Dezbaterea săptămânii: Biserica!

     Dragi cititori și comentatori,
 
     Sunt bucuros să anunț câteva schimbări în politica editorială a Adventomania. Având în vedere că doi pastori au acceptat să comenteze alături de noi vreau să încep un model nou de acțiune: nu o să mai scriu întotdeauna articole la care să vă invit să comentați, ci o să propun (și o să propuneți) teme de discuție. 
      O săptămână întreagă vom toca un subiect, iar apoi vom trece la altul.
      De ce vreau să încerc și această variantă, în afară de a posta articole? Simplu, pentru a nu da eu tonul, astfel încât discuțiile să fie canalizate într-o direcție dorită de mine. Așa e fair-play și pentru domnii pastori prezenți aici.
 
      Pentru a propune subiectul pentru săptămâna asta plec de la două comentarii: 
 
      1. (ionbuciuman)- „Eu nu pun nimic şi nu pun pe nimeni alături de Isus Hristos. Am spus doar, şi repet, TOATE au semnificaţie în El şi Pentru El: Creaţia, Biserica, Sabatul, Sanctuarul, Slujirea pastorală etc.” 
 
      Mie mi se pare o listă destul de bună pentru a avea subiecte de discuție de interes comun. Așa că, având în vedere că despre Creație tocmai s-a discutat, vă invit să trecem la punctul doi de pe listă, Biserica.
 
       Pentru că subiectul e foarte vast propun ca punct de plecare câteva idei dintr-un alt comentariu:
 
       2. (realistul) - La mine în Biblie nu am gasit cuvintele:
-PREȘEDINTE
-SECRETAR
-DEPARTAMENT
-DOCTRINA
-MANUAL PT. COMUNITATE
-EXCLUS
-CONFERINȚĂ
-UNIUNE
-DIVIZIUNE
-DEPARTAMENT CU LIBERTATE RELIGIOASĂ
-DEPARTAMENT PENTRU EDUCAȚIE
-DEPARTAMENT PT. ȘCOALA DE SABAT
-DEPATRAMENT PT. TINERET
-TREZORIER
 
      Așadar, vă propun să începem „lecțiunea”: Toți suntem instructori, toți suntem elevi; toată lumea poate pune întrebări și toată lumea are dreptul să răspundă! Cine începe??
 
P.S. Dacă va fi nevoie, îmi rezerv dreptul de a modera discuția, deși aș prefera să fiu un simplu participant.
 
P.S. 2 Pentru viitoarea dezbatere invit pe ionbuciuman sau pe Adelin să propună un nou subiect (din lista de mai sus sau altul, la alegere).

Comentarii   

#1 baze biblicecredulul 27-02-2015 10:27
As dori sa aflu parerea pastorala dar si a adventomanilor din 2 puncte de vedere biblice:
-baza lasata de Domnul pt exzistenta bisericii si felul cum ar fi organizat-o EL daca ar mai fi fost impreuna cu ucenicii,sa zicem inca 20 ani dupa inviere
-viziunea si punerea in practica a ideii de biserica facuta de ucenici dupa inaltarea Domnului
-cum ar arata azi o biserica construita si indrumata de Domnul
-realitatea cruda,nemachiat a a bisericii de azi
#2 pt Credululiluminatul 27-02-2015 11:21
Amice ,

..eu as pune altfel problema.Isus nu a trimis ucenicii sa intemeieze biserici.

Oamenii in schimb au depasit chiar si nr ucenicilor in materie de biserici !!!

Iar faza cu biserica indrumata de Domnul este doar o iluzie !..arata-mi macar una in care sa existe Isus :-x ..de fapt nici n-ar avea cum pt ca El este de fapt ”trei persoane”. ;-)
#3 mai întâi sa intelegem corect ce este bisericaOM-crestin 27-02-2015 11:25
si dupa aceia cred ca vom scapa lejer de prejudecati, frustrarile nu-si vor mai avea putere crea probleme.

1) Adventismu nu este biserica, cum nici orto -cato ori alte confesiuni NU sunt biserica, insa in sânul fiecarei confesiuni sunt nu putine madulare a lui Hristos, dar subliniez; strict individual fiecare crestin este parte a biserici universale a lui Hristos. Nu cred ca ma poate cineva combate in acest punct.

2) Cleru este format in cadru unei instituti ce are ca baza perspectiva ei (dogma(tizare), rolul sau este progresul institutiei si al aparari dogmei. Nu punem in discutie partea materiala (bani), deoarece oricum o vom da.. de bani are nevoie oricine iar o institutie nu-si poate permite "luxu" falimenta financiar. Falimentu conduce la disparitia institutiei.

3) Mai degraba trebuie întreba; ce rol joaca adventismul in societate, care este contributia sa la dezvoltarea teologiei, avem nevoie de adventisti? Eu zic ca NU, adventismul nu are absolut nici o relevanta, teologic este mort din nastere. Disparitia adventismului 8dar si altor culte np imortate din USA), va fi benefica consolidari unui curent protestant de care avem mare nevoie in zilele noastre.

4) Cât timp adventismul din Ro are sutinatori , totii acestia trebuie sa plateasca onorabil salariile personalul, institutia trebuie sutinuta tot de catre acesti sutinatorii. La ce costuri se ridica necesitatile institutiei (mai ales ca detine instituti de învatamânt si-o mass-medie pusa pe roate) , cred ca zecimea ceruta este extrem de putin. Ar fi necesar ca fiecare sutinator sa achite minim 25% din venit. Clerul (militia institutiei), trebuie platitia indestulator ptr a fi motivata apara dogma, nu poti apara o aberatie domgatica numa de dragul conei Nuti...
#4 excelentionbuciuman 27-02-2015 12:01
Biserica
Biserica nu este religie.
Biserica nu este Dumnezeu.
Cu atât mai puţin, Biserica nu este o instituţie mântuitoare.
Biserica nu este nici cel puţin o instituţie în sensul în care cunoaştem o mulţime de instituţii, corporaţii, firme, organizaţii obşteşti.
Biserica este totuşi o instituţie, sau mai precis un sistem social de tip "familie de credinţă"
După părerea mea, membrii bisericii devin membrii atunci când se identifică cu idealurile bisericii şi rămân membrii atâta vreme cât îşi păstreaă această identitate de idealuri. Aceste idealuri îşi au originea şi argumentele în Sfânta Scriptură.
Biserica are o serie de funcţiuni:
KOINONIA adică posibilitatea fiecărui membru de a aparţine unui grup de susţinere şi supotrt şi de a participa la această funcţie eklesiastică.
KERYGMA adică acţiunea de promovare a mesajului Christocentric către fiecare generaţie, limbă şi popor.
DIDACHIA sau responsabilitat ea de a apăra şi transmite filosofia şi stilul de viaţă al Bibliei.
DIAKONIA este funcţia de a sluji comunitatea umană în mijlocul căreia fiinţează EKKLESIA.
Structurile bisericii sunt eficiente atâta vreme cât slujesc acestor funcţii ale bisericii.
Apreciez că în general structurile bisericii sunt rămase în urmă şi cu precădere structurile bisericii adventiste trebuie aduse la zi pentru a nu prejudicia funcţiile ei vitale.
Teoria sistemelor ne învaţă însă că dezvoltarea organizaţională este un demers sxtrem de complicat şi lent.
În consecinţă, acţiunea de reformatoare a bisericii cere multă bătaie de cap. Adventomania poate face un lucru bun în reformarea bisericii, dar motivul nu scuză mijloacele.
Aceasta îmi este declaraţia pe care o susţin şi o semnez:
ionbuciuman.
#5 Christocentricionbuciuman 27-02-2015 12:08
Dacă biserica nu este condusă de Hristos, dacă nu se întemeiază pe învăţătura şi modelul Său, dacă nu slujeşte asemenea lui, are puţine şanse să fie în graţia divină. Biserica poate fi puternică, populară şi infuentă, dar fără Hristos nu este decât o instituţie omenească.
#6 pt ionbuciumancredulul 27-02-2015 12:23
Nu ma asteptam din partea dv.la o lozinca .
Veniti cu ceva texte biblice si o minima interpretare.
Vreti sa dialogam in lozinci si platitudini?
#7 Da sa traiti ! semnati ca pe” vremuri” !iluminatul 27-02-2015 12:32
Citat:
Apreciez că în general structurile bisericii sunt rămase în urmă şi cu precădere structurile bisericii adventiste trebuie aduse la zi pentru a nu prejudicia funcţiile ei vitale.
In numele legii te declar adventist domnule ” Basarab”.. :-x
#8 cooorect!!!realistul 27-02-2015 13:18
Buciumane,daca BISERICA NU ESTE RELIGIE,nu este institutie mantuitoare,ce este CASA DE BINEFACERE,unii cu banii si altii cu beneficiile ????

Nu se poate justifica cu scriptura atatea departamente mancatoare de bani.

Apropos, vezi daca esti curios cate iesiri are din tara M Muntenu de cand e la varf ? spun eu fffff multe.Chiar si acum e plecat .Pe banii cui ????
#9 o parere, douo, ba chiar trei sa fieOM-crestin 27-02-2015 13:35
1) Nu stiu despre ce reformare vorbiti dle (Buciuman), adventismul nu este reformabil, el trebuie ramâne asa cum a fost nascut (mort), pâna-n ziua care nu va mai exista sutinatori acestei farse teologice.

2)In privinta celor care acuza de faptul ca institutia adventista este tocatoare de lovele.. mi se pare normal sa toace bani ca doar asa se tine în viata o institutie, ferice de cine nu da bani a sutine un cal mort. Cine da bani.. sa-i dea cu darnicie si mai mare (minim 25% din venit) daca au convingerea ca fac o treaba buna, este un drept al lor sa sutina si-o vaca crapata nu doar un cal mort.

3) Din nefericire dl Buciuman are convingerea ferma ca cultul d-sale este biserica... convingeri d-sale are suportul majoritati adventistilor..

4) Grupul adventmania nu are cum reforma decât a se rupe total de cultu adventist si demara o miscare autentic protestanta fara absolut nici-o urma de adventism ori np-americanesc.
#10 Asta e culmea...realistul 27-02-2015 13:36
Daca BAZS a ramas in urma cu structurile,car e alta bis mai are atata apart birocratic plus structuri legate de bis ?
-ADRA
-ASI
-CASA PAINII
-CENTRE DE SANATATE
-CENTRE DE ODIHNA
-EDITURA
-RADIO
-SPERANTA TV
-GRADINITE
-SCOLI
-LICEIE
-AMICUS
-EXPLORATORI
-ETC

Toate sunt conduse de pastori,ce va mai trebuie?????? AVIOANE DA AVEM SI AVIOANE !!!Toate pe spatele nostru,chiar nu se vede ca am ramas cocosati ???
#11 BAZS =/= ChristocentricCrichton 27-02-2015 15:12
Citez pe ionbuciuman:

În consecinţă, acţiunea de reformatoare a bisericii cere multă bătaie de cap. Adventomania poate face un lucru bun în reformarea bisericii, dar motivul nu scuză mijloacele.


Prin acea afirmatie inseamna ca sunteti de acord cu faptul ca bisrica are nevoie de niste reforme si trebuie sa isi schimbe calea ? Si daca vedeti Adventomania ca pe un mijloc ce incearca sa produca o schimbare, oricat de mica, puteti explica ce ar trebui sa faca astfel incat sa fie pe placul dumneavoastra ? Sau hai sa va intreb in alt fel. Ati spus ca 'motivul nu scuza mijloacele'. Ce mijloace gresite, din punctul dumneavoastra de vedere, foloseste Adventomania?

Citez pe ionbuciuman:
Dacă biserica nu este condusă de Hristos, dacă nu se întemeiază pe învăţătura şi modelul Său, dacă nu slujeşte asemenea lui, are puţine şanse să fie în graţia divină.


Aratati'mi dumneavoastra o biserica condusa de Hristos, o biserica care urmeaza literal toate invataturile lui si lasa la o parte invataturile evreiesti din VT.

Citez pe ionbuciuman:
Biserica poate fi puternică, populară şi infuentă, dar fără Hristos nu este decât o instituţie omenească.


Aici aveti dreptate dar numai cand vorbim despre prima biserica, cea creata de ucenici si apostoli. Toate bisericile care au urmat si care s'au autoproclamat Crestine doar au emulat o parte din ceea ce Hristos a lasat cat a trait. BAZS il are pe Hristos ? Poate ca da, pate ca nu, nu o sa stim niciodata cu adevarat, si nu, dumneavoastra nu ma puteti convinge ca BAZS il are pe Hristos.
#12 realistu-reOM-crestin 27-02-2015 15:16
trebuie recunoscut faptul ca sunt foarte bine organizati, implicati social (cât de cât), comparativ cu alte culte cu pretenti si cred chiar ca mult mai bogate decât adventisti. La acest capitol am tot respectul , dar tâmpeniile teologice, americanismele lor de cacao ma calca pe nervi. Pacat, au un post tv profesionsit facut dar format din cei mai cretini pastori care se cred buni la toate ca si activisti bolsevici, pe zi ce trece fac emisiuni tot mai excecrabile, pe aceasta tema îi puteti trage la raspundere, a da de pamânt cu ei, dar faptul ca au pus pe picioare invatamântu, media, activitati de interes social, nu cred ca trebuie blamati, sigur si din bani dvs (cotizantilor)
#13 parereMaximus 27-02-2015 15:24
Citez pe credulul:
As dori sa aflu parerea pastorala dar si a adventomanilor din 2 puncte de vedere biblice:


pt credulul si nu numai
sa le luam pe rand

Citat:
-baza lasata de Domnul pt exzistenta bisericii si felul cum ar fi organizat-o EL daca ar mai fi fost impreuna cu ucenicii,sa zicem inca 20 ani dupa inviere
nici o biserica din ziua de azi nu intelege un principiu atat de simplu enuntat de Isus si asta cred ca ar fi baza citez(parafrazez):

"Biserica a fost facuta pentru om si nu omul pentru biserica"

biserica vrea ca omul sa se sacrifice ca sa existe ea, cand principiul lui Isus este ca ea ar trebui sa se sacrifice ca sa existe OAMENI.

