Rațiunea, o povară sau o binecuvântare?

          Dragii mei,
          Chiar dacă voi nu ați reușit să  veniți la ultima întâlnire, iată că vine prezentarea la voi, în format video.

 

 

Comentarii   

#1 urmind evanghelia lui Moise ajungi la deziluzie totalabeniamin 15-04-2015 17:02
Roland MO

""Spartane!
Sincer? Ești imaginea DEZILUZIEI!
Dumnezeu să te tina in dragostea Sa nemarginita""

Ca incerci sentimente de mila fata de Spartan , e un fapt incurajator si chiar foarte bun.

Da ai dreptate ca Deziluzia este caracteristica dominanta in adventism , si aceasta deziluzie creste , si tot creste vazind ca mesajul central al bisericii nu se materializeaza ;
1--nu tu venire pe nori
2-nu calatorie spre Orion
3-nu -decret duminical
4-nu sabat cosmic pe pamint rotund
5-nu credinciosie fata de pilonii credintei originale a "penei inspirate"

Si lista cu nu-uri poate continua la nesfirsit . E si normal sa para deziluzie , insa aceasta deziluzie este si pe fata ta daca te-ai uita in oglida cu ochii deschisi.

Afirmatia ta ;__dumnezeu sa te tina in dragostea lui NEMARGINITA-- este foarte interesanta . Ai putea sa mi-o explici si mie din punct de vedere adventist.

1--daca Spartan a repudiat "adevarul prezent" --ce rost are rugaciunea ta ca Dumnezeu sa-l tzina in dragostea lui ?
2--Alegerea de a ramine sau nu in dragostea LUI este a noastra , De ce arunci vina pe Dumnezeu si ca ar fi datoria LUI sa-l tina in aceasta dragosre cu forta.?
Este datoria lui Dumnezeu sa-l TZINA , daca el nu vrea sa ramina in adevar ?

Roland ,dragul meu , esti foarte confuz , aceatsa confuzie sa fie oare un rezultat al DEZILUZIEI nemarturisite din sufletul tau ?

Inainte sa scoti paiul din ochiul altuia ar fi bine sa elimini birna din ochiul tau.
Sparta are ochii deschisi , VEDE ceea ce tu pretinzi ca nu exista ,
Teologia adventista este falimentara si poti sa vezi si tu acest adevar prezent,daca iti deschizi ochii precum a facut spartan.

Faptul ca inca nu vede bine ceea ce urmeaza , nu inseamna ca este orb la lucrurile din trecut.

Important este ca a deschis ochii , inapoi nu merita sa mai mearga , asa ca acum are toate sansele sa inteleaga evanghelia prezentata de pavel si sa ignore evanghelia lui Moise (expresia lui Buciuman), evanghelie care l-a pus pe drum fara iesire.si i-a produs aceste deziluzii.


.
#2 spartan , acum s-ar putea sa nu stie directia noua , insa domnul poate sa-i netezeasca calea si sa-i de-a o directie bunabeniamin 15-04-2015 17:23
Adelin Platica

""Am ascultat cu atentie seminarul tau si apreciez deschiderea si sinceritatea de care dai dovada. Dar doresc sa iti atrag atentia cu privire la doua lucruri prin care mi-ai stimulat gandirea :)). Ai afirmat ca Isus a existat si a fost un invatator genial. Totusi El acepta creatia, sabatul, decalogul, sistemul si scripturile iudaice etc. Mai mult de atat, El se considera Mesia. Parerea mea este ca daca tu ai fi trait in vremea Lui ai fi scris pe blog ca este un nebun sau unul care nu prea gandeste.""

Adeline , Adeline --esti cu mahrama pe fata , si vezi doar sabate si legi peste tot.

Esti inca sub magia evangheliei lui Moise .
E si normal ca Isus a fost taiat imprejur si a observat aproape toata legea domnului data lui Moise .
Isus s-a nascut sub lege , a trait sub lege si a murit datorita acestei legi.

Se pare ca tu inca vrei sa traiesti intr-o biserica evreiasca crestina din primul secol la Ierusalim .
Crestinismul pur si adevarat nu se gaseste in biserica lui Iacov din Ierusalim . Acel crestinism era un crestinism de tranzitie . acei crestini evrei erau plini de ravna pentru legea lui MOISE , lege pe care tu astazi nu mai dai doi bani si totusi vrei sa fi ca ei.

