces verbal de excludere. Hai Spartane, chiar nu poti face rost de procesul verbal sau nu vrei sa ni-l arati. Poate ai fost exclus pt altceva si tu te victimizezi la tine acasa.....
#35 secretomania...Spartan 27-02-2016 06:50
După cum probabil știți, la ședințele unui Consiliu Local din orice comună, ședințele sunt PUBLICE, iar procesul verbal este publicat.
Dar la biserică, acea organizație care zice-se că transferă lumii dragostea lui Hristos, gunoiul trebuie ținut secret față de ochii proștilor. Asta da organizație divină!!!
#36 O intrebare !realistul 27-02-2016 08:20
De ce la primirea in biserica sa da un certificat de membru,iar la iesirea din biserica nu se da un act din care sa rezulte motivele excluderii ??? Chiar nu se merita efortul acesta,dupa ce omul respectiv a contribuit financiar la acea biserica?

Acum realizam si noi cate nereguli se fac in biserica asa zisa a Lui DUMNEZEU. Dar pana cand oare ?

Cat timp sa mai toleram magariile acestui sistem ????
#37 instigare!emi 27-02-2016 09:27
,,Hai Spartane, chiar nu poti face rost de procesul verbal?"-Amadeu s,asta e instigare la coruptie!
#38 În salopeteNg 27-02-2016 21:39
Adi,

Isus a venit cu o nouă paradigmă, net superioară. Deși era convins atât de calitatea susținerilor Lui cât și de orbirea și interesele meschine ale conducătorilor, Isus nu Și-a propus să denunțe sistemul preoțesc de atunci. El a lucrat cu oamenii la nivelul individual, atât ucenici cât și alți indivizi, și nu numai evrei. De multe ori a trebuit să interzică celor vindecați să spună ceva despre El pentru ca să nu I se pună piedici în demersul Său, iar și atunci când s-a întâmplat și asta, a ales să plece în alte locuri. El nu s-a luat la trântă cu conducerea fiindcă știa că aceasta Îl va pune pe cruce mult prea devreme, iar lucrarea Lui avea de suferit, oamenii având o inerție naturală ce nu putea fi ignorată.

Metoda lui Isus a fost cea descrisa in studiul biblic AZȘ din săptămâna aceasta, după întrebarea 1:

”Isus a canalizat discuția spre problemele care contau cu adevărat și nu Și-a ocupat timpul cu corectarea ideilor lor greșite.”

Tu ai spus că mai întâi vrei să deconstruiești, ca apoi, pe locul curat să construiești ceva nou și valoros. Asta înseamnă să te echipezi cu salopetă, cizme, mănuși, mască de praf, baros, și să muncești la transpirație să dărâmi, să cari moluzul și gunoaiele tuturor, să le faci curat, înghițind praful și gunoiul la toți, suportând și injuriile lor, și când crezi că ai terminat, să fii pus la zid, sau să vină alt constructor pe locul curat.

Pe Isus nu-L văd folosind salopeta și cizmele în lucrarea Lui.El nu S-a dus în halele lor de producție ”mizerabile” să le dărâme și să aplice noua Lui tehnologie, folosind sculele și echipamentele lor.

Mai degrabă L-aș vedea la costum și cravată, cu laptop și videoproiector, în postura de trainer, cum îi aduce pe oameni în hala Lui curată, ținând cursuri de perfecționare, punându-i să lucreze cu sculele Lui performante, după care fiecare, motivat fiind, pleacă acasă la el, se apucă să-și dărâme șandramelele, fiecare îmbrăcând salopeta și înlăturând propriul gunoi, pentru a putea aplica la el acasă noua tehnologie.

Eficiență maximă.

Numai oamenii dispuși să-și reformeze ograda proprie vor fi în stare, la atingerea unui număr critic, să aibă impact major în societate.

Altfel te alegi și prăfuit și alungat, cu toate intențiile bune.
#39 punctul pe iSpartan 28-02-2016 06:36
Ng,

Mulțumesc pentru sfaturi. Ca de obicei ai foarte mare dreptate, chiar dacă nu 100%. Demolatul s-a meritat pentru a avea un punct de plecare, pentru a arăta că se poate face ceva. Nu îmi place, chiar ai dreptate, sunt „prăfuit și transpirat”, virtual vorbind din asta.
Culmea este că încă nu a venit timpul pentru perfecționare, deși este pe aproape. La întâlnirile de anul trecut de la București au venit doar o mână de oameni, se pare că încă lumea nu este pregătită pentru altă paradigmă.
Cât despre varianta cu laptopul și proiectorul, da, am un proiect în desfășurare, dar probabil va fi pentru cei din lumea largă, nu pentru cei din fosta mea biserică, eventual pentru o parte din cei care mă citesc.
Lupta asta „de gherilă digitală” însă m-a ajutat foarte mult în a mă maturiza și a înțelege viața. O să vină curând și vremea de care pomenești. Mai vorbim!

You have no rights to post comments