Citat:
-viziunea si punerea in practica a ideii de biserica facuta de ucenici dupa inaltarea Domnului
pe acest pamant nu cred ca mai este realizabil, dar ne bucuram cand ne intalnim :)

Citat:
-cum ar arata azi o biserica construita si indrumata de Domnul
cand real sau virtual intalnesti un OM, aceea este biserica, nu-i asa? :)

Citat:
-realitatea cruda,nemachiata a bisericii de azi
oricat ar incerca omul sa toarne E-uri si conservanti pe doctrine si dogme, ele tot se strica si ca orice lucru stricat...pute.

eu in 4 ani de AZS am invat si lucruri frumoase pentru ca ele exista, partea trista este ca acest frumos isi pierde relevanta in fata putorii dogmelor

notiuni ca "odihna lui Dumnezeu" sau "scoala" sunt frumoase si adevarate daca ar fi lasate sa lumineze constiinta omului
#14 pt realistcredulul 27-02-2015 15:39
Realiatul a scris:

"...dar faptul ca au pus pe picioare invatamântu, media, activitati de interes social, nu cred ca trebuie blamati, sigur si din bani dvs (cotizantilor)"


Nu ai sub nici-o forma dreptate.
Niste activitati sau instititii ,onorabile de altfel,care sint conduse excrecrabil,de submediocri ,care promoveaza submediocritate a,neptismul si unde se sifoneaza o multime de bani ,NU E DE LAUDAT.


"..trebuie recunoscut faptul ca sunt foarte bine organizati..."i n rele poate da,in mulsul banilor da,in aburit credinciosi da,,,,,,,mai adaugati si voi...
#15 pt om crestin-eratacredulul 27-02-2015 15:46
Scuze realistului,era pt om-crestin.Chia r ma mirasem ca preaii laudai :D
#16 om crestin;realistul 27-02-2015 16:03
Poate nu stii ca pastorii azs sunt multilateral dezvoltati,si deaceia numai din randul lor se promoveaza in toate institutiile,in diferent de profil.
Numai la noi calificarea de pastor poate inlocui toate calificarile posibile din lume,chiar si de aviator,dar nu au avioane...

Te baga in fundul iadului astfel de oameni cu asa mentalitati si procedee.

Pentru siguranta secretelor si manuirii banilor la toate nivelele, se angajeaza decat pastori,indifer ent de calitatea serviciilor.
#17 ...paturi procustieneMaximus 27-02-2015 17:02
ca o completare

bisericile din ziua de azi sunt un fel de paturi procustiene in care omul este alungit, scurtat, taiat, mutilat doar ca sa incapa in biserica.

in biserica nu merita sa mai pui suflet, singurul loc unde a meritat si va merita sa pui suflet este omul.
#18 bine spus Maximus,realistul 27-02-2015 17:20
am facut din biserica un scop,in loc sa facem un misloc pt a junge scopul pe care Isus ne-a invatat.

Am o singura intrebare; de ce la nivel de Bucuresti cu cele 18 biserici de crestini,ce se bat cu caramida in piept ca au tot adevarul,120 DE COPIII,DORM IN CANALE ?

Rusine, de 1000 de ori rusine,chiar nu se poate face ceva, ca aproapele nostru sa nu doarma cu sobolanii ,cainii si pisicile laolalta?

Sa nu ne mai dam rotunzi ca nu CUNOASTEM PE ISUS!!!LAUDAROS II DE ZIUA SAPTEA !!!

Ca miristea o sa ardem in focul gheenei!!!
#19 ionbuciuman a spus;realistul 27-02-2015 17:57
Biserica este o institutie,sau sistem social de tip''familie de credinta''.

Am o itrebare pt tine ,stii ca in familia ta(biserica ta) o sora pe nume MONICA DUMVRAVA,nu mai vine la adunare de 3 ani,si nimeni nici chiar tu nu ai dat macar un telefon? Ce fel de pastor esti???
#20 Biserica = oamenii ce se aduna la un locMirela 27-02-2015 19:09
1 Corinteni 1:1-3
1  Pavel, chemat să fie apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, şi fratele Sosten,
2  către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, către cei ce au fost sfinţiţi în Hristos Isus, chemaţi să fie sfinţi, şi către toţi cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor şi al nostru:
3  Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos!

1 Timotei 3:15  Dar dacă voi zăbovi, să ştii cum trebuie să te porţi în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului cel viu, stâlpul şi temelia adevărului.
#21 pt mirelacredulul 27-02-2015 19:49
A avut de a face "biserica=oamen i ce se aduna la un loc" cu vreun stil de organizare-1 sub indemnul Domnului,2 sub indemnul ucenicilor?
#22 realistule...OM-crestin 27-02-2015 20:16
ca-m ai prea mare dreptate ca sa te mai contrez..
#23 bisericanaivul 27-02-2015 22:25
Biserica este o societate în care oamenii trăiesc după principiile Împărăţiei lui Dumnezeu enunţate de Isus în Evanghelii şi în special în Predica de pe munte.
Numărul minim de membri este doi (Mat. 18,20).
Cei care alcătuiesc biserica au foarte multe lucruri în comun dar ceea ce-i defineşte primordial este dragostea (Ioan 13,35).
Misiunea bisericii este de a face ucenici şi de a-i educa în spiritul principiilor Împărăţiei (Mat. 28,19.20).
Scopul bisericii este de a forma oameni maturi (Efes. 4,13).
De aceea eu văd biserica mai mult ca o şcoală decât ca un templu, un loc (nu neapărat fizic) unde înveţi ceea ce nici o şcoală din lume nu te învaţă – cum să devii OM.
„Descoperindu-l pe Dumnezeu, Isus ne-a arătat cum să fim oameni şi că a fi om este suficient”
#24 Între ideal și realitateSpartan 28-02-2015 05:57
Naivule, nu ești deloc naiv. Ai surprins excelent calitățile pe care trebuie să le îndeplinească o biserică pentru a fi... biserică. Îmi place cum vezi adevărata biserică, iar pentru a face diferența o să suprapun ideile tale peste realitatea adventistă contemporană:

Citat:

Numărul minim de membri este doi (Mat. 18,20).

Pardon, numărul minim este să ai Conferințe în cât mai multe țări din lume. Când spui „Biserică” trebuie să te gândești la misiunea globală și la răspândirea Evangheliei la orice ființă. Așa am fost mințiți și încă suntem mințiți să credem.

Nu sunt contra propovăduirii Evangheliei oriunde pe glob, dar eu văd biserica altfel: comunități locale puternice, cu pastor (dacă vor!!!), cu finanțe, cu comitete de inițiativă, eventual afiliate la o Conferință de Biserici în fiecare țară. Iar la nivel mondial poate exista un for reprezentativ care să propună proiecte, nu să dea ordine!

Citat:
Cei care alcătuiesc biserica au foarte multe lucruri în comun dar ceea ce-i defineşte primordial este dragostea (Ioan 13,35).
Marea majoritate a creștinilor de azi au în comun necesitatea de a le fi umplut golul sufletesc cu surogate tip slujbe / predici, rugăciuni publice, pască, anafură, cină, agheazmă, botez șamd. Dragostea e sublimă dar lipsește (aproape) cu desăvârșire!

Citat:
Misiunea bisericii este de a face ucenici şi de a-i educa în spiritul principiilor Împărăţiei (Mat. 28,19.20).
Educarea în spiritul principiilor Împărăției trebuie făcută în toate domeniile care ne definesc ca oameni, adică să trăim frumos viața asta care ne este dată. În schimb biserica ne consumă o zi pe săptămână pentru a se scoate pe ea în evidență. Eventual se prezintă la infinit Isusul, dar nu metoda practică de a deveni asemenea Lui.

Citat:
Scopul bisericii este de a forma oameni maturi (Efes. 4,13).
Mă doare că trebuie să o spun: Scopul BAZȘ este să formeze adolescenți. Adică oameni suficienți de puternici ca să muncească și să producă bani, dar insuficient de maturi ca să gândească singuri.

Citat:
De aceea eu văd biserica mai mult ca o şcoală decât ca un templu, un loc (nu neapărat fizic) unde înveţi ceea ce nici o şcoală din lume nu te învaţă – cum să devii OM.
Excelent, așa ar și trebui să fie. În schimb eu văd biserica precum un loc în care să se descarce sacul cu frustrări religioase. Nu te învață să devii om, ci încearcă să te facă sfânt, ceea ce este imposibil. Doar cei care vor ști să fie oameni, vor deveni sfinți!
#25 Masa tehnică admisăSpartan 28-02-2015 06:16
Am umblat săptămâna trecută prin actele mașinii deoarece mi s-a expirat rovigneta. Și ochii mi-au zburat peste datele tehnice, dintre care două mi-au sărit în ochi: masa proprie și masa maximă autorizată. Scăzând una din alta poți ști apoi cât poate căra mașina ta.

Noul nostru subiect de discuție m-a dus cu gândul la mașină și am făcut o comparație: cât consumă o biserică pentru ea și cât rămâne pentru „capacitatea utilă” adică pentru a transporta oamenii către Dumnezeu.

Nu am date financiare la zi pentru a spune cum stau lucrurile din acest punct de vedere, dar sunt sigur că o mare parte din energia bisericii se consumă pentru biserică. În loc să fie un autobuz în care, cu un singur motor și cu un singur șofer poate duce 100-200 de persoane, biserica este mai degrabă o navă de croazieră în care echipajul (mai mic) consumă din resurse mai mult decât mulțimea turiștilor pe care-i transportă.

Concret, din 100 de lei-zecime plecați din buzunarul unui om, la el nu ajung înapoi decât 2-3 lei, sub forma unor predici sau a unei vizite anuale.

Dacă acești bani ar ajunge în educația altora, mulțumirea ar fi la fel de mare, dar nu se întâmplă nici așa ceva: „educația” nu înseamnă a-l pune pe om în contact cu Divinul, ci de a-l pregăti să devină un viitor contribuabil docil, care să perpetueze viața acestui mamut birocratic numit biserică

Pentru orice leu depus la biserică, angajații ei trebuie să se străduiască să existe măcar un ban plus-valoare, care să se întoarcă la membrul respectiv sau la altcineva. În schimb, am convingerea că procentul este subunitar: Biserica nu produce plus-valoare ci sub-valoare.

Pur și simplu consumă mai mult decât produce și trăiește doar pentru că există fraieri care să o „subvenționeze” cu zecimi și daruri

Dragi contribuabili de ziua a șaptea, banii voștri merg (cu voia voastră) într-o gaură fără fund, asta e realitatea!
#26 $$$$JEAN 28-02-2015 06:19
Orice calcule ai face sistemul iese pe +. E asa de profitabil ca se inmultesc trintorii si se golesc bisiericile.
Periodic se trezesc unii trintori si mai pomenesc de reforma, insa nu tine mult.
#27 Propun subiect de conversatieendtimestory 28-02-2015 14:49
Double standards

Standard dublu - preferentiat in functie de interes personal.
#28 propun subiect de "conversatie"credulul 28-02-2015 17:12
Despre "revopsiti".
#29 standard dublu ?NIMENI 28-02-2015 20:29
Spartan a scis: (in articol)

1. (ionbuciuman)- „Eu nu pun nimic şi nu pun pe nimeni alături de Isus Hristos. Am spus doar, şi repet, TOATE au semnificaţie în El şi Pentru El: Creaţia, Biserica, Sabatul, Sanctuarul, Slujirea pastorală etc.”

N.

La cele scrise de ionbuciuman despre Isus discutia poate fi una controversata.Adevaratul punct litigios este tonul negativ despre Isus din referirintele extra biblice si cel pozitiv dat de Biblie.

Primul punct de discordie poate incepe cu Ioan 8:41 din Biblie si ceea ce gasim in Hullin 2.22 sau Talmudul de la Ierusalim; Shabbath 14d etc care se refera la minunile facute in numele lui Yeshua ben Pantera.
#30 Banidaniel 28-02-2015 21:09
Citez Adi.T

Concret, din 100 de lei-zecime plecați din buzunarul unui om, la el nu ajung înapoi decât 2-3 lei, sub forma unor predici sau a unei vizite anuale.

Dar din 9 milioane de euro cat aduna biserica intr-un an cat ajunge ?


http://www.curieruladventist.ro/phocadownload/arhiva_curier/CA_2014/ca_12_decembrie.pdf
#31 invitatiecredulul 28-02-2015 23:02
Inainte de intilnirea adventomanilor de pe 5 aprilie sintem invitatati pe 14 Martie la un parastas cu ocazzia comemorarii EGW (1827-1915)
Evenimentul va avea loc in incinta ITA Cernica la invitatia Departamentu Spiritului Profetic.
Nu veniti cu mina goala sigur se va face colecta.
#32 biserica micănaivul 01-03-2015 00:47
O caracteristică comună a celor care postează aici este nemulţumirea faţă de sistemul BAZŞ şi căutarea după o alternativă funcţională la actualul sistem. Dacă în ce priveşte prima parte există o abundenţă de critici, în mare parte întemeiate, la partea de soluţii alternative sunt puţine idei bune de pus în practică.

Personal, sunt de ceva vreme în căutarea unui model de biserică care să corespundă standardului biblic şi în acelaşi timp să fie relevantă pentru sec. 21.