Poti tu sa raspunzi acestei contradictii din mintea ta ,contradictie pe care ar fi bine sa o vezi ?

Spartan , este un pas inaintea ta inspre a intelege evamghelia lui Pavel .

Oridecite ori cineva accepta evanhelia lui Pavel , mahrama cu sabate si purcei ,
le cade de pe ochi , si au descoperit aceea CALE mult mai buna despre care Pavel voia sa o de-a evreilor crestini de pe vremea lui.

Fa un pas afara din Ierusalim si biserica lui Iacob , intra in bisericile dintre neamuri (tu nu esti evreu), biserici initiate de Dumnezeu prin Pavel si vei vedea stralucirea evangheliei lui Isus nu stralucirea evangheliei lui Moise , stralucire ce cum a si fost normal trebuia sa de piarda asa cum spune Pavel.

Il acuzi pe Spartan ca nu stie incotro se duce.
S-ar putea ca acum sa fie asa cum spui tu ,dar s-ar putea ca Domnul sa deschida inima lui Spartan , inima ce acum tot el a eliberat-o de vrajeala evangheliei lui Moise si sa-i deschida inima sa creada evanghelia lui Isus prezentata de Pavel pentru neamuri si evrei.

Toate cele bune si mai mediteaza si tu la aceste adevaruri inainte sa le respingi ca fiind nerelevante pentru tine.
#3 Isus și vechile cărăriSpartan 15-04-2015 21:56
Adelin,

Da, Isus a confirmat aceste lucruri (sabatul, creația, etc.). Dar depinde pentru ce a făcut-o. Creștinii tradiționaliști susțin că a pomenit despre ele pentru că sunt reale. Însă mai poate exista o explicație: mai degrabă Isus nu s-a împotrivit gândirii populare, ci le-a vorbit pe măsura înțelegerii lor, iar din când în când le-a servit și câte un adevăr din noua paradigmă pe care a adus-o lumii.
Același Isus a demolat practic iudaismul și tocmai de aceea a fost și răstignit, deci spectrul discursurilor sale este foarte vast.

Vreau acum să-ți spun că Isus s-a identificat și cu fizica cuantică: „să crezi că l-ai și primit și-l vei avea!”. Asta înseamnă că recunoaște că gândul (credința) influențează materia și recomandă ca oamenii să învețe să aibă credință.
Așa că, prietene, Isus a adus argumente și pentru ce crezi tu, dar și pentru ceea ce cred eu!

În altă ordine de idei, eu nu desființez nimic: creștinismul va dispărea sau se va multiplica indiferent de poziția mea. Eu am subliniat doar că creștinismul fără creația în 7 zile este în pom și pomul în aer. Argumente există, dar tot credința este cea care le selectează: crezi în creație, vei găsi argumente pentru creație. Crezi în evoluționism, vei găsi munți de dovezi pentru asta!

P.S. Pe lângă evoluționismul deist sau teist mai există și o teorie (mai nouă) care leagă fizica cuantică de Dumnezeu. Asta mi se pare cea mai capabilă să explice lumea și rostul ei, deși este mai greu de înțeles. Poate o să vorbesc despre asta!
#4 Complimente sau...Spartan 15-04-2015 21:58
Roland Mo,

Să iau afirmațiile tale ca fiind complimente sau afuriseli?? :lol:
#5 sa vad ce spui tu acumbeniamin 16-04-2015 02:34
Roland MO

Ma intrebi -ce zic eu ?

Deocamdata ai facut doar afirmatii si afurisenii vorba lui Sapartan . Ca sa zic ceva ,trebuie sa pui o intrebare.

Mai Roland mai, --de unde scoti tu iepurasul asta de paste din palaria adventista ?

Si de ce ar fi acest papa -reprezentantul vizibil al lui Lucifer ?

Daca ai citi si altceva decat "spiritul profetic" ai realiza ca nici un presedinte de conferinta adventista nu s-a ridicat la nivelul de educatie si etica a ultimilor trei papi .