Sunt sceptic în ce priveşte posibilitatea de reformare a actualului sistem. Bisericile actuale sunt în cea mai mare parte disfuncţionale, iar unele sunt aproape moarte.

Biserica, aşa cum înţeleg eu, este un organism viu, sănătos, funcţional, capabil să îndeplinească o anumită misiune.

Soluţia ar putea să vină din iniţiativa privată a unor persoane cu viziune, dinamice, înzestrate, mature spiritual, care să ia în serios misiunea hristică. Un număr mic de astfel de persoane care se unesc pentru închinare, părtăşie şi slujire alcătuiesc o „biserică”, care poate fi mai eficientă decât o biserică de 200 de membri care stau pe scaune sabat de sabat şi aşteaptă decretul duminical ca să poată dovedi atunci cât sunt ei de credincioşi.

Această grupă mică (noua biserică) îşi va asuma o misiune pentru lume în acord cu înzestrările, abilităţile şi chemarea pe care o simte fiecare de a sluji anumitor nevoi ale oamenilor. Nevoile şi oportunităţile de slujire sunt nelimitate. Slujirea voluntară, dezinteresată şi făcută cu iubire va îndrepta privirea oamenilor spre Isus şi nu spre o anumită organizaţie religioasă.

Personal, experimentez de aproape doi ani o astfel de lucrare şi satisfacţiile sunt mari. Şi am avut surpriza să întâlnesc oameni „din lume” dispuşi să facă voluntariat, în timp ce fraţii noştri n-au timp pentru aşa ceva, fiind prea ocupaţi să strângă averi şi din când în când să predice că „vine Domnul”.
#33 pt naivcredulul 01-03-2015 09:55
Ai scris:

"Personal, sunt de ceva vreme în căutarea unui model de biserică care să corespundă standardului biblic şi în acelaşi timp să fie relevantă pentru sec. 21."


Care standard? Cel al Domnului?EXEMPL UL"Biserica a fost facuta pentru om si nu omul pentru biserica"Sau cel apostolic? EXEMPLU "pe acest pamant nu cred ca mai este realizabil, dar ne bucuram cand ne intalnim "
Sursa:Maximus"Biserica, aşa cum înţeleg eu, este un organism viu, sănătos, funcţional, capabil să îndeplinească o anumită misiune"


Aici intradevar esti naiv."Personal, experimentez de aproape doi ani o astfel de lucrare şi satisfacţiile sunt mari. Şi am avut surpriza să întâlnesc oameni „din lume” dispuşi să facă voluntariat..."


Poate nici n-ar mai trebui sa cauti,deja esti unde trebue ,unde te simti inplinit,linist it...vb.Domnulu i ...lasa mortii sa-si ingroape mortii
#34 propunereAdelin Platica 01-03-2015 10:00
Propun ca primul subiect sa fie "Cine este Dumnezeu?"Este Atotputernic, este un Dumnezeu personal sau nu? Cred ca daca nu intelegem bine acest subiect, sau nu stabilim de la inceput ce loc ocupa Dumnezeu in dezbatere, degeaba vorbim despre biserica, doctrina, zecime, pastori etc.
#35 pt adelincredulul 01-03-2015 10:37
De ce trebuie sa avem niste opinii de baza?
De ce neaparat gindesti in termenii"evanghelizarii"?
Nu cred ca vb unor "novici" aici,chiar daca avem pareri diferite.
"Dezbraca"haina pastorala,aici toti sintem egali.
#36 costructie pe stanca ...realistul 01-03-2015 10:50
Adeline ai pus punctul pe i.Daca nu stim cine este Dumnezeu,si cum se implica la nivel macro si micro,construct ia noastra este fara temelie solida si in pericol de prabusire.
Dumnezeu este atat de mare sau atat de mic in functie de credinta noastra a fiecaruia in parte ,si a experientele facute cu EL si prin EL.
Personal am avut ezperiente cu Dumnezeu,si cred ca se implica in lucrurile mici ale vietii noastre,dar si si in lucrurile mari pe care unele nici nu le vedem .

PS;sa nu avem pretentia ca vom reusi acum sau vreodata sa cunoastem totul despre Dumnezeu,ar fi o incumetare sa nu-L lasam pe Dumnezeu sa fie si sa ramana Dumnezeu .
#37 contradictii pt realistcredulul 01-03-2015 11:14
"sa nu avem pretentia ca vom reusi acum sau vreodata sa cunoastem totul despre Dumnezeu,ar fi o incumetare sa nu-L lasam pe Dumnezeu sa fie si sa ramana Dumnezeu ."


Spui sa punem o baza dar sa nu ne incumetam sa zicem ca-L cunostem bine pe Dumnezeu.
Cunoaterea de Dumnezeu e subiectiva si difera mult de la om la om.
Cunoasterea de Dumnezeu inpusa de biserica e una di radacinile raului exzistent in lume.
Biserica cel mukt ne poate trasa diferite moduri de a-L percepe pe Dumnezeu
#38 eu cred ca contul "naivu"OM-crestin 01-03-2015 12:09
a pus pe tapet aspecte de importanta privitor la directia biserici. Nici eu nu cred ca crticiile vehemente limitate la bani si cler rezolva lacunele. Dvs aici sunteti limitati la cultul dvs, inca sunteti robi dogmei adventiste, limitindu-va la reforma cultului in care v-ati nascut. Nu gânditi universal, nu vedeti biserica universala a lui Hristos, trupul lui Hristos, dvs sunteti limitati la madularul artificial creat care nu mai are functionalitati cum dealtfel niciodata nu-a avut.

Cât timp sunteti robi dogmei din care proveniti va asigur; nu veti reusi demara absolut nici o reforma, cel mult veti demola sistemul pe care-l biciuiti fara a si pune in loc ceva viabil ptr ca tot in cerc va veti învârti datorita dogmei in care ati fost prinsi.

Nu cred ca cauza se afla intr-e evolutionsiti si cretionisti, nu vad in aceste divergente o cauza serioasa de conflict ci dimpotriva o gasesc secundara lipsita de valoare aceasta tema.

Se vorbeste de necesitatea unor oameni cu viziune care sa demareze reformele, prin care Dumnezeu sa revigoreze biserica. Dar din observatiile mele si pe acest blog , asemenea oameni nu au înaintea lor pregatit terenul , teren care-l vad in lucru la nivel global, ptr ca nu poti demola fara avea si-un proiect viablil, resurse reconstrui. Astfel de unelete pregatite de Dumnezeu ptr a fi capabile revigora biserica le vad existenta cea ce ma face sa cred ca este chestie de timp pâna ce vor fi scoase si puse la lucru de Dumnezeu.

As vrea sa va atrag atentia ca ; absolut toate cultele existente vor cadea, adventismul dvs ca si celelate culte fie majoritar ori minoritare vor avea doar douo cai, fie alatura vizionarilor topindu-se in nouo forma bisericeasca real renascuta si cu forta majora la nivel mondial (mai degraba invizibil) fie alege calea pe care au si ales si-n care deja activeaza ce va sfârsi in scuiparea lui Hristos, deci laodicizarea globala a institutiei ce va avea si ea un puternic impact.

Biserica lui Hristos este mai degraba invizibila decât vizibila, aceasta biserica, turma foarte mica a înteles rolul pe care-l are si-l face, fara aceasta biserica constienta si activa subteran toate lucruile ar lua-o razna, abia când acesta piedica va fi luata se va arata si antihrist, putându-se materializa si uni cu oameni (ingeri cazuti, extraterestri de care se tot vorbeste). Lupta nu se da contra institutilor religioase ci prin ele si asa-zisi reformatori se cauta scoate capetele membrilor biserici invizibile a lui Hristos ptr ai elimina fie brutal fie laodiciza ptr a se facilita materializarea duhurilor rautati, unirea "fiilor" lui Dumnezeu cu ficele oamenilor, aici nu este vorba de un act sexual.

In aceasta biserica invizibila exista adventisti, orto, catolici, baptisti, penticostali, evanghelisti care nu stiu uni de alti dare pe care Sfântul Duh îi foloseste neâncetat intr-un lant bine legat. Orcare dint-re noi comentatori poate face parte din acest trup, uni pot constientiza alti nu. Detali mai multe nu pot a va da, nici nu trebuie sa le stiti in cazul care fie constient ori nu sunteti parte din acesta biserica invizibila, cine este constient tace, nu vorbeste, nu trâmbiteaza si de vrea nu va putea.

As mai spune un aspect, un singur membru al acestei biserici invizibile, ori mai bine spus prin el, se pot mânuti de la un mic nucelu de 1-2 pâna la cca un milion, ba as indrazni spune pâna la o cetate întreaga va fi mântuita. Stiu, dvs np-americani, respingeti brutal aceasta posibilitate, ptr ca confundati rolul biserici, celui ales din pântece ori dinante de întemeierea lumi (vezi Pavel), cu gloata mântuita in final, nu ati înteles cum va functiona judecata finala , rolul ce il vor avea acesti neânsemnati azi la acea judecata. Biserica ca si evrei a fost deviata de la tinta, cultele existente au rolul mentine confuzia si a mentine imaginea falsa despre Dumnezeu, pe care fiul cel mare a inocluato fiului celui mic, intre zei pagâni si dumnezeu provaduit de aceste culte nu este nici o diferenta. Cu toate acestea, Dumnezeu a lucrat subtil si prin aceste forme deviate din cauze mult mai înalte fiind fortat sa ingaduie aceste forme tocmai ptr a mântui si gloata, altfel unu nu ar putea fi mântuit.

Pierderile ce le vor suferi cei care au format cleru confesiunilor si care nu si-au facut treaba sunt egale cu iadul, vesnica le va fi regretele ca au ratat acumula pietre nestemate (poziti in conducerea universului), mântuirea si-o vor pierde doar o singura categorie, care pare lua nastere in zilele noastre , deacieia nici Dumnezeu nu scoate la bataie oameni grei ptr a proteja pe cât mai multi cu putinta ptr a sfârsi mântuiti.
#39 pt credulAdelin Platica 01-03-2015 12:24
Imi pare rau ca dai cu totul alte sensuri cuvintelor mele. Imi citesti gandurile dar nu citesti ce trebuie. Am observat asta in majoritatea comentariilor tale. Poate ca exprimarea mea nu este prea clara.
#40 pt adelincredulul 01-03-2015 12:41
Ai dreptate, si ,si.
Si reciproca e valabila.
Chestia e ca si unii si altii parem a fi "incordati" intradevar putina "destindere" nu ne-ar strica.
Voi nu "prea pastori" noi nu "prea contra"
#41 inca o ideieOM-crestin 01-03-2015 13:02
Recomand fiecarui crestin indiferent de confesiune duce in camaruta sa si ruga pe Dumnezeu revela rolul sau, constientiza lucrarea ce o are de facut cât timp se mai afla in trup. Vreau sa va asigur; un pastor cât ar fi el de instruit si puternic social NU are un rol mai mare decât cel mai neânsemnat membru dar care si-a înteles rolul, alegerea de catre Dumnezeu dinainte de întemeierea lumi, aceasta alegere trebuie înteleasa la justa ei valoare, va aisgur, veti ramâne uimiti in ziua in care veti fi înteles adevarata misiune.

Ideia misiona cu orce pret pe calapod np-americanesc printre asa-zisi cazuti este o aberatie, in realitate indivizi sunt adusi intr-un tarc confesional si deviati de la misiunea la care au fost chemati, alesi de Dumnezeu, aceasta este cauza centrala ptr care biserica se afla unde se afla.

Mântuirea individuala si-a lumi este un proces ce va lua sfârsit doar când acesta lume va fi desfintata , inghitita de vesnicie, reintegrata in Dumnezeu, rol pe care il are Hristos a uni cu Sine (Dumnezeu ), toate din cer, de pe pamânt si de sub pamânt. Ideia np cum ca lumea este pierduta iremediabil este o eroare fenomenala, lumea toata se îndreapta spre unirea cu Dumnezeu, numai ca dat fiind starile de prunci , copi si nematurizarea majoritati mai ales crestini, Dumnezeu este fortat actiona prin forme hibride. Bunaoara, np-american a avut si el un rol in istorie, in lucrarea lui Dumnezeu, acest rol urmeaza incheia, el nu mai este compatibil cu gradul de evolutie a indivizilor. Nu poti provadui Sfânta Evanghelie daca nu ai fost trimis, ce inseamna aceasta trimitere in zilele noastre.

Pâna mai ieri /secolul trecut/ se prindeau tot felu de pesti, a prins si adventismul tot felu de pesti, toate confesiunile au participat la aceasta actiune de prindere a pestilor de diferite nuante, pescuirea se facea cu ustensile precare din lipsa tehnologiei (întelegeri, instruiri), azi pescuirea se face industrial, exceptie fac doar cei ce practica pescuitul sportiv, de agrement, asadar; un pescar din perioada veche a tehnicilor primitive nu mai este compatibil si chiar nu-i mai este permis pescui unde vrea si când vrea. Ce doresc spune;

Nu te poti duce provadui Evanghelia fara temeinice cunostinte a limbilor greaca si ebraica, fara o vasta cultura, cunoastere amanuntita a culturi in care Hristos a expus pildele, mesajul sau strâns legat de cultura vrem si zonei. Peste toate acestea mai trebuie si Sfântul Duh revela profunzimea, da viziune, daca vreti dar profetic nu de anuntare a distrugerilor ci al semnificatilor profunde, al revelari realei fete a lui Dumnezeu, care daca este Dumnezeu Viu si Adevarat, ce si-a dat pe propriu Fiu rastigni ptr noi, care este Dragoste desavârsita, ori este astfel ori NU mai este Dumnezeu ci doar o inventie omeneasca, un zeu fioros de care bine face lumea ca se desparte si-l respinge, vb in cazul care este un zeu sângeros, care nu are puterea mântui bietu om cazut intre tâlhari decât tot pe victima o condamna si vesnic... Hai sa va dau un exemplu;

Biserica instutionalizat a, crestini provaduiesc o aspra , fioroasa judecata finala a lui Dumnezeu asupra lumi, a perzaniei vesnice ptr toti cei care au respins pe Hristos Ni se provaduieste cataclisme , moarte, durere si suferinta neâncetata atât aici pe pamânt cât si-n vesnicie. Câti teologi ce au pretenti fi calauzitori turmei au înteles si provaduit la justa ei valoare aceasta judecata finala? Sincer va spun, eu doar pe S.P l-am auzit odata amintint in treacat (fara a detaila), la ce se refera aceasta judecata. Ma îndoiesc ca pastori, preoti, teologi astia ce sunt instruiti temeinic sa nu fi înteles adevarata semnificatie, dar nu-o provaduiesc deoarece le este interzis de sistem , ptr a fi stapâni pe mase. Stie oare cineva ce rol va avea un crestin care la primit pe Hristos aici pe pamânt la aceasta judecata finala? Cunoasteti scripturile si tot va rataciti ori sunteti dusi in ratacire , tinuti in ceata ptr a nu va face misiunea ce o aveti de facut, NU, nu este doar aceia de-a evangheliza si faca o lume mai buna, ea a fost (lumea), transofrmata fundamental. De hristos au cunostinta mai toate neamurile, mai ales cele deja evanghelizate, care trebuie constientiza rolul , motivul alegeri speciale. NU, nu pot fi totii oameni atrasi la Hristos, Hristos vorbeste de o turma mica ci nu de una globala, nici in cele mai bune vremuri a americi si europei crestine nu a existat turma mare ci una mica, invizibila, cea vizibila a fost miscarea de masa, azi este ateismul, extraterismul, vrajitoria, spre acelea se duc masele.
#42 concluzia finalaOM-crestin 01-03-2015 13:50
Doar inc lipa care fiecare crestin, real ales de Dumnezeu isi va fi înteles rolul si va intra in lucrarea ptr care a fost ales si biserica va cunoaste autentica reforma, va capata profunzime si, nemaurile, pagâni vor da navala la Hristos, se va împlini profetia care spune ca toate nemurile isi vor aduce aminte de Dumnezeu si-l vor cauta, lauda, i-se vor închina, recunoaste suprema autoritate. Dr aceasta nu va fi înainte de marea amagire a tuturor neamurilor, deoarece numai dupa ce te lovesti cu capul de pragul usi il vei ocoli pe viitor. In alta ordine de idei; sa nu se omita ca omenirea toata este un prinsi de razboi, razboiul cosmic. Psalmi la prima vedere par limita la vrajmasi trupesti, blestemele expuse in psalmi adesea au fost transferate tot asupra nenorocitilor, prinsilor de razboi (oameni), in realitate crestinismul trebuia întelege si explica ca acolo este vorba de duhurile rautati împotriva carora suntem chemati lupta ci nu a bietilor oameni. Ideia de pacat este si ea mistificata, consectintelor pacatulu i-se atribuie pacat de moarte, cea ce nu este asa... Bunaoara, betia, curvia aspru condamnate nu sunt pacat ci consecinta pacatului, dar ce este pacatul? Nu este oare deviere de la tinta?

Dumnezeu a facut toate lucurile bune, iar când a incheiat si pe om a spus, fff bune. Ce inseamna asta? Mult si profunde semnificati ce trebuiesc intelese duhovniceste la justa lor valoare, vedeti neghina semanata, identificati corect aceasta neghina in chiar trupurile dvs si veti constata ca desi sunteti crestini practicanti neghina va creaza nu putine probleme, ptr ca ea nu-a fost inca smulsa din noii, fiecare dintr-e noi. Abia atunci veti pricepe drama omului, abia atunci veti iubi cu adevarat pe cel mai mare pacatos, dar ma tem ca nici dragostea nu ati priceput-o cum se cuvine desi, numai de ea vorbiti de a ajuns o arama zingazitoare in gurile dvs.

Cel mai mare scandal ptr om este Dragostea lui Dumnezeu, nu poate fi aceptata de om deoarece este "nedreapta" ptr om, poate cea mai mare "nedreptate" este dragostea lui Dumnezeu, deacieia a si fost mistificata si greu de înteles de om. Eu nu am auzit nici un cleric vorbind in detaliu de aceasta dragoste scandaloasa, si nici nu poate vorbi daca nu-i dat de la Sfântul Duh.

Daca doriti reforma, reformati-va dvs insiva si dupa aceia veti fi pusi nu de oameni ci de Sfântul Duh in lucrarea ptr care va pregatit din pruncie. Lasati cleru face ce doreste, o parte face treaba buna, din acest cler nemernicit Dumnezeu a scos si unelte de lucru ce au reformat autentic biserica. Va avertizez; daca Dumnezeu v-ar da in aceasta clipa un cler plin de Sfântul Duh, cu puteri apostolice, absolut toti, inclusiv eu, sunteti si sunt, in pericol pierde mântuirea! In acest punct sunt lucuri grele de spus pe care nu le veti primi daca le voi detaila. Obligati cleru sa spuna adevarul evangheliei, ci nu al americanilor, nici al adventistilor care nu este adevar evaghelic ci eroare fundamentala, neghina ptr a mentine confuzia si reticienta fata de Dumnezeu
#43 nu aruncati cu pietrecredulul 01-03-2015 15:01
Hai sa va spun o chestie de care s-ar putea unii din voi da ma "trageti de par"sau sa-mi trageti o "scatoalca".
Aici pe advenromania sint in biserica mea cu spartanu,adelin ,maximus,realis tu,iluminatu,en dtimestoey,beni amin,ionbuciuma n,mihaelaC,SI TOTI ceilalti membrii de pe aici.
Pe 15 februarie la RinHotel am fost in biserica mea.
Aici unde vietuiesc ma simt in biserica mea,comunitatea mea.
Oriunde ma aflu,cu oricine conversez ,cu oricine relationez,ince rc sa-l iubesc,nu stiu daca si reusesc,ma straduiesc poate voi reusi.
#44 like pt credulAdelin Platica 01-03-2015 20:43
Credulule, cu vorbele astea m-ai cucerit. Poate ca nu suntem chiar asa de diferiti in cele din urma :)
#45 like pt credululrealistul 01-03-2015 22:45
Scuze Adelin esti al doilea eu sunt primul cucerit,si a dovedit si cu fapta ,nu numai cu vorba ca altii. Cinste lui !!!
#46 like creduluMaximus 01-03-2015 23:53
nah ca ai zis-o :).

ps: fain martisor!
#47 wouOM-crestin 02-03-2015 10:07
sa înteleg ca pe acest blog sunt intr-o biserica? Nu, nu ma deranjeaza ideia, poate fi si-o forma bisericeasca dat fiind ca este formata din crestini care (sper), sa fie puternic ancorati in Hristos, dar din observatiile mele pe acest blog exista serioase îndoieli privitor la Hristos, reusita adventista (np-americanesc ), sa produca nu atei ci mai degraba indivizi scârbiti nu doar de biserica (cult) ci si fata de Hristos, de Dumnezeu. Asa si comunisti au avut biserica lor.

Nu, nu doresc critica mesajul contului "credulul" am aprecieri sincere fata de acest om, este un tip de treaba care are si el drama lui traita intr-o comunitate complect deviata care persita in aberati si alte murdari lumesti ca sa nu le zic de sorginte ...

Chestia cu iubirea... hm.. ma mir ca nu aveti reper solid verifica concret daca iubiti cu adevarat apropele ori nu. Va asigur, de mute ori nu constientizam iubirea fata de Dumnezeu si aprope deoarece cum spuneam intr-o postare mai sus, habar nu avem ce este dragostea, o confundam, vb de dragostea divina nu cea izvorâta din necesitatea uni douo suflete (barbat-femeie) , care si acesta la rând-i este mistificata, gresit înteleasa.

Nu-mi cereti detali deoarece nu le dau din douo motive, unul, doresc obliga gândi, cauta singuri raspunsu, mai bine spus; forta ruga pe Dumnezeu sa va reveleze cum mi-a fost si mie revelat prin Sfântul Duh, si-al doilea motiv este ca nu doresc da pastorasior dvs idei pe care sa le tipe la amvoane ca si cum ar fi ingerasi cazuti din cer, in plus de-asta, in guritele lor suna orcum ca o arama zinganitoare ce râciei pe timpane rau de tot auditoriu.
#48 Atentat la limba romana !Mirela 02-03-2015 11:31
Pentru a comunica in scris este nevoie de macar "douo" clase terminate altfel ne "râciei pe timpane rau de tot auditoriu" .
"Ideia ieste ca cu" biserica te poti obisnui, cu limba romaneasca trebuiei sa te didai altfel "suna orcum ca o arama zinganitoare ce râciei pe timpane rau de tot auditoriu".
"complect deviata care persita in aberati si alte murdari lumesti".
"Chestia cu iubirea... hm.. ma mir ca nu aveti reper solid verifica concret daca iubiti cu adevarat apropele ori nu. Va asigur, de mute ori nu constientizam iubirea fata de Dumnezeu si aprope deoarece cum spuneam intr-o postare mai sus, habar nu avem ce este dragostea, o confundam, vb de dragostea divina nu cea izvorâta din necesitatea uni douo suflete (barbat-femeie) , care si acesta la rând-i este mistificata, gresit înteleasa."
Urgent avem nevoie de dictionar roman - om-crestin !
#49 bucurosileomduc etoatecredulul 02-03-2015 14:54
Zisei eu ca o sa primesc niscaiva "palme" , acu mirelo sa te "urasc" sau sa-ti intorc obrazu.
Mirelo n -oi baga eu bine destele pa tasatura si chiar nu am vrut sa dau vreo lectie de "dragoste "cuiva ,chiae daca oi fi eu ultimul om de pe aici.
Cit despre dragoste ea este perceputa si pusa in practica asa cum o intelegem fiecare,e precunm amprenta,e unica in exprimare pt fiecare.
Biserica care vrea sa ne invete cum sa iubim habar nare despre ce vorbeste


Like-urile celorlati le-am trimis unde trebue,stiti voi!
#50 bucurosileomduc etoate 2credulul 02-03-2015 15:34
Mirelo luasem aspra mea si gresealile lui om crestin ca nici eu nu-s mai breaz ca el
#51 Buciuman are dreptatebeniamin 02-03-2015 15:36
Ioan Buciuman

""Dacă biserica nu este condusă de Hristos, dacă nu se întemeiază pe învăţătura şi modelul Său, dacă nu slujeşte asemenea lui, are puţine şanse să fie în graţia divină. Biserica poate fi puternică, populară şi infuentă, dar fără Hristos nu este decât o instituţie omenească.""


Da ,ai dreptate , ;daca o institutie formata din oameni ce au devenit UCENICI a lui Isus , prin acceptarea evangheliei , adica insemnatatea viatii, moartii si ainvierii lui , ,aceasta institutie daca nu are la baza INVATATURA LUI ISUS nu are nici o sansa sa aiba aprobarea divina .
Foarte bine ai scos in evidenta ca BISERICA LUI ISUS nu trebuie confundata cu institutia religioasa formata de oamenii adisi la viata (nascuti din nou) de Dumnezeu.

Cred ca la acest subiect atit tu cat si OM CRESTIN , eu si Elena White sintem de aceeasi parere.

Dumnezeu are copii ai lui nascuti din nou in toate denominatiunile (institutiile religioase crestine)si acestia sint AI LUI nu datorita institutiei din care fac parte ci pentru ca au fost alesi de EL inainte de intemerea lumi ,ca in ISUS sa fie CONSIDERATI sfinti si fara vina .
In epistola catre Efeseni cap unu Pavel spune ca acesti oameni ; ""DATORITA DRAGOSTEI LUI AU FOST RANDUITI sa fie adoptati spre slava numelui SAU'

Pavel spune ca acesti oameni au fost randuiti (predestinati );-DATORITA DRAGOSTEI LUI si nu datorita PREStiintei Lui ca ei vor pazi porunci alese pe sprinceana de liderii institutiei care i-a racolat dupa ce Dumnezeu ia adus la viata din morti spirituali cum erau..

Cum bine ai remarcat , institutia in sine , oricare ar fi ea nu este BISERICA LUI ISUS.

Ideia ca institutia adventa este SINGURA institutie ce adaposteste BISERICA LUI ISUS , este falsa ,
Nimeni nu are nevoie sa iese dintr-o institutie religioasa si sa fuga in alta pentru a fi aprobat de Dumnezeu .
Cine inca gandeste asa este un om dus in eroare de liderii instiutiei care la botezat.

Ideia ca institutiile crestine neadventiste sint BABILON ,iar institutia adventa este barca de salvare a omenirii si oamenii trebuie sa fuga din BABILONUL crestin la institutia adventa , pentru ca acesti detin TOT AQDEVARUL ,este o scamatorie religioasa ieftina .
Sper sa fi de acord cu aceste afirmatii.,
#52 continutul este important , nu ambalajul folsit.beniamin 02-03-2015 17:05
Mirela

Mirela sau Mirel A , nu conteaza , insa nu este frumos sa vorbesti astfel despre OM CRESTIN.