Eu cred ca ti-ar fi mai de folos decat sa dormi in Sabat , sa pui mana pe ceva carti de istorie a crestinismului ,sa le studiezi ,si apoi sa mai vorbesti de reprezentanti ai lui Lucifer.

Tu astazi esti crestin si nu musulman datorita acestor papi si multumita domnitorilor romani ortodoxi care au aparat credinta crestina de Islam .

Adventismul tau este o secta apocaliptica ,este un fel de fecioara care a adormit si a ramas fara ulei in candela ..De 160 de ani tot profetiti ca se termina lumea si voi sinteti ultima generatie , si lumea inca nu s-a terminat .

Tu chiar nu ai nici un fel de indoieli si deziluzii despre religia ta ?

Da-mi te rog doar trei deziluzii doctrinare importante si atunci te cred ca esti un om care gandeste cu capul lui si nu doar urmeaza visele unei femei din 1844.

Spartan incearca sa traga un semnal de alarma ,inainte ca Titanicul adventist sa se scufunde .
#6 Da, Roland , dragul meu -ai dreptatebeniamin 16-04-2015 13:31
Roland Mo

Da , mai Roland . asa este . Am uitat ca un adventist fundamentalist are totdeauna dreptate .Ca vezi filme cu Borgia , ai grija ca e pacat mare si s-ar putea sa fi de-sigilat si sa cazi de pe poteca aia ingusta drept in prapastia aia mare, larga si adinca .
Roland , esti OK asa cum esti si exact unde esti .

Oameni ca tine sint visul implinit al liderilor adventisti care te mulg de zecime ca ei sa se plimbe prin lumea intreaga si sa huzureasca in vilele lor .

Daca gandesti ca nu e treaba ta ce fac ei cu banii , si ca de fapt tu dai banii Domnului si domnul o sa-i judece daca ei nu sint corect cu bani , daca gandesti asa e dovada clara ca esti un om irecuperabil de naiv si iti meriti soarta.

Muzicantii de la Speranta TV ti-au adormit ratiunea .
#7 !!!Adelin Platica 16-04-2015 18:24
Roland Mo in primul rand, dar si beniamin,
Faptul ca aveti idei diferite nu nu inseamna ca aveti dreptul de a folosi un limbaj nepoliticos. Argumentati-va opiniile cu o exprimare decenta si respectuoasa indiferent de tabara in care va aflati.Personal nu agreez acest gen de conversatie.
#8 am urmaritOM-crestin 16-04-2015 18:31
cu atentie cele expuse de dvs si urmatorele douo persoane, un tip cu tematica "biblia" iar altu care si-a expus experienta, motivele ptr care a renuntat la adventism. Sa încep cu gazda.

1 Efectul Domino. Am vizionat de douo ori ptr ca sonorul este prost si ptr ca doream întelege cât mai bine perspectiva. Am sa expun câteva idei pe amrginea fiecarui subiect "fierbinte"

a) se afirma cum ca credinta se optine foarte usor; complect gresit, se optine extrem de usor setarea creierelor doar in cazul celor cazuti in labele manipulatori relgiosi si cum bine spune si explica Adi, se duce lupta in minte, acest razboi nevazut pe care noi cei care avem si patristica cercetata il cunoastem foarte bine. Credinta in Hristos este cu neputinta optine nu numai extrem de greu ci si aprope imposibil de optinut prin caile de probaganda. Sa nu ûncurcam borcanele, una este convingerea religioasa , ideologico-filo zofica si o alta daravea este credinta, credinta este ca-m ce zicea tot Adi in seminar, "sa si crezi ca ai primit" dar:

daca subiectul ramâne la stadiu "auziri" de care vb insusi Sf Ap Pavel, atunci, vom avea rezultat exact ce-a ce dezbateti si dvs critic. Din pacate cel putin 90% dintre- crestini ramân la acest stadiu, NP-american este expert bloca subiecti doar la stadiu primitiv , a bloca lucrarea Sfântului Duh scrie Sfintele Scriputri pe tablita inimi, acest aspect il subliniaza si Ioan Gura de Aur.

2) Un crestin care a depasit faza primitiva , faza care ofera din blesgu teren manipulatorilor , NU va aborda niciodata din pozitia adoptata de Adi, aspect care releva ca si Adi a ramas tot la faza primitiva cu toate ca este nascut-crescut in "biserica" /adventismul nu este biserica ci cult religios/. Odata ce ai primit de la Sfântul Duh scrierea pe tablita inimi, si sa vrei nu mai poti aborda din prisma prin care Adi a expus.