Fa si tu un pic de efort , oamenii inteligenti nu se dau batuti repede , Daca chiar nu intelegi cuvintele Omului Crestin , citeste mai cu rabdare si vei descoperii ca spune multe , chiar foarte multe lucruri bune ,chiar daca nu vorbeste pe
limba" ta .
Limbajul ortodox al lui e si normal sa fie diferit de limbajul tau de adventist .
Unii adventisti chiar ca devin ridicoli cand insista ca nu inteleg ceva datorita unui mod diferit de exprimare folosit de cineva ce se exprima diferit de ei.
Problema pentru tine nu este ca Omul Crestin foloseste si alt dictionar explicativ decat cel folosit de tine . Problema este ca nu iti convine ceea ce el afirma .

Chiar daca nu crezi ce afrima Omul Crestin , eu nu cred ca esti chiar asa de proasta sa nu intelegi ce a vrut sa zica.

Ataca-i ideile daca poti sinu modul lui de exprimare.
#53 Limba si bisericaMirela 02-03-2015 18:59
Ideile se transmit prin limbaj.
Beniamin constat ca tu cunosti bine problemele adventistilor, pe ale tale le cunosti ?
Ma asteptam ca toti sa incerce sa-si spuna ce este biserica din punctul lor de vedere, cand colo discutia ajunge inevitabil la hai sa spunem ca adventistii sunt gresiti !
Tu Beniamine ne induci ca esti singurul detinator al adevarului si trebuie sa-ti ascultam verdictele privind biserica adventista.
Ce nu s-a inteles este ca un adventist daca pleaca din biserica, in niciun caz nu ajunge in ortodoxie sau penticostalism !

Daca Om-crestin critica biserica adventista din postura de ortodox, mai bine ar tacea ! Idem si pentru tine daca ataci de pe pozitia de penticostal Beni Plesa !

Ideile totusi se transmit prin limbaj.
Cand scrii douo in loc de doua sau râciei in loc de racaie (banuiesc ca asta a vrut sa scrie) este totusi un atac terorist !
Cand vrei sa dai lectii teologice este indicat sa te imprietenesti macar cu limba in care vrei sa scrii, macar cat de cat !
Te rog tradu si mie textul urmator :
Citat:
Nu-mi cereti detali deoarece nu le dau din douo motive, unul, doresc obliga gândi, cauta singuri raspunsu, mai bine spus; forta ruga pe Dumnezeu sa va reveleze cum mi-a fost si mie revelat prin Sfântul Duh, si-al doilea motiv este ca nu doresc da pastorasior dvs idei pe care sa le tipe la amvoane ca si cum ar fi ingerasi cazuti din cer, in plus de-asta, in guritele lor suna orcum ca o arama zinganitoare ce râciei pe timpane rau de tot auditoriu.
https://www.youtube.com/watch?v=i32S6-862uA
#54 bisericaionbuciuman 02-03-2015 19:57
beniamin
Nu am făcut vorbire despre instituţia bisericii adventiste ci m-am referit la noţiunea de biserică liberă de structuri ci încărcată de responsabilităţ i. În loc să spun ceva despre Babilon (ar merita o săptămână să discutăm despre Babilon), aş prefera să dezvolt noţiunea de "bisefrică invizibilă". Aşa cred că este posibil să fim măcar pentru un timp de aceeaşi parte a baricadei. M-aş bucura. Observ că dacă vrei poţi privi lucrurile cu mai multă toleranţă. Să cred că avem semne bune?
#55 ai si tu putina dreptatebeniamin 03-03-2015 02:47
Mirela

""Ce nu s-a inteles este ca un adventist daca pleaca din biserica, in niciun caz nu ajunge in ortodoxie sau penticostalism !

Daca Om-crestin critica biserica adventista din postura de ortodox, mai bine ar tacea ! Idem si pentru tine daca ataci de pe pozitia de penticostal Beni Plesa !""

Poti sa-mi dai un singur indiciu din care sa rezilte clar ca au comentez din pozitia de penticostal??

A mai fost un Ariel pe aicea , nu de mult si pretindea ca eu as fi un preot ortodox. sub acoperire.
Acum tu ma vezi penticostal sub acoperire.

Nici una nici alta .
Am explicat clar ca sint de acord cu viziunea lui Buciuman , Om Crestin si Elena white la subiectul ;--Biserica lui Isus care este trupul lui si intre acestia nu exista neghina Toti sint numai griu.

Institutiile religioase sint facute de crestini autentici si crestini neautentisi ,adica neghina b.
E important sa nu confundam instiutia cu biserica religioasa orcare ar fi ea.

Ps--faptul ca Om crestin a fost mai dificil in a ezprima o iedee sau alta nu inseamna ca trebuie neaparat sa-l trimitem din nou la scoala.

Dragostea acopera o sumedenie de greseli .
Nimeni nu este perfect in exprimare.
#56 multumesc pentru ofertabeniamin 03-03-2015 02:55
Ian Buciuman

Da e buna ideea !

Poate Spartan o sa asculte propunearea ta si a lui Adelin.
O saptamina, despre -natura lui Dumnezeu
o saptamina despre SABAT si importanta lui pentru crestin nu pentru iudei
o saptamina despre sanctuar

o saptamina despre ideea -cine este Babilonul din care trebuie sa iese unii si unde ar trebui ca acesti emigranti sa intre?

Spartane ai deja subiect pentru cateva saptamini bune si se pare ca avem deja doi pastori ce au raspuns chemarii tale.
#57 obiect pervertitSpartan 03-03-2015 07:30
Dragii mei,

Pentru a înțelege de ce biserica de azi e așa cum este, vă invit să priviți în jurul vostru:
- un copil de bani gata (cu părinți foarte ocupați) este de regulă mai slab pregătit pentru viață decât părintele său.
- o casă părăsită se distruge mai repede decât una nelocuită.
- la fel se întâmplă cu o grădină; fără grădinar devine o junglă.

Pe scurt, din toate aceste ipostaze reiese un principiu (al entropiei): dacă nu vii din exterior cu „energie” (muncă, administrare, voință, informație, personalitate, etc.) apare fenomenul degradării ireversibile.

Acest lucru se întâmplă și cu bisericile clădite pe zecimi, nu pe apostoli conectați cu Cerul, deoarece lipsește „izvorul”: sunt finanțe, dar nu există har. O comparație nimerită ar fi Marea Moartă: primește atât de puțină apă din exterior încât e așa de sărată că organismele mor aproape toate.

Ce lipsește din biserică? Sursa, fie că îi spuneți Isus sau Dumnezeu, iar acest lucru este afurisit de vizibil.
#58 Pt Beni ...iluminatul 03-03-2015 10:26
Citat:
A mai fost un Ariel pe aicea , nu de mult si pretindea ca eu as fi un preot ortodox. sub acoperire.
Acum tu ma vezi penticostal sub acoperire.
Beni, atentie mare la ”Mirela”....o sa ai mari surprize ...

Daca credeai ca ”pescarii” au disparut , mai citeste odata printre randuri :)

”ideile se transmit prin limbaj ”...si multe alte ”necunoscute” prin idei ;-)
#59 biserica invizibilănaivul 03-03-2015 10:32
Citez pe ionbuciuman:
aş prefera să dezvolt noţiunea de "bisefrică invizibilă"
Ce înseamnă să faci parte din biserica invizibilă?

Înseamnă că atunci când privesc la tine, oamenii nu văd în primul rând biserica căreia îi aparţii, nu te văd ca pe un activist religios obsedat de dorinţa de a face prozeliţi.

Înseamnă că atunci când priveşti la un om nu vezi în el o potenţială ţintă pentru următoarea campanie de evanghelizare. Privindu-i pe oameni prin filtrul bisericii nu poţi să înţelegi nevoile lor reale pentru că ceea ce te preocupă în primul rând este cum să-i „câştigi” de partea organizaţiei tale.

Înseamnă că atunci când vorbeşti cu cineva nu eşti preocupat să aduci în discuţie cât mai multe din doctrinele specifice bisericii din care faci parte.

Înseamnă că atunci când faci un lucru în folosul semenului tău, nu eşti motivat de dorinţa de a-i îndrepta atenţia către organizaţia religioasă din care faci parte.

Înseamnă să fii „sare şi lumină” într-un mod discret, cu onestitate şi integritate.

Ideea pe care am auzit-o mult timp vehiculată în BAZŞ este că această organizaţie este biserica vizibilă, iar biserica invizibilă sunt acei oameni credincioşi adevărului care sunt împrăştiaţi prin alte biserici, dar care într-un final vor intra în biserica vizibilă. Părerea mea actuală este că singura biserică vizibilă în ochii lui Dumnezeu este tocmai această biserică invizibilă în ochii oamenilor.

Pentru a aparţine bisericii invizibile nu este nevoie să denunţăm/părăsi m organizaţia bisericii, dar e musai să ieşim din carapacea denominaţională , să dăm deoparte ochelarii doctrinari şi să aruncăm măştile de sfinţi. Să fim pur şi simplu oameni aşa cum a fost Isus.
#60 limbaj, idei si ........NIMENI 03-03-2015 12:46
#48
“Urgent avem nevoie de dictionar roman - om-crestin !”

N.
Eu zic ca avem nevoie si de unul englez.


#56 multumesc pentru oferta — beniamin 03-03-2015 02:55
Ian Buciuman

Da e buna ideea !

Poate Spartan o sa asculte propunearea ta si a lui Adelin.
O saptamina, despre -natura lui Dumnezeu
o saptamina despre SABAT si importanta lui pentru crestin nu pentru iudei
o saptamina despre sanctuar

o saptamina despre ideea -cine este Babilonul din care trebuie sa iese unii si unde ar trebui ca acesti emigranti sa intre?

Spartane ai deja subiect pentru cateva saptamini bune si se pare ca avem deja doi pastori ce au raspuns chemarii tale.


Benji se pare ca ai asteptari mari de la domniile lor.
Sa nu vorbiti o saptamana de aceasta invocatie pagana (Domne Deus) adoptata de crestini cum a-ti vorbit de Yeshua ben Pantera, de LXX, sau creatiune. Adica n-ati vorbit. Poate despre Babilon va fi mai usor. Vom vedea.
#61 ....JEAN 03-03-2015 14:09
Citez pe NIMENI:
#48
“Urgent avem nevoie de dictionar roman - om-crestin !”

N.
Eu zic ca avem nevoie si de unul englez.


#56 multumesc pentru oferta — beniamin 03-03-2015 02:55
Ian Buciuman

Da e buna ideea !

Poate Spartan o sa asculte propunearea ta si a lui Adelin.
O saptamina, despre -natura lui Dumnezeu
o saptamina despre SABAT si importanta lui pentru crestin nu pentru iudei
o saptamina despre sanctuar

o saptamina despre ideea -cine este Babilonul din care trebuie sa iese unii si unde ar trebui ca acesti emigranti sa intre?

Spartane ai deja subiect pentru cateva saptamini bune si se pare ca avem deja doi pastori ce au raspuns chemarii tale.


Benji se pare ca ai asteptari mari de la domniile lor.
Sa nu vorbiti o saptamana de aceasta invocatie pagana (Domne Deus) adoptata de crestini cum a-ti vorbit de Yeshua ben Pantera, de LXX, sau creatiune. Adica n-ati vorbit. Poate despre Babilon va fi mai usor. Vom vedea.sper ca Spartanu sa o tina cu subiectele lui care presupun ca vor fi mai putin plictisitiare decit cele propuse.
#62 ben Pantera ori ben yahveh ?beniamin 03-03-2015 15:22
Nimeni

Yeshua ben Pantera ---ai dreptate ca nimeni nu a reactionat la ideea de mai sus.

E adevarat ca MARIA era foarte tanara , o copilandra ce umbla desculta pe strazile Nazaretului .A ramas insarcinata inainte sa aiba un sot legal. A fost o rusine pentru familie si oamenii din sat si parintii au decis sa o trimeata undeva la niste neamuri in afara satului pana va naste.

E si normal ca "gura lumii" a inceput sa de-a cu banuiala si astfel s-a nascut legenda urbana despre acest soldat roman numit Pantera.

Ca Isus a fost ;ben joseph cum credeau unii , ben Pantera ,ben Yahveh sau mai stiu eu a carui ben chiar ca nu este important in relatie cu misiunea lui pentru omenire.

Un lucru este sigur ca Maria era tanara copilandra, era virgina si aceasta virgina , femeie tanara si atragatoare a ramas insarcinata , a nascut un baiat i-a pus numele Ieshua , iar cand acest copil a crescut a facut unele lucruri extraordinare , a iritat clasa preoteasca de la templu si pe liderii sinagogilor , a fost pus pe cruce , a murit ,iar a treia zi prietenii lui apropiati au incepu sa vorbeasca ca acest Isus a inviat din morti si li s-a aratat de nenumarate ori.

Pavel vine mai tarziu si afirma ca Dumnezeu intr-un anumit fel era in acest Isus din nazaret impacand rasa umana cu EL.

Acest fiu (ben) al mariei prin viata ,moartea si invierea lui a revolutionat omenirea ,iar lumea civilizata de astazi este rezultatul filozofiei lui despre viata.

Ne place sau nu ne place aceasta este Istoria acestui fiu creat de Dumnezeu in pantecele mamei lui adica Maria.

Ce importanta are ,ce zic oamenii despre zamislirea lui ?
Nimeni nu a fost acolo sa vada exact cum a ramas Maria insarcinata ,
Tu poti sa crezi ca unii barfitori de pe vrema lui ca a fost BEN PANTERA , ori ca a fost oricare ben al oricarui X .
Intr-un anumit fel, Dumnezeu este tatal lui . Oamenii credinciosi cand au un copil, afirma ca ei au primit un copil cu ajutorul lui Dumnezeu .
Nu este important cum a fost efectuat acest "ajutor" ,important este ceea ce a facut acest copil pentru omenire .
Indiferent a carui "ben" a fost , acest ben a influentat pana si felul in care tu iti numeri anii pe care i-ai trait.
Tu crezi ca ai fost nascut la 1960 si ceva de ani de la nasterea acestui ben numit Isus.
Pana si acest mic amanunt spune multe despre influenta acestu ben in lumea in care traim.
Pana si evreii care il batjocoresc isi socotesc anii pe care ai au de la nasterea lui Isus,
#63 civilizatia, religia si IsusMaximus 03-03-2015 16:58
Beni
Citat:
iar lumea civilizata de astazi este rezultatul filozofiei lui despre viata.
Sa nu punem in carca bietului Isus "civilizatia" de astazi...
porcaria asta de civilizatie este rezultatul nostru, nu al Lui.

este o civilizatie babilonica si vorba lui Nimeni, cei care vor sa iasa din aceasta "civilizatie" unde se duc?
(poate ar trebui sa invat sa mananc lacuste)
#64 Istoria reala nu poate fi desfiintatabeniamin 03-03-2015 19:38
Maximus

Afirmatia mea nu este din area -credintei- ci poate fi verificata cu istoria Europei si a Americii.

Oamenii care au civilizat Europa si America au fost crestini , nu musulmani sau hindu sau pagani.

Da , sint de acord cu tine ca nu erau adventisti , penticostali sau baptisti , erau catolici , iar acest name pentru adventisti este sinonim cu orce altceva dar nu crestinism.

Universitatile , spitalele si stiinta in europa si America au fost produsul crestinismului .
Primele spitale si universitati in Europa si America au fost fondate de crestini. Imi pare rau ca nu sti aceste informatii.

Ca adventistii nu considera crestini pe acesti oameni , nici nu este de mirare ,si acesta este inca unul din motivele de ce ei sint considerati o secta .
Datorita crestinilor din Europa dintre secolul 8 si 16 tu si cu mine astazi nu sintem musulmani.

Da ,pun in carca lui chiar si ortodoxia de astazi . Sub dominatie si majoritate ortodoxa tu astazi esti liber sa fi adventist sau chiar sa nu mai crezi nimic.
Daca erai in arabia saudita astazi nu mai elogiai pe profeteasa Elena white ci il venerai pe Mahomed..

Tu chiar crezi ca eu vorbesc prostii?
#65 Istoria poate fi desfiintataCrichton 03-03-2015 23:54
Citez pe beniamin:
Maximus

Afirmatia mea nu este din area -credintei- ci poate fi verificata cu istoria Europei si a Americii.

Oamenii care au civilizat Europa si America au fost crestini , nu musulmani sau hindu sau pagani.

Da , sint de acord cu tine ca nu erau adventisti , penticostali sau baptisti , erau catolici , iar acest name pentru adventisti este sinonim cu orce altceva dar nu crestinism.

Universitatile , spitalele si stiinta in europa si America au fost produsul crestinismului .
Primele spitale si universitati in Europa si America au fost fondate de crestini. Imi pare rau ca nu sti aceste informatii.

Ca adventistii nu considera crestini pe acesti oameni , nici nu este de mirare ,si acesta este inca unul din motivele de ce ei sint considerati o secta .
Datorita crestinilor din Europa dintre secolul 8 si 16 tu si cu mine astazi nu sintem musulmani.

Da ,pun in carca lui chiar si ortodoxia de astazi . Sub dominatie si majoritate ortodoxa tu astazi esti liber sa fi adventist sau chiar sa nu mai crezi nimic.
Daca erai in arabia saudita astazi nu mai elogiai pe profeteasa Elena white ci il venerai pe Mahomed..

Tu chiar crezi ca eu vorbesc prostii?beniamin, tu nu vorbesti prostii, dar ai dat ca exemplu cateva din realizarile bune ale crestinismului in Europa dar haide sa ne uitam si la cateva realizari mai putin bune sau chiar ingrozitoare de'ale crestinismului:

-Inchizitia, care dupa parerea mea si multor altora a facut ca progresul stiintific, technologic si medical sa fie oprit timp de cateva secole
-Razboiele sfinte
-Legalizarea sclaviei de catre cativa Papi a tuturor 'non-crestinilo r' pe motiv ca erau 'dusmani ai lui Hristos'
#66 nu judeca europa sec 13 cu regulile din sec 21beniamin 04-03-2015 01:29
Crichton

Orce societate are parti pozitive si parti negative si altele mai mult sau mai putin bune.

Cand crestinii au preluat responsabilitat ea de a civiliza Europa , sistemul sclavagist era in functie de mi de ani.

Daca vrem sa nu fim partinitori , crestinismul a facut mult mai mult bine decat rau .
La fel ca si adventismul --o fi el o secta excentrica , dar istoria adventismului nu este plina numai de lucruri de care sa-ti fie rusine .Sint si multe aspecte bune in getto-ul adventistla fel cum este cu mormonii sau martorii lui iehove.

Ideea centrala a acestor secte este sa produca oameni mai buni cel putin in getto-ul in care isi desfasoara activitatea chiar daca in ce priveste aportul lor la bunastarea intregii societati este foarte limitat...

Problema cu inchizitia si razboaiele sfinte nu este chiar asa de simpla pe cat este pusa in cartea -Marea lupta.

Intr-o societate cum era europa dupa sec 12 , inchizitia a facut si multe lucruri ce erau necesare pentru mentinerea ordinii si stabilitatii sociale.
Daca Catolicii nu ar fi eliminat pe albigenzi , catari si bogomiti , insasi esenta crestinismului ar fi fost pusa in pericol.
Toate aceste secte au inceput sa destabilizeze ordinea sociala si puneau crestinismul ortodox-istoric in pericol.
Catarii si albigenzii credeau ca dumnezeul vechiului testament este un fel de diavol. Cred ca sti ca acestea erau niste secte cu idei gnostice exact contrare invataurii pe care se baza biserica crestina.
Papa a facut foarte bine ca i-a eliminat .
Nu poti judeca societatea de atunci dupa regulile societatii din sec 21.
#67 Probleme cu biserica - A. Pleşunaivul 04-03-2015 08:23
http://adevarul.ro/news/societate/e-problema-bisericaa-1_54f324dd448e03c0fd1bfe21/index.html
#68 adevarul Isus si vremeaMaximus 04-03-2015 12:23
Beni,

Citat:
Tu chiar crezi ca eu vorbesc prostii?
toti mai vorbim prostii, idea este sa nu ne caracterizeze :)
-----------

Isus a venit sa marturiseasca despre Adevar, acel adevar care nu depinde de timp(istorie), spatiu(geografie) si de oameni(cultura), ci este deasupra lor.

omul ce a inteles? pai exact invers, in loc sa priceapa ca rolul adevarului este sa schimbe natura umana, adica sa-l educe omul s-a apucat sa-L venereze, iar prin asta isi da propria sentinta.

nu poti iubi si cunoaste ceea ce venerezi, pierzi gandirea obiectiva-critica, pierzi tot si incepi sa sacrifici oameni in numele orbirii tale.

uite:
Citat:
Daca Catolicii nu ar fi eliminat pe albigenzi , catari si bogomiti , insasi esenta crestinismului ar fi fost pusa in pericol.
Toate aceste secte au inceput sa destabilizeze ordinea sociala si puneau crestinismul ortodox-istoric in pericol.
Catarii si albigenzii credeau ca dumnezeul vechiului testament este un fel de diavol. Cred ca sti ca acestea erau niste secte cu idei gnostice exact contrare invataurii pe care se baza biserica crestina.
Papa a facut foarte bine ca i-a eliminat
Papa a facut foarte bine...
la fel ca-Caiafa.

decat sa piarda iudaismul mai bine eliminam , decat sa piarda crestinismul (ortodox, catolic care vrei tu) mai bine eliminam.

incredibil

Citat:
nu judeca europa sec 13 cu regulile din sec 21
asa-i, eu nici nu fac asta, ci judec sec 13, sec.21, sec 100...dupa sec.0

iar sec.zero imi spune ca Isus si toti urmasii lui au preferat sa fie eliminati decat sa elimine.
#69 like pt Maximus !!!realistul 04-03-2015 13:24
Citez''Isus si toti urmasii lui au preferat sa fie eliminati decat sa elimine''

BAZS din sec 21 cheltuie milioane de dolari pt departamentul'' Libertatea religioasa''De frica persecutiei ne-am facut frate si cu .....!!! Unde este umilinta Lui ISUS,si a lui Petru care a cerut rastignirea cu capul in jos ??????????

Daca am fi bis Lui ISUS,am merge pe urmele Lui pana la moarte,si nu am cobora stacheta,dar nu avem nimic in comun cu ce spune scriptura,despr e simplitate , umilinta,si totala lepadare de sine .

Cine si de ce ar mai persecuta bazs,daca a intrat in randul bisericilor?
#70 Umilinta......NIMENI 04-03-2015 14:58
Citez pe realistul:
Citez''Isus si toti urmasii lui au preferat sa fie eliminati decat sa elimine''

BAZS din sec 21 cheltuie milioane de dolari pt departamentul''Libertatea religioasa''De frica persecutiei ne-am facut frate si cu .....!!! Unde este umilinta Lui ISUS,si a lui Petru care a cerut rastignirea cu capul in jos ??????????

Daca am fi bis Lui ISUS,am merge pe urmele Lui pana la moarte,si nu am cobora stacheta,dar nu avem nimic in comun cu ce spune scriptura,despre simplitate , umilinta,si totala lepadare de sine .

Cine si de ce ar mai persecuta bazs,daca a intrat in randul bisericilor?Realistul cateva obiectiuni la cele de mai sus.
1. Cheltuirea banilor nu trebuie sa n-e preocupe, pentru-ca acestia oricum se vor cheltui. Idealul este de a nu mai da bani.
2. Moartea ucenicilor lui Isus este cunoscuta in crestinism prin traditia bisericii. Traditia spune in ce fel au murit ei.
Ce consider eu a fi informatie credibila in acest sens, este acea informatie pe care o putem verifica si cu alte surse. Doar ca traditia bisericii spune asa nu este suficient.
3. Sacrificiile recomandate pe sistemul "capul plecat sabia nu-l taie", ramane un mister a modului cum oamenii cedeaza drepturile si libertatile lor in favoarea altora.
#71 extremele sint periculoasebeniamin 04-03-2015 15:28
Maximus

Inteleg foarte bine rationamentul tau.
Pacifismul si "capul plecat nu-l taie sabia" sint si ele niste optiuni pentru unii. insa cand sint aplicate la nivel de societate devin niste optiuni dezastruoase.

Tot Isus este acela care a zis :

""cine nu are o sabie , sa-si cumpere una"

Cand cineva aplica -intoarcerea celuilalt obraz -la nivel de tzara sau societate ,acel om este un om fara minte.

Am o intrebare pentru tine:

Daca un criminal intra in casa ta noaptea si iti violeaza nevasta , tu ai dai si fetele tale sa fie violate ?

Tu vrei sa spui ca il tratezi cu dragoste crestineasca si il mai inviti sa vina si a doua zi sa faca acelasi lucru ?

La fel la nivelul unei societati .
Daca mircea cel Batrin sau Stefan cel Mare ai primeau pe Turci la granita cu flori in loc de sulite si topoare , astazi noi romanii eram musulmani si cantam osanale lui Mahomed de cinci ori pe zi.

Maximus --de obicei cei care sint pacifisti cu orce pret , in biserica sau viata particulara sint cei mai razbunatori si violenti.
Exemplu bun este dragostea "frateasca" cu care a fost intimpinat Edi Constantinescu de catre cei de la conferinta generala si de foarte multi dintre membrii bisericilor pe care le-a pastorit sau nu le-a pastorit.

Edi este un om foarte blajin ,si plin de altruism in ce priveste apropele lui si totusi adventistii l-au mazilit doar pentru cateva idei ,considerate neortodoxe de pastorii adventisti pline de iubire si gata sa jertfeasca pe altii pentru binele lor.

Sper ca nu esti adept al ideii :
daca un adventist este furat , el are dreptul sa cheme un politist babilonean sa-i recupereze lucrurile furate , pentru ca el nu are dreptul sa-si apere bunurile personala .
Lasa-l pe babilonean sa-si riste viata aparindu-ma pe mine.

Maximus , eu nu cred ca tu chiar esti adeptul ideilor pe care le-ai prezentat si ca le aplici intotdeauna cu sfintenie.
#72 fara sentiment ca vei fi persecutat nu poti simti ca esti in biserica ce are tot adevarulbeniamin 04-03-2015 18:03
Realistul

Da . ai dreptate ca institutia adventa cheltuie milioane de dolari pentru a se proteja de orce persecutie adusa de babilonieni.

Daca decretul duminical este o realitate ce nu poate fi evitata , de ce adventistii vor sa zadarniceasca planul si prestiinta lui dumnezeu si sa o faca pe Elena White sa devina un profet mincinos.?

Adevarul este ca adventistii ca institutie niciodata nu au fost persecutati pentru ca mergeau simbata la biserica .

Ca in unele tari se interzice afacerile comerciale in ziua de duminica nu este decret duminical .Decretul duminical este cand te obliga sa merdi duminica la biserica si te omoara daca mergi simbata.
Asa a fost explicat de pionierii adventismului.

Duminica va devenii semnul fiarei spune Elena White , doar in momentul in care esti obligat sa mergi duminica la biserica si omorit daca mergi simbata.

Aceasta nu s-a intimplat niciodata in istoria crestinismului. nici chiar in perioada de suprematie totala a sistemului papal.

Tot Elena white spunea ca atunci cand se va da un astfel de decret , adventistii trebuie sa dedice duminica lui Dumnezeu si sa nu se opuna sistemului care v-a impune aceasta lege.