3) Nu ma mira ca nu are si soluti optime, nu are cum sa aibe, o solutie exista, nu-o voi detaila, as fi asteptat ca insusi Adi sa-o ofere daca tot a fost atât de precis in expunere când era vorba de aspectul critic.

4) Eu unul la astfel de seminari nu as lua parte, in primul rând ca nu am nevoie sa mi se deschida ochi, in al doilea nu sunt adventist si nici nu am planuri mesianice salva -revigora "biserica" /cultele relgioase pe care le detest/, insa, astept marea predica in solutionarea problemelor, dilemelor cu care se confrunta Biserica lui Hristos, din care sunt sigur ca si Adi face parte.

5) In adevar prelegerea tinuta de Adi , este insuportabila ptr un subiect ramas la stadiu primar, un asistat religios. Merita apreciat curajul sau, as zice curat nebunesc, eu spre ex; daca as face parte dintr-un cult , nu as avea curaj ataca dogma deoarece un membru al unei inistituti, asociati este obligat supune regulilor interne al acesteia, excluderea dizidentilor este justificata , si eu as exclude fara reticinete dizidenti. Sunt interesele instututiei care sunt mai rpesus si decât Hristos, acesta este motivul ptr care nu ma agat ideologic ori confesional. In rest; apreciez la justa valoare misionarismul, respect cleru la fel cum respect si autoritatile statului, adica, evit avea contact direct cu ei, traiesc pe picioarele mele, nu am nevoie de stat cum nici de cun cult relios nu voi avea nevoie vreodata.

Prin urmare, eu as propune dl Adi sa rupa pisica in douo, sa se debaraseze de adventism , sa renunte la gasirea solutiilor salvari cultelor religioase si, sa hotareasca directia, adica:

a) este constient de existenta pacatului, neputintei omului, ori NU!

b) A priceput la justa valoare /adica prin Sfântul Duh/, cine este Hristos si daca in adevar El si este necesar ptr dânsul?

Voi reveni ptr ca as mai vrea expune câteva idei.
#9 Ratiune sau ?????NIMENI 16-04-2015 19:58
Citez pe OM-crestin:
cu atentie cele expuse de dvs si urmatorele douo persoane, un tip cu tematica "biblia" iar altu care si-a expus experienta, motivele ptr care a renuntat la adventism. Sa încep cu gazda.

1 Efectul Domino. Am vizionat de douo ori ptr ca sonorul este prost si ptr ca doream întelege cât mai bine perspectiva. Am sa expun câteva idei pe amrginea fiecarui subiect "fierbinte"

a) se afirma cum ca credinta se optine foarte usor; complect gresit, se optine extrem de usor setarea creierelor doar in cazul celor cazuti in labele manipulatori relgiosi si cum bine spune si explica Adi, se duce lupta in minte, acest razboi nevazut pe care noi cei care avem si patristica cercetata il cunoastem foarte bine. Credinta in Hristos este cu neputinta optine nu numai extrem de greu ci si aprope imposibil de optinut prin caile de probaganda. Sa nu ûncurcam borcanele, una este convingerea religioasa , ideologico-filozofica si o alta daravea este credinta, credinta este ca-m ce zicea tot Adi in seminar, "sa si crezi ca ai primit" dar:

daca subiectul ramâne la stadiu "auziri" de care vb insusi Sf Ap Pavel, atunci, vom avea rezultat exact ce-a ce dezbateti si dvs critic. Din pacate cel putin 90% dintre- crestini ramân la acest stadiu, NP-american este expert bloca subiecti doar la stadiu primitiv , a bloca lucrarea Sfântului Duh scrie Sfintele Scriputri pe tablita inimi, acest aspect il subliniaza si Ioan Gura de Aur.

2) Un crestin care a depasit faza primitiva , faza care ofera din blesgu teren manipulatorilor, NU va aborda niciodata din pozitia adoptata de Adi, aspect care releva ca si Adi a ramas tot la faza primitiva cu toate ca este nascut-crescut in "biserica" /adventismul nu este biserica ci cult religios/. Odata ce ai primit de la Sfântul Duh scrierea pe tablita inimi, si sa vrei nu mai poti aborda din prisma prin care Adi a expus.