Multi adventisti nu stiu acest lucru.

Da , realistule --adventistii nu au fost persecutati niciodata pentru ziua de simbata si nici nu vor fi vreodata.
#73 extreme intelectuale__B eniMaximus 05-03-2015 01:38
Beni,

raspunsul asta il datorezi lui "credulu" pt comentariul sau #43

altfel nu ti-as raspunde la intrebari de genu:
Citat:
Daca un criminal intra in casa ta noaptea si iti violeaza nevasta , tu ai dai si fetele tale sa fie violate ?

Tu vrei sa spui ca il tratezi cu dragoste crestineasca si il mai inviti sa vina si a doua zi sa faca acelasi lucru ?
le consider total in afara subiectului
subiectul era "civilizatia asta NU este rezultatul lui Isus", .., acest lucru este evident

subiectul NU este ce ar face Maximus(Cristi) daca nevasta, copii, amanta ar fi sodomizate in p-ta Unirii din Timisoara

pot pune si eu intrabari destea "inteligente":
Beni, tu ce-ai fi facut daca comunismul ti-ar fi luat vaca, oaia, vita si toata munca ta...
ai fi strigat "jos ceausescu" sau "traisca 1 Mai"?

quote]Inteleg foarte bine rationamentul tau.

din pacate nu-l intelegi deloc

ce faci tu sunt extreme intelectuale, adica "fallacy"

daca te-ai fi exprimat:
Papa, din pacate, n-a avut de ales si a trebuit sa-i omoare pe ..."
as fi inteles ...poate

dar "Papa a facut foarte bine ca i-a eliminat"

sincer esti departe de realitate, tu chiar nu ai nici un regret pt crimele in masa facute in numele "gisas-ului" ?
#74 exemple contemporane__N imeniMaximus 05-03-2015 01:47
Nimeni:
Citat:
2. Moartea ucenicilor lui Isus este cunoscuta in crestinism prin traditia bisericii. Traditia spune in ce fel au murit ei.
Ce consider eu a fi informatie credibila in acest sens, este acea informatie pe care o putem verifica si cu alte surse. Doar ca traditia bisericii spune asa nu este suficient.
nu este nevoie sa cautam alte surse pentru spiritul hristic, le avem chiar si contemporan, multumim unor "idioti" care au avut caracter:

Iuliu Maniu
Bratianu
Petre Tutea
Steinhardt
...
ai prins idea

PS: eu constat cu tristete, ca in unii oameni desi zace inteligenta, nu zace Isus, altfel la ce ar mai tot cauta dovezi la un lucru care este in ei?
#75 Am crezut ca te inteleg , dar se pare ca am gresitbeniamin 05-03-2015 03:31
Maximus

""decat sa piarda iudaismul mai bine eliminam , decat sa piarda crestinismul (ortodox, catolic care vrei tu) mai bine eliminam.

incredibil""

Maximus , ceea ce se pare ca inca nu intelegi este ca atunci cand o grupare de oameni religioasa sau politica incepe sa creasca si sa se consolideze , apare nevoia de prezervare.

Crestinismul de la o mana de oameni (120 peopele_ ) a inceput sa se imulteasca ,iar in nici 300 de ani au ajuns sa devina religia preferata in imperiul roman .
Odata devanita religie preferata , au capatat privilegii si aceste privilegii trebuiau aparate chiar cu pretul vietii.

Cand crestinismul ma devenit religia imperiului roman , aceasta religie trebuia aparata cu orce pretz de atacurile religiilor pagane.

Ti-am dat exemplul cu institutia adventa de ziua a saptea :
dupa ce numarul ei a crescut si a inceput sa se organizeze in conferinte nationale si internationale , pe plan local au urmat exact exact exemplul biserici catolice in imperioul roman.

Adventismul dupa ce s-a consolidat a inceput sa discrediteze si sa elimine din mijlocul lor pe cei ce nu mai impartaseau ideile lor.
Istoria adventismului este plina de astfel de exmple . care este diferenta intre catolici si adventisti.
Cand adventistii au luat puterea in imperiul roman au inceput sa elimine din biserica pe orcine avea idei dezidente.iar daca nu se "pocaiau" de faptele lor erau dati pe mana justiriei sa fie pedepsiti.

Astazi toate institutiile religioase ,inclusiv ceea adventista face acelasi lucru.

Dupa cate stiu ,Florin Laiu a chemat politia la usa bisericii ca sa impiedice un anumit membru sa intre in biserica .
Tu chiar esti impotriva orcarei discipline in biserica ,si ai vrea ca o institutie sa intoarca si celalat obraz de fiecare data cand este subminata din interior sau din afara?
Nu cred ca poti sa gandesti in acest fel.

Daca tu crezi altfel e ok cu mine si nu vreau sa te conving altfel..
#76 exemple v doveziNIMENI 05-03-2015 05:30
Maximus poate faci deosebire intre dovezi si exemple.
Eu cred ca am prins ideea. Cine este NIMENI comparat cu aceste nume? Credibilitatea informatiei este strans legata de ce cred sau spun anumite personalitati si nu de dovezi. Si nu in ultimul rand inteleg ca acestia sunt o autoritate in materie iar opiniile lor sunt dovezi incontestabile care n-e scuteste pe noi de orice fel de cautare.

Maximus, nu este nimic gresit daca cineva s-ar apuca sa vada si din alte surse de ce crede ceea ce crede. Increderea ta in oameni la modul absolut este una ingrijoratoare. Nu ca acesti oameni nu au merite, au, dar cand vine vorba de caracter acesta nu se masoara dupa credinta sau necredinta in Dumnezeu. Credinta in sine este un mister ce se vrea pana la urma a fi dezlegat. Cum poate cineva sa creada ca are ceva ce de fapt a-i lipseste cu desavarsire? L-as cita aici pentru toti crestinii pe Isus care a zis: “Daca a-ti avea credinta cat un bob de mustar a-ti zice muntelui acela …......”
Observam aici un fenomen ciudat legat de credinta si anume ca nimeni nu muta muntii, la propriu, dar in schimb toti au credinta. Sa nu-mi spui ca este o metafora ca nu te cred. ;-)
Nu ca un argument ci doar ca o constatare ca acesti oameni pe care i-ai enumerat au afinitati si radacini adanci in religia crestina, stiai ca
I Maniu a fost casatorit cu fiica unui preot greco-catolic, mama lui Bratianu era la randul ei fiica de preot si chiar P Tutea este copil de de preot ortodox?

N-am inteles ce lucru zace in oamenii inteligenti si pentru care nu le trebuie dovezi. Poate explici putin mai mult.

Pana atunci poate a-ti arunci un pic privirea sa vezi ce zic unii oameni inteligenti despre dovezi.

50 de oameni de stiinta despre Dumnezeu

https://www.youtube.com/watch?v=78aBQtu3JIM
#77 dovezile si credintaMaximus 05-03-2015 14:42
N
Citat:
Poate explici putin mai mult.
putin :)

Citat:
Maximus, nu este nimic gresit daca cineva s-ar apuca sa vada si din alte surse de ce crede ceea ce crede.
nu, nici vorba! este de-a dreptul indicat,
este SINGURA formula a gandirii critice.
il amintesc (si)pe Descartes
----
Nu ma incred in oameni la modul absolut, dar da, am naivitatea de a mai crede in ei (unii chiar merita :))

nu ma incred absolut in nimic, nici macar in Isus,(acuma unii se irita asa ca explic)
ca sa te increzi absolut in ceva/cineva este necesar sa cunosti absolut, iar acest lucru aici(uman) este imposibil (ma rog, se poate daca esti prost), Pavel a stiut ceva cand a spus ca aici cunoastem in parte...

voi crede absolut in Isus atunci cand IL voi cunoaste absolut

----
Citat:
Credinta in sine este un mister ce se vrea pana la urma a fi dezlegat.
aici eu vad un paradox "dovezile si credinta"

se bat cap in cap notiunile, in momentul in care oferi dovezi, nu mai poti vorbi de credinta, ci de constatare.

putem incepe eventual a intelege acest mister "credinta", cred ca este in structura psihologica umana, nu ai cum altfel.
intr-un sistem probabilistic, "credinta" este ceva implicit.

idea este, cum am spus si in alt comentariu: este o credinta care te duce spre multe lucruri (Viata) si o (pseudo)credint a care te duce spre nimic.

la buna re-scriere
#78 avem nevoie de o concluziebeniamin 05-03-2015 18:29
Spartan sau Ioan buciuman

care este concluzia despre subiectul --biserica --si care este defintitia corecta a bisericii?

1-- este biserica o institutie religioasa ce adopta idei din biblie ( ex-28 puncte) si apoi le impune membrilor ei?

2--este termenul -biserica- sinonim cu termenul -institutie religioasa?

3--Care este diferenta dintre orce institutie religioasa si ceea ce noi numim biserica lui Isus?

4--este institutia adventista de ziua a saptea singura organizatie religioasa ce se identifica complet cu biserica lui Isus?

5--Sint celalate institutii religioase ;--catolicismul , ortodoxismul , protestantismul , sectele ,excluzind adventismul --biserica lui Isus ?

Vrea cineva sa traga o concluzie finala la acest subiect inainte de a se trece la urmatorul ?

Se pare ca multi confunda --institutia religioasa din care fac parte cu Biserica lui Isus.

Toti aceea care cred ca pot sa dea un raspuns inteligent la aceste intrebari sint bine veniti
#79 totul e relativmihaela C 06-03-2015 09:45
Cum nimeni nu se grabste sa dea un raspuns inteligent(Adi e absent motivat,a vorbit toata noaptea la telefon cu Chicago)am sa incerc un raspuns pur si simplu,fara pretentia de inteligenta,urm and ca cei inteligenti sa ma contrazica:
1--da si nu
2--da si nu
Cred ca mai intai ar fi trebuit sa ajungem la o defitie comuna a bisericii(din multitudinea de definitii existente).
3--diferentele pot fi infinite,functi e de cine sunt acei misteriosi ,,noi"
4--da si nu
5-- da si nu
depinde deasemenea de orientarea religioasa a interlocutorulu i.Toti suntem subiectivi,unii mai mult altii mai putin.Toti credem ca biserica ideala ar trebui sa detina adevarul.Ori adevarul,in conditia umana ,cred ca e relativ.De aceea cred ca e loc de mai multe ,,biserici".Car e ar putea convietui bine -mersi cu conditia sa traiasca adevarul nu numai sa vorbesca despre el.Asta ar fi dovada vivacitatii si veridicitatii.
#80 concluzii "inteligente"credulul 06-03-2015 10:30
Beniamin a aruncat un "fitil" sugerind ca cineva sa dea un raspuns"intelig ent"drept concluzie la ce "e biserica".
Un raspuns "inteligent"nu se poate da pt ca nu exzista,sau exzista prea multe.
Din cele prea multe raspunsuri eu as avea 2:
-biserica umana cea pe care o stie fiecare ,cu bune si cu rele
-biserica lui Hristos spre care noi "bijbiim"sa ajungem,si pe care numai EL si-o cunoaste


Eu ramin la afirmatia lui Maximus;"Biseri ca a fost facuta pt oameni nu oamenii pt biserica"
#81 Biserica vs bisericute...realistul 06-03-2015 11:35
Se spune ca pestii mari se hranesc cu pestii mici. O BISERICA mare are pretentia si cauta pe orice cale sa asimileze ori sa extermine bisericile mici.

Teoria ca bisericile mari,nationale si majoritare detin adevarul absolut, este o minciuna.Deasem eni teoria ca bisericile mici au tot adevarul si sunt mai curate ca cele mari,este tot o minciuna.

Orice biserica din lume nu detine adevarul absolut,ci cunoaste in parte si prooroceste in parte,cum spunea ap Pavel.

Fiecare grupare de credinciosi, cu timpul ce numarul de creduli s-a inmultit, o elita din fruntea lor a confiscat gruparea ,si sub o doctrina si un nume a inceput usor exploatarea bisericii nou formate.

Adevarul nu este un set de doctrine si de legi,ci o Persoana,iar noi oamenii suntem limitati in cunoasterea de Dumnezeu. Important pt o biserica nu este faptul cat cunoaste despre Dumnezeu ,ci cat pune in practica din ce cunoaste.

Merg si eu pe linia pe care a subliniat-o mihaela C . Pentru bine biserica este locul de intalnire saptamnal cu fratii unde avem partasia,iar institutia bisericii este elita de la varf care manaca fara rusine, si nemeritat banii vaduvelor si saracilor.
#82 bisericaNIMENI 06-03-2015 17:00
Citez pe beniamin:
Spartan sau Ioan buciuman

care este concluzia despre subiectul --biserica --si care este defintitia corecta a bisericii?

1-- este biserica o institutie religioasa ce adopta idei din biblie ( ex-28 puncte) si apoi le impune membrilor ei?

2--este termenul -biserica- sinonim cu termenul -institutie religioasa?

3--Care este diferenta dintre orce institutie religioasa si ceea ce noi numim biserica lui Isus?

4--este institutia adventista de ziua a saptea singura organizatie religioasa ce se identifica complet cu biserica lui Isus?

5--Sint celalate institutii religioase ;--catolicismul , ortodoxismul , protestantismul , sectele ,excluzind adventismul --biserica lui Isus ?

Vrea cineva sa traga o concluzie finala la acest subiect inainte de a se trece la urmatorul ?

Se pare ca multi confunda --institutia religioasa din care fac parte cu Biserica lui Isus.

Toti aceea care cred ca pot sa dea un raspuns inteligent la aceste intrebari sint bine veniti


N.

1. Biserica este o cladire. O cladire unde au loc activitati religioase.
2. Biserica este o congregatie formata din membri si cler.
3. Biserica crestina este totalitatea religiilor crestine in decursul istoriei.
4 Biserica lui Isus – toate.
5. Biserica lui Dumnezeu – niciuna.
#83 biserica =totliatae celor nascuti din nou din toate veacurilebeniamin 06-03-2015 17:09
Vorba Mihaelei :

da si nu --si nu si da.

Folosirea termenului biserica se face in mod popular in multe feluri

1--vezi o cladire cu trei cupole mari frumoase si trei cruci mari deasupra lor , si esti temtat sa zici ;--uite ce frumos au construit aceasta biserica .

Cladirea cu cruci si cupole frumoase cu siguranta nu este biserica lui Isus sau Dumnezeu

2--vezi o cladire fara cupola si fara cruce , o cladire neimpunatoare ,uneori fara incalzire corespunzatoare , o cladire in care saptaminal se aduna oameni sa cante ,sa se roage si sa-si doneze o anumita suma de bani,si esti temtat sa zici :--cladirea de pe str, Izvorului este biserica mea.

Fals , nici aceea cladire nu este biserica ,nici a ta si nici a lui Isus sau Dumnezeu.

Biserica intr-un anumit sens este doar UNA singura pe tot pamintul si este formata din pietre vi , oameni alesi de Dumnezeu si adoptati de EL datorita Harului SAU manifestat in Hristos Isus .

Membrii aceste biserici a lui Isus se intilnesc conventional in diferite cladiri si in zile diferite , unele cladiri sint foarte impozante , altele foarte umile .

Unii se intilnesc duminica , joia , miercurea vinerea sau simbata , ziua si locul nu sint importante pentru membrii bisericii
lui isus.

Isus a zis:
1""voi construi biserica mea si nici portile iadului nu vor fi in stare sa-i stea impotriva""

2--""adevarat iti spun ca va venii ziua cand adevaratii inchinatori (biserica mea) nu se vor inchina lui Dumnezeu nici la Ierusalim , nici in samaria .
Locul si ziua nu sint importante in crestinism .
Important este sa te inchini in duh si in adevar --oriunde si oricand.

Mebrii bisericii lui Isus ,sint raspinditi prin toate institutiile crestine .
Si cum bine spunea Realistul , de cele mai multe ori liderii acestor institutii denatureaza intelesul corect al Bisericii lui Isus si il aplica doar la gruparea lor ca apoi sa conduca aceste institurii in mod abuziv fata de membrii bisericii lui Isus ce au avut ne-norocul sa devina membrii al acestor institutii.

Concluzie;

1--biserica nu este o cladire
2--biserica nu este o anumita institutie religioasa
3--bisrica lui isus nu este nici chiar toti oamenii care sint inscrisi in registrele orcarei institutii religioase
4--Biserica lui Isus este compusa NUMAI din oameni ce au fost facuti o creatura noua ,prin credinta in lucrarea lui Isus si prin sfintirea facuta de duhul sfint .

Membru in aceasta biserica devine orce om nascut din nou .
Nascut din nou in sensul biblic nu inseamna un om ce in dreptul lui este un om care a atins perfectiunea si afirma ca el a incetat complet sa mai pacatuiasca .
Un om nascut din nou este un om care nu mai traieste o viata ce este caracterizata razvratire continua fata de Dumnezeu .
Dorinta vietii lui este sa se fereasca de a trai constant o viata sub stapinirea pacatului (roadele firii pamintesti)

Biserica lui Isus este compusa ,nu din oameni ce nu pacatuiesc ci este compusa din oameni carora pacatele le-au fost iertate .
""ferice de omul cu faradelegea acoperita si caruia Dumnezeu nu-i tine in seama pacatele""

Aceea care fac parte din aceasta categorie cu siguranta se straduiesc sa traiasca cu intelepciune in mijlocul celor ce sint razvratiti fata de Dumnezeu si batjocoresc lucrarea lui Isus.

Evrei cap 12;23

"" voi v-ati apropiat de biserica celor intai nascuti ,cari sint scrisi in ceruri,de Dumnezeu judecatorul tuturor , de duhurile celor neprihaniti facuti desavirsiti""

Daca cineva vrea sa analizeze ultimul citat este binevent.
#84 coorect beniamine !realistul 06-03-2015 18:00
Cum bine spunea Mantuitorul,''N u va bucurati ca si demonii va sunt supusi ci ca numele voastre sa fie scrise in cartea din ceruri''

Multi asa zisi crestini se simt in siguranta ca sunt scrisi in registrul unei biserici,si la umbra ei traiesc in ''siguranta'',d ar mare le va fi dezamagirea la final.

Avem biserici, dar nu avem adevarati crestini nascuti din nou,totul este un teatru cu masca de pastor si masca de enorias,ne mintim unii pe altii atat de frumos si elegant incat am ajuns sa nu mai deosebim ce este autentic si ce este facatura.

Eu am spus in repetate randuri ca biserica Lui Isus este invizibila.Fiec are om nascut in Isus este o biserica,si totalitatea celor nascuti din nou, de pe tot pamantului este Biserica Lui Isus.

Este nevoie ca fiecare sa-si faca o verificare atenta,daca apartine Lui Isus ,sau vreunei biserici si atat !!!
#85 Biserica???????Spartan 07-03-2015 13:37
Ce este Statul?
Nimeni nu-l cunoaște, dar toți știm că există!
Facem cu toții parte din el, dar el este cumva peste noi.
Îl furăm și ne fură.
Ne temem de el, apelăm la el ca să fim apărați, îi înjurăm pe cei pe care i-a angajat.
E o entitate impersonală, dar puternică.
E o iluzie reală.

Cam așa și cu biserica, un fel de n-ar mai fi... ceva greu de definit dacă vrei să nu greșești. Este!
#86 biserica lui isus este o iluzie doar pentru aceea ce inca nu au fost adoptati de Dumnezeu prin Isusbeniamin 07-03-2015 16:16
Spartan

Spartane , de multe ori ai ganduri profunde .
De data asta ai inceput sa crezi ca ILUZIA ESTE REALA.

Iluziile prin natura lor nu sint realitati .

Isus nu a spus ca va construi o ILUZIE reala si nici portile iadului nu vor fi in stare sa-i stea impotriva.

Statul este o constructie a mintii omenesti .
Biserica in termeni crestini este cu totul alceva.

Nu pot sa cred ca asta este concluzia ta la subiectul --BISERICA lui ISUS .

Este oare pentru tine UN FEL DE MAI BINE NU AR MAI FI ?

Se pare ca si tu ai identificat biserica lui Isus cu institutia adventista pentru prea multa vreme si de aceea ai ajuns undeva in limbo.

Nu te judec pentru nimic , insa gandirea ta este concluzia logica a tuturor acelora ce confunda biserica lui Isus ci institutia religioasa din care fac parte.
Sper sa ajungi sa depasesti aceasta faza.

Poate nu te-ai exprimat destul de clar si de fapt ai spus una si a esit alta.

Biserica ,trupul mistic al lui isus nu este o creatie omeneasca .precum statul sau cluburile politice sau sportive.

Oamenii construiesc iluzii de tot felul ,.
#87 pe aceasta piatra voi zidi biserica MEA, SPUNEA ISUS !!!realistul 08-03-2015 06:49
Apocalipsa vorbeste de cele sapte biserici,e clar ca Isus are o biserica pe acest pamant,si nu o iluzie.

Nu stim sigur ce nume are ,dar biserica de pe pamant este mireasa care se pregateste pt nunta cu Mirele Isus.

Daca punem la indoiala si acest mare adevar,ce ne mai ramane,in ce mai speram si ce rost mai are chiar si adventomania?
#88 La ce ne referim?Spartan 08-03-2015 06:57
Beni,

Conceptul de biserică este așa de larg încât putem să discutăm de lucruri total diferite. Eu vorbesc despre biserică în sensul uman, palpabil, ca instituție. Și o asemăn cu statul pentru că și statul este o instituție.
Într-un fel metaforic și Adventomania este un produs artificial, există, dar în același timp nu se poate pipăi, nu-i poți defini caracteristicil e, nu poți spune cu certitudine din cine sau ce este alcătuită. Extrapolând, poți spune că se aseamănă chiar cu o biserică, de ce nu, dar totuși este și nu este biserică.

Chiar și vorbind despre „biserica lui Hristos” nu poți scăpa de incertitudini: nimeni nu a văzut-o, nu poate spune cu tărie că-i aparține, nu o poate defini.

Da, biserica e un fel de fata morgana care „fuge” de tine dacă vrei să o cunoști mai bine.
#89 bisericaNIMENI 08-03-2015 15:23
Biserica este ce vrei tu sa fie. Istoria ei s-ar putea sa contrazica multe concepte.
Crestinismul in sens uman, cu toate fractiunile lui este in mod logic biserica lui Hristos, in sensul ca tot crestinismul are la baza evanghelia, adica vestea buna ca Isus a muriat, a inviat si sa ridicat la cer.
Pe cine considera Isus ca este biserica Lui vizibila/invizi bila, nu stie nimeni ci doar se fac speculatii pe subiect. Si pentruca in general credinta rezolva cele mai complicate paradoxuri sau paradigme nimeni nu opreste pe cineva sa creada ce vrea el despre biserica lui.
N'am inteles nici un moment ca adventomania ar fi in categoria bisericilor, sau ar fi instrumentul de selectare al “sfintilor” si nici ca aceasta ar oferi vre-o speranta oamenilor. Ca aici pe adventomania unii s-au indragostit la propriu de imaginea de apologeti ai necunoscutului, miturilor sau legendelor este altceva.
#90 intelepciune__S S__bisericaMaximus 09-03-2015 23:21
la scoala de sabat se vorbesste depre intelepciune;
ea, intelepciunea te ajuta sa faci diferenta dintre falsuri si original, dintre biserica si mafie religioasa...di ntre "bunic" si "bosorog"

bunciul, este cel care a adunat in viata lui, viata; gandeste cu propriul cap, intelege pe cel tanar si incearca nu sa-l condmane, ci sa-l indrume.
e chiar in pas cu tehnologia, informat, unde nu stie, tace; iti vorbeste frumos despre femei pentru ca a intalnit cateva
nu e rigid, chiar daca esti mai tanar decat el iti asculta sfatul
iti castiga respectul prin valoare, nu prin varsta

bosorogul, ofticat mereu ca nu-i zici "sarumana";
are dreptate si cand nu are, mereu nemultumit, barfitor, rigid, daca te abati de la sfatul lui te bate Dumnezeu;
e un inapoiat, nu suporta progresul, nici dezbaterea si nu are viziune
tot ce-a avut el mai de valoare acum i se balangane in pantaloni

bisericile din ziua de azi sunt conduse de bosorogi, iar bunicii sunt dati afara.
#91 bosorogii de ziua saptea...realistul 10-03-2015 01:05
Citind com tau Maximus mi-am amintit de un caz recent intamplat la o biserica nu departe de Bucuresti. Un presbiter bosorocg dar foartte bogat a pus stapanire pe biserica si toata lumea ,pastorul si cei de la conferinta Muntenia joaca cum canta el.

Biserica trebuia sa ceremonieze actul sf cine acum,dar fiind dat faptul ca bosorogul este plecat din tara,se amana cina Domnului pana vine omul cu pricina peste doua luni.Ce pastor ,ce comitet ce oameni sa se lase manipulati de un batran capricios .

Ai dreptate ca in fiecare biserica sunt la carma bosorogi care arunca tinerii afara sa isi faca eii de cap.

Presbiteri cu patimi si pacate grele dar tin de functie cu dintii pana in pragul gropii.

Cine mai crede ca biserica se va reforma cu bosrogii inseamna ca are probleme grave de sanatate.
#92 DubiuCrichton 10-03-2015 01:54
Imi poate explica cineva care este rolul bisericii ? A aduce mielusei rataciti inapoin in turma nu poate fi din cauza ca de cele mai multe ori pastorul pleaca sa caute cativa mielusei dar uita sa inchida poarta si pana cand se intoarce pierde mai multi decat a 'salvat'.

Si bazs se mai poate numi biserica, sau putem sa ne aratam cartile si sa o numim direct corporatie de stors bani mutilata de societate ?

Si nu inteleg o alta chestie. De ce o persoana are nevoie sa apartina unei biserici astfel incat sa fie mantuita ? Pentru ca am auzit acum cativa ani un pastor ce tot zicea ca 'cine iese din biserica nu mai are parte de mantuire si va fi incuiat afara din paradis'
#93 asa am fost invatati ...realistul 13-03-2015 00:39
Biserica nu ne mantuieste,Isus , dar numai prin biserica,trebui e ceva organizat,nu asa fiecare in drumul lui face ce vrea si gata Isus a-l mantuie.

Dumnezeu este un Dumnezeu a-L ordinii,ca si in ceruri este ordine si disciplina.

Si se crede ca ar fi si greu pt Dumnezeu sa tina o evidenta,deacee a biserica are si un registru cu nume care se adauga si nume care se sterge,si ce este legat pa pamant este legat si in cer.

Am putea trage concluzia, ca Dumnezeu nu este in stare sa tina o evidenta a tuturor credinciosilor Sai,si biserica are datoria sa tina contabilitatea.

De fapt aria de acoperire a internetului nu cred ca a ajuns si la cerul al 3 lea,AVANTAJ PAMANTENII !!!

Acum vedeti de ce e buna si biserica???

Si mai e ceva, cum vrei sa fii mantuit fara taxe,NU SE POATE, FITI SERIOSI !!!

Omul trebuie stors din toate partile ca o lamaie ,si la majoritatea place !!!

You have no rights to post comments