3) Nu ma mira ca nu are si soluti optime, nu are cum sa aibe, o solutie exista, nu-o voi detaila, as fi asteptat ca insusi Adi sa-o ofere daca tot a fost atât de precis in expunere când era vorba de aspectul critic.

4) Eu unul la astfel de seminari nu as lua parte, in primul rând ca nu am nevoie sa mi se deschida ochi, in al doilea nu sunt adventist si nici nu am planuri mesianice salva -revigora "biserica" /cultele relgioase pe care le detest/, insa, astept marea predica in solutionarea problemelor, dilemelor cu care se confrunta Biserica lui Hristos, din care sunt sigur ca si Adi face parte.

5) In adevar prelegerea tinuta de Adi , este insuportabila ptr un subiect ramas la stadiu primar, un asistat religios. Merita apreciat curajul sau, as zice curat nebunesc, eu spre ex; daca as face parte dintr-un cult , nu as avea curaj ataca dogma deoarece un membru al unei inistituti, asociati este obligat supune regulilor interne al acesteia, excluderea dizidentilor este justificata , si eu as exclude fara reticinete dizidenti. Sunt interesele instututiei care sunt mai rpesus si decât Hristos, acesta este motivul ptr care nu ma agat ideologic ori confesional. In rest; apreciez la justa valoare misionarismul, respect cleru la fel cum respect si autoritatile statului, adica, evit avea contact direct cu ei, traiesc pe picioarele mele, nu am nevoie de stat cum nici de cun cult relios nu voi avea nevoie vreodata.

Prin urmare, eu as propune dl Adi sa rupa pisica in douo, sa se debaraseze de adventism , sa renunte la gasirea solutiilor salvari cultelor religioase si, sa hotareasca directia, adica:

a) este constient de existenta pacatului, neputintei omului, ori NU!

b) A priceput la justa valoare /adica prin Sfântul Duh/, cine este Hristos si daca in adevar El si este necesar ptr dânsul?

Voi reveni ptr ca as mai vrea expune câteva idei.


Eu zic ca este suficient deocamdata. Asta nu din rautate ci din ratiune.
#10 si-o mai face ceva pe ratiuneOM-crestin 16-04-2015 21:27
nu dau doi bani pe ratiune, dar ma folosesc de ea ca si de-o cârpa de sters closetele. Ma refer la zeita ratiuni care va "tradus" Exista întelepciune duhovniceasca care te ajuta folosi si de minte, asa cum ne spue si Sf Ap Pavel, ratiunea superdezvoltata fara îndumnezeire genereaza obezitate mcdonaldista. Dealtfel, cele mai mizerabile caractere sunt obezi rationali, nu vei gasi un singur om de omenie printre acesti obezi. Mai cercetati , mai învatati nitelusi la acest capitol ptr ca dupa ce va facu adventismul de comanda, acu dati in alta groapa , de la o extrema la alta... .

Ratiunea va spune ca tipul ala de dupa Adi, care a prezentat tema cu biblia, a fost tare... dar nu veti reusi cu ratiunea dvs sa observati cât de igonorant este si la ce baza de date discutabila se raporteaza, si vai se si limiteaza doar la ea ...
#11 credintaMaximus 19-04-2015 20:51
credinta este cel mai frumos "mister" atunci cand este amestecata cu ratiune(cat mai multa), dar poate deveni cel mai urat "concret" cand scoti ratiunea de tot.
#12 ratiuneMaximus 19-04-2015 20:59
ratiunea este cel mai misterios "talant" pe care il poseda homo sapiens, omit intentionat a scrie OM (ca adjectiv) deoarece:

OM = ratiune+virtute

am intalnit destule persoane cu ratiune pe care nu i-as numi oameni...


PS: apropo de intalnire, imi aduc aminte ca 12 persoane au stat de la 10-17(aprox.) fara sa ia masa, nu a fost nimeni agitat din lipsa de proteine, ba dimpotriva ne-am simtit chiar foarte bine...ca o zi adevarata de post. :)

You have no rights to post comments